De donkere kant van wetenschap


Publicatie datum:

Er is een discussie over de wetenschappers, zijn ze verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen voor hun werk?

Gesponsorde koppelingen

'Wetenschappers zijn verantwoordelijk voor de voorzienbare gevolgen van hun onderzoek, goede en slechte'. Dit is waar het allemaal om gaat '.
Er is een discussie over de wetenschappers, zijn ze verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen voor hun werk?


In mei 2011 wordt door Amerikaanse wetenschappers een vaccin ontwikkeld dat apen kunnen beschermen tegen aids. Dit was een grote ontwikkeling. Hoewel dit vaccin was niet geschikt is voor de mens, kan het nuttig zijn voor de ontwikkeling van het menselijk geneesmiddel voor aids.
Op 19 september 2011, was er een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar aids. Wetenschappers aan de universiteit van Washington losten een grote vraag op in het onderzoek voor een geneesmiddel voor aids. De wetenschappers waren niet alleen. Ze werden geholpen door gamers.
Na drie weken was door de gamers de vraag opgelost, door het maken van een schaalmodel van het eiwit, brachten de wetenschappers een grote stap dichter bij hun onderzoek.
Naast dat er veel positieve ontwikkelingen in dit onderzoek, en zijn nuttig om een ​​medicijn tegen AIDS te vinden, zijn er ook andere vormen van positieve ontwikkelingen in het onderzoek tegen aids.
In juni 2011 vonden de wetenschappers een zwakke plek in het AIDS-virus. Ook dit is nuttig voor het onderzoek tegen aids.
Om dit onderzoek verder te gaan, moet er genoeg geld zijn. Om dit geld in te zamelen, zijn er vele stichtingen, zoals 'Stop Aids Now', 'Dance4Life' en 'World Aids Day'. 'Stop Aids Now' ontvangt jaarlijks een bedrag van € 900.000 voor hun projecten. Projecten zoals informatie sessies en zorg. 'Dance4Life' is de meest bekende organisatie die zich inzet tegen AIDS te zijn. Ze maken gebruik van het talent van jonge mensen om geld in te zamelen. School-projecten, donoren en meer activiteiten.
Het is verbazingwekkend hoeveel mensen willen geld in te zamelen voor dit onderzoek, maar het echte werk wordt gedaan door de wetenschappers. Na wat onderzoek kon ik veel positieve ontwikkelingen vinden.

Een ander wetenschappelijk onderzoek, kanker. Veel mensen hebben te maken met deze ziekte en een veel waarde aan wetenschappelijke onderzoeken bevestigen. Het lijkt een onderzoek dat nooit stopt. Jaarlijks trekken zo'n 42.000 mensen sterven als gevolg van kanker. Amerikaanse wetenschappers ontwikkelden een vaccin dat nuttig zou kunnen zijn tegen 70% van alle dodelijke vormen van kanker. Ze testten het vaccin en het resultaat was dat 80% van de borsttumoren gekrompen. De wetenschappers denken dat zij dit vaccin ook gebruiken voor andere kinderen van kanker. In ongeveer twee jaar, hopen de wetenschappers dat ze dit vaccin te kunnen testen op de mens.
Dit is een voorzichtige start van het onderzoek van dit vaccin, maar het is echt positief.
In augustus 2011 was er een grote doorbraak in het Amerikaanse onderzoek naar kanker. In het onderzoek naar leukemie hebben ze een oplossing gevonden om mensen te genezen met een ernstige vorm van leukemie. Na drie weken werden de tumoren van de patiënten niet meer terug gevonden.
Ondanks de slechte reacties van deze behandeling en de onbekende effecten, kan het onderzoek belangrijke resultaten voor de rest van de wereld geven. Ongeveer 43.000 mensen lijden aan deze vorm van kanker. 


Naast deze belangrijke doorbraken, ontdekten wetenschappers een aantal feiten die even interessant zijn; Duitse wetenschappers ontdekt dat er een stof in bier zit die borst-en prostaatkanker vertraagt. Natuurlijk moet je niet liters bier te drinken en het zal kanker ook niet geheel voorkomen, maar het is leuk om te weten.
Ook het drinken van koffie helpt om huid kanker te bestrijden met 5%.
Last but not least, Britse wetenschappers ontdekt dat een aspirine per dag, voor mensen ouder dan 50, zal helpen om kanker te bestrijden met 20%.
Het onderzoek naar kanker is een lange onderzoekstraditie die nooit lijkt te stoppen, maar er zijn veel positieve ontwikkelingen.

