Koolhydraatarm Dieet


Publicatie datum:

Koolhydraatarm dieet, effectief of niet?

Gesponsorde koppelingen

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel diëten op de markt. Zo ook het koolhydraatarm dieet. Maar wat is dit voor een dieet en werkt het ook daadwerkelijk?

Afvallen is aan de orde van de dag. Steeds meer mensen kampen met overgewicht, dus gaan er ook steeds meer mensen op dieet. Hier wordt slim op ingespeeld en ondertussen zie je door de bomen het bos niet meer met al die diëten.

Een dieet wat zeer populair is is het koolhydraatarm dieet. Veel mensen zijn wel bekend met het Dr. Frank dieet of het Dr. Atkins dieet. Dit zijn beide koolhydraatarme diëten. Ze zijn gebaseerd op een beperkte inname van koolhydraten en deze te vervangen met voedel dat rijk is aan eiwitten. Deze diëten zijn echter wel vrij streng. Het is bewezen dat dit dieet werkt, maar voor mensen die beschikken over weinig discipline zijn dit erg moeilijk vol te houden diëten.

Koolhydraten zelf zijn opzich niet zo slecht. Tenminste, de complexe koolhydraten dan. De enkelvoudige koolhydraten, dat zijn de boosdoeners. Deze kun je terugvinden in onder andere koekjes en snoep. Ze zijn makkelijk door het lichaam te verteren en worden makkelijk als vet opgeslagen. In groenten en fruit zitten ook enkelvoudige koolhydraten, maar omdat deze rijk zijn aan vezels en mineralen doet het lichaam er langer over om deze te verteren waardoor ze niet makkelijk als vet worden opgeslagen. Bij het koolhydraatarm dieet worden dus de enkelvoudige koolhydraten uitgebannen.

Welk dieet ook zeer in populariteit toeneemt is het crash dieet. Eigenlijk is dit een verzamelnaam voor verschillende soorten diëten. Onder de crash diëten vallen onder andere het yoghurtdieet en het sapdieet. Deze diëten duren vaak maar een week tot enkele weken. Zoals de naam al zegt teer je bij het yoghurtdieet voornamelijk op yoghurt en bij het sapdieet voornamelijk op sappen. Persoonlijk vind ik deze diëten niet gezond en ook niet bevorderlijk voor de lange termijn. Je valt namelijk wel snel af met dit dieet, maar wanneer je weer je normale eetpatroon oppakt komen de kilo's er vaak weer net zo makkelijk aan.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Wat is Anorexia Nervosa?

Wat is Anorexia Nervosa en wat zijn de symptomen?

De oorzaken van een hartinfarct

Wanneer iemand een hartinfarct krijgt betekent dit dat er een deel van het hart afsterft. Dit veroorzaakt een verminderde pompkracht, soms zoveel dat je eraan kunt overlijden.

Beschrijving van het buikvlies

Beschrijving van het buikvlies.

Wat te doen tegen veroudering?

De stappen die je kunt ondernemen om het proces van veroudering te vertragen.

KIDD Syndroom

U heeft een kind dat ander gedrag vertoont dan andere kinderen. Vaak hoofdpijn, is onrustig, problemen met haren wassen, wil vaak niet mee doen aan spelletjes, is laat met allerlei normale zaken zoals fietsen, lopen, hinkelen, praten, moeite met leren.

de lintworm

wat is een lintworm precies hoe ziet hij eruit en waarom leeft hij in menselijke darmen?

Super fruit en ORAC “goed nieuws en slecht nieuws!”

Wel eens gehoord van super fruit en van ORAC? In dit artikel meer over wat superfruit is en hoe het bijdraagt aan de gezondheid.

Poep weetjes: Kan jouw maag het aan?

Een artikel vol met uitgewerkte weetjes over het alledaagse tafereel: Poepen!

Alles over rughernia

Alle informatie over een rughernia

Overgewicht en zelfwaardering

Hier wordt de invloed van overgewicht op de zelfwaardering besproken.

Snurken, knap lastig maar wat doe je ertegen

Iedereen kent wel een voorbeeld van iemand die 's nachts hele bossen omzaagt. Waar komt snurken door? En nog belangrijker wat doe je ertegen?

Alles over netelroos

wat is netelroos, hoe kun je het herkennen en hoe kun je het behandelen.

Navelpiercing levensgevaarlijk!!!

Navelpiercing blijkt LEVENSGEVAARLIJK

Wat zijn de gevolgen van ontstoken tandvlees?

Ontstoken tandvlees ziet er niet fris uit en kan ook problemen veroorzaken, maar welke?

De invloed van de persoonlijkheid van ouders op de opvoeding

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wordt bekeken in hoeverre de persoonlijkheid van ouders invloed heeft op de manier waarop zij hun kinderen opvoeden.

Thuis gemakkelijk afvallen? Hier een paar tips!

Vitamine D gebrek een sluipmoordenaar

Veel mensen heb een tekort aan vitamine D zonder dat ze het door hebben.

Waarom kan zonnen schadelijk zijn?

Zonnen is niet alleen goed voor een bruin kleurtje; het kan ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het schadelijk kan zijn.

De eerste zwangerschapsverschijnselen na de bevruchting

Een negatieve zwangerschapstest hoeft niet per definitie te betekenen dat je niet zwanger bent. Toch is een positieve zwangerschapstest de enige manier om met zekerheid te weten of je zwanger bent of niet.

Alles over psoriasis

Alles wat je wil weten over psoriasis

Rugklachten

Tips tegen rugklachten. Het voorkomen en verzachten van rugpijn.

Alles over blaasontsteking

Informatie over blaasontstekingen, oorzaken, symptomen en behandeling

Alles over parkinson

Informatie over de ziekte van parkinson: oorzaken, symptomen en behandeling

Eenvoudig ontgiften

Met eenvoudige olie een goede gezondheid bekomen

Aambeien

Hoe je met de aanpassing van je voeding aambeien kunt vermijden / genezen