Help! ik heb een huilbaby!


Publicatie datum:

Huilbaby wat te doen?

Gesponsorde koppelingen

Beste papa's en mama's

Ten eerste gefeliciteerd! weer een nieuw en uniek kindje ter wereld!

De eerste paar dagen zullen ze waarschijnlijk heerlijk slapen, dat je bij jezelf denkt wat heb ik een zoete baby! heerlijk! Maar dan...

Het moment van de bevalling is voor moeder maar ook zeker voor de baby heel erg zwaar. De baby heeft 9 maanden heerlijk in mama's warme buikje gezwommen en tijdens een bevalling wordt de baby eruit geperst.

En krijgt direct te maken met de alle zintuigen, de Kamer is licht en koud, vreemde handen die aan haar zitten, harde geluiden en noem maar op. Best een schok zo voor een baby. Daarom zal ze ook de eerste paar dagen echt moeten bijkomen van de bevalling.

Maar dan...

De baby begint contstant te huilen en je weet niet wat er aan de hand is. één ding: een baby huilt niet om jou te pesten of omdat je baby gewoon een huilbaby is. Als een baby huilt is er iets aan de hand! Ze voelt zich ergens niet prettig bij, en kan alleen communiceren via te huilen, als een baby zich prettig voelt zal ze ook niet huilen! Onthoud dat goed lieve moeders!

Kijk naar je baby en ontdek wat ze jou verteld..

Een baby heeft niet veel nodig

Eten/drinken, slapen en liefde!  En zorg voor ritme! door ritme te creëren snapt je baby jou en jij snapt je baby.

Eten: sommige geven naar behoefte, sommige op vaste tijd stippen. Is allebei niet ideaal. Als je naar behoefte geeft, heb je geen ritme, je baby kan telkens kleine beetjes drinken en blijft daardoor onrustig en hongerig, dus zal ook niet lekker een tukkie gaan doen en zal vrij snel gaan huilen. Als je op vaste tijd stippen geeft is het ook niet ideaal. je baby heeft inderdaad een goed ritme maar het is natuurlijk wel zielig als je baby honger heeft en zegt nou sorry schat je moet nog even een uurtje wachten!

Beste is een beetje van beide, en hoe creer je dat? Zorg dat je baby flink honger heeft, laat haar je hele borst leeg drinken voordat je haar aanlegt aan de andere borst. En waarom is dat zo belangrijk? Je borst heeft 3 lagen water, vitamine en vetten. Als de baby 10 minuten drinkt aan de ene borst en dan vervolgens 10 minuten aan de anderen zal de baby alleen het water en de vitamines binnen krijgen dus niet de vetten waar je baby lekker op kan teren dus het gevolg de baby heeft na een uurtje weer honger.

Liefde: na het eten lekker knuffelen en spelen, de baby voelt dat je van haar houd en ruikt haar mama of papa een kindje die geen liefde krijgt zal ziek worden en diep ongelukkig zijn. Als je baby lekker heeft geknuffeld en met je heeft gespeeld wordt de baby al gauw moe sommige baby's kunnen wat langer spelen de ander is al moe na 10 minuten Let op tekens wat je baby geeft.. Belangrijke tekens zijn: afwezig bij het spelen (weg kijken) wrijven in haar oogjes en gapen. Bij het eerste gaapje ga je haar al klaar maken voor het slapen.. als je te lang wacht wordt je baby over vermoeid en zal ze erg gaan huilen en moeilijk in slaap vallen ze heeft teveel prikkels gehad.Zorg ervoor dat ze voor het slapen gaat tot rust is gekomen, dus niet direct na het spelen meteen in bedje doen, laat je baby even bij mama of papa tot rust komen met wiegen of gewoon even bij je liggen zonder teveel prikkels.

Slapen: Zorg voor het slapen gaan natuurlijk voor een schone luier, nu heeft ze gegeten, gespeeld een schone broek gehad, dus daarom zou ze niet meer kunnen huilen. De kamer van de baby moet overdag iets meer belicht te zijn dan in de nacht, het is voor een baby heel belangrijk om de dag en nacht ritme op te bouwen. Praat met je baby zeg steeds hetzelfde als je haar naar bed brengt, bijvoorbeeld: Nu ga je lekker slapen en mama ziet je zo slaap lekker, ik hou van je. Wees zelf ook niet gespannen en denk niet Ohh als ze maar gaat slapen please, weest ontspannen en denk bij jezelf slapen is heel belangrijk en goed voor je, baby's voelen als de beste als jij gespannen bent! en worden daardoor zelf nerveus.

Vervolgens heb je de bovenste stappen doorlopen en je baby huilt nog.. Ze kan geen honger hebben, en ze heeft een schone luier, en ze is moe.. Wat kan het zijn? te warm? te koud? zuigbehoefte? nee? misschien wilt ze je aandacht.. wat natuurlijk heel logisch is, een baby heeft 9 maanden heerlijk in je buik gezeten continu je hartslag gehoord, warm en krapjes en nu ligt ze alleen in een bedje, doodse stilte in een kamer.

