Bach bloesem therapie


Publicatie datum:

Bach therapie werkt in op het mentale gestel van mens en dier.

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel wil ik u kennis laten maken met de ervaringen en de werkwijze van de Bach bloesem essences. Het kan zowel op mensen als op dieren worden toegepast. Het enige wat ervoor nodig is, zijn de Bach bloesem druppels en eventueel een partner of een andere manier om te kunnen testen welke Bach essences voor u (of diegene die u wilt behandelen) van toepassing zijn.

Algemeen

Dr. Edward Bach was een arts en een homeopaat. Zijn hele leven is hij op zoek geweest naar eengeneeswijze die zuiver en holistisch zijn inwerking moest hebben. Door zijn overtuiging dat een bepaalde levenshouding en gedachten een grote rol kunnen spelen bij het ontstaan vanklachten en ziekte, kwam hij uiteindelijk uit op 38 bloesem essences die inspelen op de persoonlijkheid van iemand en niet (slechts) de klachten/ziektesymptomen behandelen.

Dr. Bach besloot om de remedies in de natuur te zoeken. Tijdens een vroege ochtend wandeling besefte hij dat elke dauwdruppel die door de zon werd verwarmd, de eigenschappen van de plant waarop deze lag moest bezitten. Dit heeft geleid tot het bereiden van de remedies m.b.v. zuiver water.

Categorieën

De 38 remedies zijn door dr. Bach ingedeeld in 7 categorieën, waarbij iedere groep een belemmering in een gezond en evenwichtig functioneren kan vormen.

  1. angst
  2. onzekerheid
  3. onvoldoende interesse in het hier en nu
  4. eenzaamheid
  5. overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
  6. moedeloosheid of wanhoop 
  7. overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Oorzaak van de problemen opsporen 

Het is niet altijd makkelijk om op een eerlijke en soms confronterende wijze naar jezelf te kijken. Toch is het voor het kiezen van de juiste remedie noodzakelijk om de dieper liggende oorzaak te erkennen. 

Het beste resultaat kan worden behaald wanneer er sprake is van een persoon die de kennis heeft om de juiste Bach remedies te testen en toe te passen. In diverse situaties wordt gebruik gemaakt van de Touch for Health methode (spiertesten). Via deze methode geeft het lichaam van de persoon die wordt getest aan, op welke remedie hij/zij positief reageert en welke remedies geen effect zullen hebben. Bij de behandeling van dieren wordt er in de meeste gevallen van een derde persoon gebruik gemaakt om de remedies op het dier te testen. 

Omdat directe hulp niet altijd voor de hand liggend is, kunt u de Bach remedies bij diverse drogisterijen verkrijgen. Er is voldoende informatieve literatuur betreffende dit onderwerp, waarmee u zelf met de Bach remedies aan de slag kunt.

Maar straks neem ik de verkeerde druppels in!

Gelukkig kunt u hierin direct gerust worden gesteld. Wanneer u een remedie neemt die niet van u op toepassing is, of een verkeerde dosering inneemt, zult u geen enkel effect (en dus ook geen nadelig effect) merken.

Daarom is het van belang dat de juiste remedie wordt gekozen en de juiste dosering wordt aangehouden. De druppels kunnen verdund met water, maar ook onverdund worden ingenomen. Bij onverdunde inname kunt u alcohol proeven, dit om de essences langer te kunnen bewaren.

Toepassing

Bij wisselende stemmingen (tijdelijke vermoeidheid, frustratie) kunnen de benodigde druppels in een kopje water, vruchtensap, thee of andere (niet koolzuurhoudende) drank gedurende de dag met kleine slokjes worden ingenomen. Bij dieren kunnen de druppels door het drinkwater worden vermengd.

De rescue remedie kan als een eerste hulp remedie worden gezien en bestaat uit een cocktail van 5 bloesem remedies. Deze remedie kan in veel verschillende situaties worden toegepast (tandarts, examen, eerste kennismaking, sollicitatiegesprek)

Het is persoonsafhankelijk hoe lang men de druppels moet innemen. Bij acute situaties voelt en ziet men soms al na enkele minuten verschil en verbetering. Bij meer chronische problemen kan dit variëren van enkele dagen tot weken. De remedies werken op milde wijze en men kan zich op natuurlijke wijze aanpassen.

