Bach bloesem therapie


Publicatie datum:

Bach therapie werkt in op het mentale gestel van mens en dier.

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel wil ik u kennis laten maken met de ervaringen en de werkwijze van de Bach bloesem essences. Het kan zowel op mensen als op dieren worden toegepast. Het enige wat ervoor nodig is, zijn de Bach bloesem druppels en eventueel een partner of een andere manier om te kunnen testen welke Bach essences voor u (of diegene die u wilt behandelen) van toepassing zijn.

Algemeen

Dr. Edward Bach was een arts en een homeopaat. Zijn hele leven is hij op zoek geweest naar eengeneeswijze die zuiver en holistisch zijn inwerking moest hebben. Door zijn overtuiging dat een bepaalde levenshouding en gedachten een grote rol kunnen spelen bij het ontstaan vanklachten en ziekte, kwam hij uiteindelijk uit op 38 bloesem essences die inspelen op de persoonlijkheid van iemand en niet (slechts) de klachten/ziektesymptomen behandelen.

Dr. Bach besloot om de remedies in de natuur te zoeken. Tijdens een vroege ochtend wandeling besefte hij dat elke dauwdruppel die door de zon werd verwarmd, de eigenschappen van de plant waarop deze lag moest bezitten. Dit heeft geleid tot het bereiden van de remedies m.b.v. zuiver water.

Categorieën

De 38 remedies zijn door dr. Bach ingedeeld in 7 categorieën, waarbij iedere groep een belemmering in een gezond en evenwichtig functioneren kan vormen.

  1. angst
  2. onzekerheid
  3. onvoldoende interesse in het hier en nu
  4. eenzaamheid
  5. overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
  6. moedeloosheid of wanhoop 
  7. overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Oorzaak van de problemen opsporen 

Het is niet altijd makkelijk om op een eerlijke en soms confronterende wijze naar jezelf te kijken. Toch is het voor het kiezen van de juiste remedie noodzakelijk om de dieper liggende oorzaak te erkennen. 

Het beste resultaat kan worden behaald wanneer er sprake is van een persoon die de kennis heeft om de juiste Bach remedies te testen en toe te passen. In diverse situaties wordt gebruik gemaakt van de Touch for Health methode (spiertesten). Via deze methode geeft het lichaam van de persoon die wordt getest aan, op welke remedie hij/zij positief reageert en welke remedies geen effect zullen hebben. Bij de behandeling van dieren wordt er in de meeste gevallen van een derde persoon gebruik gemaakt om de remedies op het dier te testen. 

Omdat directe hulp niet altijd voor de hand liggend is, kunt u de Bach remedies bij diverse drogisterijen verkrijgen. Er is voldoende informatieve literatuur betreffende dit onderwerp, waarmee u zelf met de Bach remedies aan de slag kunt.

Maar straks neem ik de verkeerde druppels in!

Gelukkig kunt u hierin direct gerust worden gesteld. Wanneer u een remedie neemt die niet van u op toepassing is, of een verkeerde dosering inneemt, zult u geen enkel effect (en dus ook geen nadelig effect) merken.

Daarom is het van belang dat de juiste remedie wordt gekozen en de juiste dosering wordt aangehouden. De druppels kunnen verdund met water, maar ook onverdund worden ingenomen. Bij onverdunde inname kunt u alcohol proeven, dit om de essences langer te kunnen bewaren.

Toepassing

Bij wisselende stemmingen (tijdelijke vermoeidheid, frustratie) kunnen de benodigde druppels in een kopje water, vruchtensap, thee of andere (niet koolzuurhoudende) drank gedurende de dag met kleine slokjes worden ingenomen. Bij dieren kunnen de druppels door het drinkwater worden vermengd.

De rescue remedie kan als een eerste hulp remedie worden gezien en bestaat uit een cocktail van 5 bloesem remedies. Deze remedie kan in veel verschillende situaties worden toegepast (tandarts, examen, eerste kennismaking, sollicitatiegesprek)

Het is persoonsafhankelijk hoe lang men de druppels moet innemen. Bij acute situaties voelt en ziet men soms al na enkele minuten verschil en verbetering. Bij meer chronische problemen kan dit variëren van enkele dagen tot weken. De remedies werken op milde wijze en men kan zich op natuurlijke wijze aanpassen.

