Chronische hoofdpijn


Publicatie datum:

Chronische hoofdpijn is erg vervelend en ook vaak een belemmering in ’t dagelijks leven.

Gesponsorde koppelingen

Chronische hoofdpijn is hoofdpijn dat je meer dan 15 dagen per maand hebt. Dat is dus meer als de helft van zo ’n maand! En vaak doet het erg zeer. Maar wat zijn nou eigenlijk de oorzaken van chronische hoofdpijn? En wat kun je er aan doen?

Hoe ontstaan hoofdpijn?

Er zijn veel manieren waarop je hoofdpijn kunt krijgen.

Chronische hoofdpijn is een spanningshoofdpijn waar je last van kunt hebben om psychische redenen zoals stress, depressie, hysterie enzovoorts. Hoofdpijn kan ook andere redenen hebben zoals trauma aan het hoofd, gevoelig voor weersveranderingen en zo zijn er nog veel andere redenen.

Een andere reden voor chronische hoofdpijn is dat de spieren in de nek bij sommige mensen eigenlijk net iets te kort zijn. Deze spieren lopen helemaal door tot aan je voorhoofd. Zodra je dan iets doen waardoor die spieren gespannen worden (bijvoorbeeld stress of een enorme lachbui) dan trekken die spieren zich aan waardoor de spieren over je hoofd heen strak worden getrokken. Wanneer dit lang genoeg aanhoud krijg je hoofdpijn.

Chronische hoofdpijn kan ook ontstaan door het dagelijks innemen van pijnstillers. Dit heet dan medicijn afhankelijke hoofdpijn.

Hoe kun je hoofdpijn voorkomen?
Vaak kun je wel voorkomen dat je hoofdpijn krijgt. Dit kan bijvoorbeeld door genoeg te drinken op een dag. Ook is een goed slaapritme belangrijk. Wanneer je onregelmatig slaapt kan dit hoofdpijn veroorzaken. Je moet er ook voor zorgen dat er genoeg ventilatie is op de plek waar je bent. Zet bijvoorbeeld altijd het raam op een kiertje. Wanneer je ogen niet zo goed zijn kan het zijn dat je door de concentratie die het vergt om scherp te stellen hoofdpijn krijgt. Vaak helpt het meteen wanneer je een bril op zet of lenzen in doet.

Hoe kun je hoofdpijn bestrijden?
Wanneer ik zelf hoofdpijn hebt werkt het bij mij altijd goed om even een frisse neus te halen. Ik ben dan even bezig met anderen dingen dan de constante pijn aan mijn hoofd. Maar dit is echter een tijdelijke oplossing; wanneer ik binnen ben is de hoofdpijn er gewoon weer. Soms nog erger als daarvoor. Een koud washandje op je voorhoofd helpt ook omdat je dan de pijn verzacht omdat je dan alleen de kou maar voelt. Soms kan een lekkere kop koffie of thee ook helpen. Wanneer je dit alle geprobeerd hebt en je hebt nog steeds last van hoofdpijn kun je altijd nog proberen een dutje te doen of gewoon helemaal te gaan slapen. Dit kan vooral helpen wanneer u een migraine aanval hebt. Het donker is dan vaak erg prettig. En een beetje bijslapen is nooit erg. Wanneer de hoofdpijn heel erg is, is het in ieder geval af te raden achter een computer of een televisie te gaan zitten. Door de constante flitsen van het scherm en het felle licht in je gezicht kan de hoofdpijn van kwaad naar erger gaan. Je kunt natuurlijk ook paracetamol of ibuprofen nemen. Dit is natuurlijk niet slim wanneer je echt chronische hoofdpijn hebt omdat deze stoffen niet goed voor je lichaam zijn.

Wanneer de hoofdpijn lang aanhoud is het verstandig om even naar de dokter te gaan.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Madel0n89

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Fit met Manon 1 - strakke billen deel 2.

Een vervolg op deel 1.

Moeilijk zwanger worden.

80 % van de koppels geraakt binnen het jaar zwanger, maar dat is dus niet bij iedereen het geval. Wat zijn de oorzaken en bestaan er behandelingen?

Zuiver en bescherm je lichaam met Chlorella

Chlorella, een uniek groen algje met vele vitamines en mineralen die in staat is om uw lichaam te zuiveren, te beschermen, te helpen bij studies en is een bron van energie.

Acupunctuur

Acupunctuur kan worden toegepast voor vele soorten aandoeningen. Het is een pijnloze behandeling.

Gevolgen, oorzaken en tekenen van Binge Eating Disorder (deel 1)

De gevolgen en biologische, sociale en culturele oorzaken van BED.

Beschrijving van het buikvlies

Beschrijving van het buikvlies.

Alles over ogen laseren

Werken in de thuiszorg als bijbaan

Een bijbaan in de thuiszorg, wat kun je ervan verwachten?

Slapen met rug-, en/of bekkenpijn.

Het vervelende van rug- of bekkenpijn is dat iedere houding pijnlijk is. Maar een goede nachtrust is zó belangrijk! Dus hoe kan je dan het beste liggen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden…

Afvallen met sporten

Steeds meer mensen willen afvallen, maar hoe pak je dit goed aan? Een goede manier als je af wilt vallen is afvallen met sporten. J

Het wondermiddel Citroensap

Hoe gezond citroensap is en hoe makkelijk je het toe kan passen in je dagelijks leven

Mensen met overgewicht of obesitas lopen een hoger risico op een vitamine D tekort.

Mensen met overgewicht hebben vaak een vitamine D tekort. Hoe komt dat?

Omgaan met een gekneusde pols

Wat is een gekneusde pols? Wat zijn de klachten? Hoe ga je er mee om?

Alles over haaruitval

Lees hier alles over haaruitval en kaal worden (en wat je er tegen kunt doen).

Wat is het down syndroom?

Alles over het down syndroom

Alles over dieetpillen

De zin en onzin van dieetpillen

Kilo'tjes kwijtraken zonder moeite? Dat kan!

Je hoeft niet altijd te dieëten of veel te sporten als je wilt afvallen. Dat kan ook veel gemakkelijker zonder moeite!

Waar komt het Ebola virus vandaan?

Opeens is er weer een uitbraak van het Ebola virus, waar komt het Ebola virus vandaan?

Tropische ziektes: wat voor voorzorgsmaatregelen neem je voor je op vakantie gaat?

Tropische ziektes: besmettingsweg en verschijnselen. Welke voorzorgsmaatregelen, vaccinaties en bijwerkingen.

Alles over migraine

Migraine is een vervelende kwaal. Lees hier alles over migraine en wat je eraan kunt doen.

Alles over Bellse parese

Hier kunt u alles lezen over de Bellse parese

BMI berekenen

U wilt de BMI berekenen van uzelf of uw gezin? Onze BMI Meter is de snelste en meest betrouwbare op het internet. Meteen inzicht. Klik hier! Let op: uw BMI berekenen met onze BMI meter kan vandaag nog

Alcoholverslaving - Hoe weet je of je verslaafd bent?

Alcohol kan een probleem worden voor sommigen. Lees meer over alcoholverslaving en kom te weten of jij misschien uit moet kijken.

Syndroom van Asperger.

Er is nog te weinig algemene bekendheid over het syndroom van Asperger. Om het wat duidelijker te krijgen zal ik hier wat uitleg geven.

Psychiatrie

informatie over Psychiatrie