Risico's

Er zijn geen meldingen geweest van nadelige bijverschijnselen van de Bach remedies. Het kan wel zijn dat er onderdrukte symptomen zichtbaar worden in het kader van het genezingsproces. Bijvoorbeeld huiduitslag, hoofdpijn, maar het is van groot belang dat deze symptomen zichtbaar worden zodat het lichaam compleet van alle klachten (indien mogelijk) kan genezen.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de Bach remedies geen vervanging kunnen zijn voor een reguliere behandeling. Daarom geldt ook bij het gebruik van de Bach remedies, dat u bij klachten en symptomen altijd eerst een huisarts of een specialist dient te consulteren.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Hoe reageer jij op stress?

Kan jij stress bij jezelf herkennen? Weet jij hoe je jezelf weer onder controle kan krijgen? In dit artikel leg ik het je uit,

de waarheid over afvallen

een inzicht in hoe afvallen echt werkt.

Tips tegen slapeloosheid

Een aantal handige tips tegen slapeloosheid!

Wat te doen tegen veroudering?

De stappen die je kunt ondernemen om het proces van veroudering te vertragen.

Alles over een hartinfarct

Informatie over een hartinfarct en angina pectoris. Wat is het en wat kun je eraan doen?

Alles over epilepsie

Informatie over epilepsie, wat is het, hoe kun je het herkennen en wat is de behandeling

Tips voor een gladde huid.

Simpele, goedkope tips voor ieder huidtype.

Rimpels: wat doe je er tegen?

Rimpels, bijna iedereen krijgt ze wel, maar hoe kom je er van af?

Stoppen met roken

Praktische tips om daadwerkelijk te kunnen stoppen met roken!

Probeert u deze alternatieve geneeswijzen voor potentieproblemen eens

Meteen naar medicijnen grijpen als u een probleem heeft met uw potentie is zeker af te raden, probeer de alterantieve oplossingen die wij hier aanbieden.

Bloosangst

Bloosangst kan een serieuze belemmering betekenen in iemands leven

Lipoedeem in de benen

informatie over lipoedeem in de benen

Gezond bruin worden

De voor en nadelen van een tintje kweken.

Wat is Gille de la Tourette?

Wat zijn de kenmerken van de psychiatrische aandoening Gille de la elTourette?

Is het mogelijk een speciaal trainingsprogramma op te stellen voor COPD-patiënten om zo hun conditie (blijvend) te verbeteren?

Wat zal er veranderen als COPD-patiënten een trainingsprogramma gaan volgden? Zou de kwaliteit van leven vooruit gaan?

Coeliakie, een dunne darmziekte.

Een beschrijving van de ziekte Coeliakie, wat het is, diagnose en meer.

Maaltijdsalade besmet met salmonellazalm

Maaltijdsalade met gerookte zalm besmet met salmonella

Hoe kom ik los van de negatieve invloed van mijn ouders nu ik volwassen ben?

In dit christelijke artikel wordt vermeld waarom je als volwassene los zou moeten komen van de negatieve invloed van je ouders. Daarnaast helpt dit artikel je om die stap in liefde te zetten.

Overgewicht/obestitas bij kinderen: wat kan je eraan doen? (2)

Enkele tips voor hoe je iets kan doen aan het overgewicht van je kind.

Alles over hooikoorts

Informatie over hooikoorts: wat is hooikoorts, de symptomen en de behandeling

Telefoonkleuters en mobiele piepkuikens

In dit artikel word beschreven wat telefoonangst is. De oorzaken komen aan bod en tips over hoe je ermee om kan gaan.

alles voor beginnende contactlenzen dragers

je wil contactlenzen, maar je durft niet goed. Vandaar hier enkele tips om optimaal en lang van je lenzen te genieten

Kruiden maken je gezond

Het gebruik van verse kruiden in de keuken pept niet enkel smaakloze gerechten op, maar betekent ook een ware energieboost voor je lichaam.

Wil je ook de laagste zorgpremie van Nederland, kies dan voor Anderzorg.

Bij Anderzorg stel je zelf je zorgverzekering gemakkelijk samen met de laagste premie van Nederland!

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven VII

Koolhydraat Evenwicht