Risico's

Er zijn geen meldingen geweest van nadelige bijverschijnselen van de Bach remedies. Het kan wel zijn dat er onderdrukte symptomen zichtbaar worden in het kader van het genezingsproces. Bijvoorbeeld huiduitslag, hoofdpijn, maar het is van groot belang dat deze symptomen zichtbaar worden zodat het lichaam compleet van alle klachten (indien mogelijk) kan genezen.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de Bach remedies geen vervanging kunnen zijn voor een reguliere behandeling. Daarom geldt ook bij het gebruik van de Bach remedies, dat u bij klachten en symptomen altijd eerst een huisarts of een specialist dient te consulteren.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Stoppen met roken hoe doe je dat nu het beste

Iedereen wil stoppen met roken maar hoe gaat dat nu het beste en makkelijkste.

Verkoudheid vermijden of bestrijden

Ben je vaak verkouden in de herfst of winter? Wil je weten hoe je ervan kunt komen of hoe je het een volgende keer kunt vermijden? Lees dat dit artikel!

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XVII

Het Koolhydraatarm Dieet Fase 4

Goede nachtrust

tips voor een goede nachtrust

Tips om zwanger te raken

Handige tips om de natuur een beetje te helpen!

Geneesmiddelenverkoop op internet

Tegenwoordig is het niet moeilijk om aan geneesmiddelen te komen via het internet. Maar wat zijn nou de voor en nadelen van dit nieuwe concept?

Vitamine B12: Cobalamine

Informatief artikel over Cobalamine (vitamine B12)

Autisme, Asperger, PDD-nos, RETT syndroom en Desintegratiestoornis

Wat houdt Autisme, Asperger, PDD-nos, RETT syndroom en het Desintegratiestoornis van de kinderleeftijd eigenlijk in.

Alles over de maagzweer

Wat is een maagzweer, hoe ontstaat en het en wat kun je eraan doen

Obesitas en overgewicht

Wat is obesitas en hoe kun je deze aandoening herkennen?

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven VIII

De eerste ketosis-stap

Wanneer is men doof?

Uitleg over hoe te testen op gehoorverlies en welke testen er bestaan.

Een bittere smaak in je mond

Is een bittere smaak schadelijk? Waar komt die bittere smaak eigenlijk vandaan en hoe kom ik er vanaf?

Succesvol afvallen heb je in eigen hand

Hoe moet je succesvol afvallen? Waar moet je aan denken? Hoe bereken ik kcal? Wat heb ik nodig?

Alles over rughernia

Alle informatie over een rughernia

Afslanken zonder weegschaal, schulgevoelens en frustraties

Dit artikel helpt je om zonder frustraties af te slanken maar bovenal om de grip op je eetgewoonten te krijgen.

Navelpiercing levensgevaarlijk!!!

Navelpiercing blijkt LEVENSGEVAARLIJK

Passief roken. Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid?

De gevolgen van passief roken bij kinderen en volwassenen

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven VII

Koolhydraat Evenwicht

Koorts, set-point en de lichaamstemperatuur.

Wat koorst is en hoe het tot stand komt samen met een korte omschrijving van het set-point en de levenstemperatuur.

Inzicht meditatie

Verander uw levenshouding door inzicht meditatie

Baby Shaken Syndroom

Informatie preventie Baby Shaken Syndroom (SBS) dit is een tevoorkomen en zeer schadelijke vorm van kindermishandeling.

EHEC-Bacterie

Vooruitgang onderzoek EHEC-bacterie

Dementie bij jonge mensen

Een artikel over Frontotemporale dementie en het belangrijkste verschil met de ziekte van Alzheimer. Met name afstotend gedrag zijn de eerste symptomen van deze ziekte. Hoe uit zich deze ziekte en welke invloed heeft het op de omgeving van iemand die eraan lijdt.

Fit met Manon 3 - stevige bovenarmen

Hoe kom je van die slappe bovenarmen af?