Laat je baby toch even huilen (ook al is het moeilijk) maar niet te lang! als je te lang wacht wordt je baby gespannen en nerveus, als je te kort wacht heeft ze geen tijd om zelf in slaap te kunnen vallen. wacht de eerste keer bijvoorbeeld 5 minuten ga naar je baby toe en pak haar even vast, stopt ze direct met huilen? dan weet je genoeg ze heeft geen pijn of honger ze wilt even je aandacht..geef haar die aandacht en leg haar weer in bed (laat haar niet in slaap vallen op je borst want dan leert ze niet om zelf te slapen in haar bed) Leg je baby wakker in bed en hoogstwaarschijnlijk gaat ze weer huilen.. praat met je baby en zeg weer ga maar lekker slapen mama ziet je zo weer. wacht nu even wat langer 10 minuten bijvoorbeeld, huilt ze nog dan doe je weer hetzelfde oppakken, knuffelen, is ze gestopt met huilen? leg haar weer in bed. Dit vraagt wat energie en moeite maar gegarandeerd dat je baby na paar dagen gewend is om zelf te slapen in haar bedje. Sommige baby's vinden het fijn om ingebakerd te worden, strak in een dekentje zo krijgen ze het gevoel als in de baarmoeder.

helpt dit allemaal niet? blijft je baby huilen ook al pak je haar op? dan is er iets aan de hand! ze heeft pijn! huilt je baby continu de longen uit haar lijf, geloof me moeders ze heeft pijn! ga niet denken ik heb een huilbaby gewoon omdat ik het niet tref nee er is iets aan de hand. Ga naar de dokter en laat haar goed onderzoeken. misschien heeft je baby koemelk allergie, als ze veel voeding terug geeft misschien is het sluitingsklepje van haar maagje niet goed (komt vaker voor bij baby's) Oorpijn? diaree? koorts? krampjes? noem maar op.. ook als je als moeder zijnde zelf het gevoel al hebt dat er iets niet klopt moet je naar je gevoel luisteren! Laat je niet snel afwimpelen bij de dokter maar onderzoek het!

Nogmaals een baby denkt niet bij zich zelf ik voel me prettig maar heb zin om te huilen. Nee een baby voelt zich om wat voor rede dan ook niet lekker en gaat daarom huilen! een schreeuw om hulp! en als ouder zijnde ben jij de enige in je baby haar leventje om dat op te lossen!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Stamcellen en stamcelonderzoek de toekomst?

Antwoorden op vragen over stamcellen, stamcelonderzoek en klonen.

Leren leven met een afweerstoornis

Leren leven met een Afweerstoornis

Inzicht meditatie

Verander uw levenshouding door inzicht meditatie

Lijmoor bij kinderen

Geeft een omschrijving wat lijmoor is, wat de oorzaken zijn en hoe te behandelen.

Wat is Hyperventilatie / Paniek aanval

Hier kun je lezen wat hyperventilatie is + Paniek aanval

Alles over liposculpture en liposuctie

De opvolger van liposuctie is liposculpture, lees er hier alles over!

Multiple sclerose

In dit artikel wordt de ziekte Multiple Sclerose (MS) beschreven.

Er moet iets gedaan worden aan het overgewicht in Nederland

Nederlanders worden steeds dikker en dit is een ernstig probleem, maar wat zijn nu eigenlijk de oorzaken? Wat kunt u doen om te voorkomen dat u met dit soort problemen komt te zitten? En hoe kunt u die problemen oplossen?

Bewustzijn en bewusteloosheid.

Bewusteloosheid is een veelvoorkomend fenomeen, waarin men besef van zichzelf en omgeving verliest.

Fit met Manon 3 - stevige bovenarmen

Hoe kom je van die slappe bovenarmen af?

Rugklachten

Tips tegen rugklachten. Het voorkomen en verzachten van rugpijn.

Last van stotteren?

Hier lees je hoe je er vanaf kunt komen!

Top vijf redenen voor het innemen van vitamine C

vitamine C voor je gezondheid

ADHD in de adolescentie: Druktemakers en Dagdromenr

Heldere, wetenschappelijke beschrijving van ADHD

Moeilijk zwanger worden.

80 % van de koppels geraakt binnen het jaar zwanger, maar dat is dus niet bij iedereen het geval. Wat zijn de oorzaken en bestaan er behandelingen?

Chlorella! Het wonder algje!

Chlorella heeft met zijn vele bijzondere eigenschappen een herstellende en reinigende invloed op het menselijk lichaam.

Alles over de maagband

Informatie over de maagband

Acne.

De oorzaak van Acne.

Alles over beroertes

Lees hier alles over beroertes: TIA's en CVA's wat is het en wat kun je eraan doen.

Runners high bij de oermens

Dat er bij het sporten een hormoon vrijkomt waardoor je je goed voelt, horen we tegenwoordig wel vaker. Maar waarom komt het dat er tijdens het hardlopen meer van dit hormoon vrijkomt dan bij andere sporten?

Mogelijke gevolgen bij het afbouwen en stoppen van anti-depressivagebruik

Mogelijke gevolgen bij het afbouwen en stoppen van anti-depressivagebruik

Schildklier, deel 1.

Schildklier, deel 1.

Zout en Peper, smaakmakers met een verhaal

Zout, peper, suiker en azijn. Belangrijke smaakmakers in voedsel met grote verschillen qua gezondheid en oorsprong. Het zijn conserveringsmiddelen zonder zo genoemd te worden en zonder dat er duidelijke regels of normen voor zijn.

Alles over retinoblastoom

Informatie over het retinoblastoom (oogtumor bij kinderen)

Zelfbevrediging goed voor de gezondheid, masturberen goed voor de gezondheid

Uit onderzoek is gebleken dat masturberen buitengewoon goed is voor de gezondheid en het welzijn van de mens.