Puistjes bestrijden


Publicatie datum:

Acne is een vervelende aandoening waar veel mensen last van hebben. In dit artikel zijn tips te lezen over hoe het ontstaat en hoe jij het kan voorkomen.

Gesponsorde koppelingen

Het hebben van puistjes of acne kan verschillende oorzaken hebben. Hormonale veranderingen, vooral bij tieners, zwangere vrouwen en vrouwen aan de pil, kan de huid meer olie of talg aanmaken. Wat dan weer verstoppingen in de poriën en veroorzaakt.

Lotions, crèmes en make-up die grote hoeveelheden olie bevatten, kunnen hetzelfde effect hebben op je  huid. Knijpen en wrijven bij je puisten kan voor nog meer puistjes zorgen omdat bacteriën zich verspreiden. Daarnaast geeft het ook een verhoogde kans op infecties.

Gesponsorde koppelingen

Er zijn medicijnen beschikbaar zijn voor matige tot ernstige acne, maar milde acne zal ook reageren op simpele dingen. Met deze tips kan jij je puistjes bestrijden.


Hygiëne is de sleutel

Het voorkomen van acne is de eerste stap tot het genezen van acne. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Het niet eten van chocolade en vette voedingsmiddelen zal dat niet helpen om je acne te voorkomen.

Wat wel helpt is zachtjes je gezicht wassen met een milde zeep, twee keer per dag en na het zweten of het krijgen van olie of vet in het gezicht. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en te hard schrobben, beide kunnen de huid irriteren en veroorzaken meer puistjes.

Afblijven!

Het poppen van je puistjes is niet verstandig. Het zorgt niet alleen voor verspreiding van de olie van je handen op je gezicht, met als gevolg verstopping van je poriën. Maar je kunt ook een infectie veroorzaken, vooral als je handen vuil zijn.

 Dit zal uw acne er nog roder en nog veel meer gezwollen maken. Laat uw acne, en probeer niet om het gebied aan te raken meer dan strikt noodzakelijk. Mannen die scheren moet ook voorzichtig dat u de plekken te snijden tijdens het scheren, en mag alleen scheren als dat nodig is.

Verzorging van je haar

Vermijd het gebruik van haarlak en andere haarproducten op uw huid. Als het gebruikt en het komt toch op je huid was het eraf zodat je poriën niet verstopt raken. Als jij veel puistjes bij je voorhoofd hebt kan dit één van de redenen zijn, bestrijdt de puistjes dus door voorzichtig met de producten om te gaan.

En mocht het op je voorhoofd komen, was het er af. Meer tips vind je op Puistjesvoorkomen.nl


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Pathofysiologie en meer van epilepsie.

Kijken hoe epilepsie ontstaat, wat de oorzaken kunnen zijn en nog meer.

Vergeten in het lange termijn geheugen

In dit artikel wordt besproken hoe vergeten op de lange termijn verloopt

Obesitas en overgewicht

Wat is obesitas en hoe kun je deze aandoening herkennen?

Even vergeten,maar wat was dementie

Hoe herken ik dementie en wat zijn de verschijnselen?

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XIV

Het Koolhydraatarm Dieet: FASE 1