Aan de andere kant, in mijn onderzoek over dit onderwerp, vond ik enkele interessante artikelen over wetenschappers die verantwoordelijk waren voor de gevolgen van hun onderzoek. Bijvoorbeeld: in september 2011 een wetenschapper van de Universiteit van Tilburg werd geschorst omdat hij vervalste gegevens in zijn publicaties. Het gevolg was dat hij gaf in zijn titel weg, vrijwillig.
Twee maanden later werd een wetenschapper van het Erasmus Medisch Centrum ontslagen omdat hij ook vervalste datum in zijn onderzoek verwerkte. De commissie heeft geconstateerd dat hij onzorgvuldig was. Hoewel, volgens het Erasmus Medisch Centrum, patiënten geen fysieke gevolgen hadden, moest het ziekenhuis alle patiënten persoonlijk hun excuses aanbieden.
Deze twee wetenschappers waren helaas niet de enige twee die gevolgen hadden van hun daden en ermee geconfronteerd werden. Ten minste 16 wetenschappers, van universiteiten en medische centra, werd ontslagen van de geschorste als gevolg van hun onderzoek.
'Dit is niet goed voor de reputatie van de Nederlandse wetenschap'. Ik ben het eens met deze stelling. We moeten kijken naar de positieve ontwikkelingen in de Nederlandse wetenschap, want er zijn een heleboel!

'Zolang er vrijheid van onderzoek, is er de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat'. Een leven zonder risico's en gevolgen bestaat niet. Iedereen is verantwoordelijk voor hun eigen daden. Natuurlijk, zoals je kunt lezen in dit essay, sommige wetenschappers zijn verantwoordelijk voor de gevolgen van hun onderzoek.Maar waarom zouden we niet kijken naar de positieve kant. Als we niet al deze verschillende soorten van wetenschappers, was er geen onderzoek naar kanker, aids en alle andere vreselijke ziekten. Wij kunnen het werk van de wetenschappers voor een betere onderzoeken en zich niet aan alle negatieve informatie die we krijgen van de media deze dagen. Er is genoeg negativiteit in de wereld aan de hand.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Dieetpillen, te mooi om waar te zijn?

Dieetpillen lijkt de oplossing om af te vallen zonder al te veel moeite, maar wat is nou de waarheid hierachter?

De eerste zwangerschapsverschijnselen na de bevruchting

Een negatieve zwangerschapstest hoeft niet per definitie te betekenen dat je niet zwanger bent. Toch is een positieve zwangerschapstest de enige manier om met zekerheid te weten of je zwanger bent of niet.

Het beste gehoorapparaat, het goedkoopste gehoorapparaat.

Uitgebreide objectieve informatie over het beste gehoorapparaat en het goedkoopste gehoorapparaat.

Tips voor een stralende huid

Tips om een stralende huid te krijgen, of te behouden!

Psychosociale Ontwikkeling bij Broertjes en Zusjes van Kankerpatiëntjes

De positieve en negetieve gevolgen worden beschreven van het hebben van een brusje met kanker

Werkstuk over AIDS

Alles over AIDS (acquired immune deficiency syndrome) en HIV (Human immunodeficiency virus).

Dyslexie en nevenproblematiek

Dit artikel bespreekt de hoofdkenmerken en symptomen van dyslexie, en gaat daarnaast in op veelvoorkomende nevenproblematiek bij kinderen met dyslexie, zoals ADHD en sociale problemen.

Opdrukken

Opdrukken doe je zo? De effectieve manier, probeer het!

Slaapproblemen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je moet de volgende ochtend vroeg op, bent hartstikke moe, maar je valt niet in slaap of je wordt steeds weer wakker.

Alles over tenniselleboog

Informatie over de tenniselleboog

Alles over epilepsie

Informatie over epilepsie, wat is het, hoe kun je het herkennen en wat is de behandeling

Dromen verklaard; je ex

Wat betekent het als je droomt over je ex partner of geliefde?

stoppen met roken

artikel over stoppen met roken

Primaire efflorescenties

Een overzicht van de primaire efflorescenties (dermatologie)

EHEC-Bacterie

Vooruitgang onderzoek EHEC-bacterie

Het voorkomen en de vermindering van gehoorverlies

Wat kan men doen ter voorkoming en vermindering van gehoorverlies?

Tips tegen slapeloosheid

Een aantal handige tips tegen slapeloosheid!

Veilig de auto in met baby autostoeltjes

Informatie over autostoeltjes en veiligheid van baby's in de auto

Alles over EHEC

Informatie over EHEC: symptomen, behandeling, preventie

Werken in de thuiszorg als bijbaan

Een bijbaan in de thuiszorg, wat kun je ervan verwachten?

Geef winterkwaaltjes geen kans.

Enkele tips om winterkwaaltjes te voorkomen en te bestrijden.

Stoppen met roken hoe doe je dat nu het beste

Iedereen wil stoppen met roken maar hoe gaat dat nu het beste en makkelijkste.

Basis gezichtsbehandeling

Hoe een basis gezichtsbehandeling geven

Reisziekte

Wat is reisziekte, hoe komt het, hoe herken ik het en wat kan ik eraan doen?

Wat is het oorgasme en hoe kun je dat bereiken met oorstimulatie?

Het spreekwoord luidt, wie niet horen wil moet maar voelen, maar hoe gevoelig zijn je oren?