De donkere kant van wetenschap


Publicatie datum:

Er is een discussie over de wetenschappers, zijn ze verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen voor hun werk?

Gesponsorde koppelingen

'Wetenschappers zijn verantwoordelijk voor de voorzienbare gevolgen van hun onderzoek, goede en slechte'. Dit is waar het allemaal om gaat '.
Er is een discussie over de wetenschappers, zijn ze verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen voor hun werk?


In mei 2011 wordt door Amerikaanse wetenschappers een vaccin ontwikkeld dat apen kunnen beschermen tegen aids. Dit was een grote ontwikkeling. Hoewel dit vaccin was niet geschikt is voor de mens, kan het nuttig zijn voor de ontwikkeling van het menselijk geneesmiddel voor aids.
Op 19 september 2011, was er een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar aids. Wetenschappers aan de universiteit van Washington losten een grote vraag op in het onderzoek voor een geneesmiddel voor aids. De wetenschappers waren niet alleen. Ze werden geholpen door gamers.
Na drie weken was door de gamers de vraag opgelost, door het maken van een schaalmodel van het eiwit, brachten de wetenschappers een grote stap dichter bij hun onderzoek.
Naast dat er veel positieve ontwikkelingen in dit onderzoek, en zijn nuttig om een ​​medicijn tegen AIDS te vinden, zijn er ook andere vormen van positieve ontwikkelingen in het onderzoek tegen aids.
In juni 2011 vonden de wetenschappers een zwakke plek in het AIDS-virus. Ook dit is nuttig voor het onderzoek tegen aids.
Om dit onderzoek verder te gaan, moet er genoeg geld zijn. Om dit geld in te zamelen, zijn er vele stichtingen, zoals 'Stop Aids Now', 'Dance4Life' en 'World Aids Day'. 'Stop Aids Now' ontvangt jaarlijks een bedrag van € 900.000 voor hun projecten. Projecten zoals informatie sessies en zorg. 'Dance4Life' is de meest bekende organisatie die zich inzet tegen AIDS te zijn. Ze maken gebruik van het talent van jonge mensen om geld in te zamelen. School-projecten, donoren en meer activiteiten.
Het is verbazingwekkend hoeveel mensen willen geld in te zamelen voor dit onderzoek, maar het echte werk wordt gedaan door de wetenschappers. Na wat onderzoek kon ik veel positieve ontwikkelingen vinden.

Een ander wetenschappelijk onderzoek, kanker. Veel mensen hebben te maken met deze ziekte en een veel waarde aan wetenschappelijke onderzoeken bevestigen. Het lijkt een onderzoek dat nooit stopt. Jaarlijks trekken zo'n 42.000 mensen sterven als gevolg van kanker. Amerikaanse wetenschappers ontwikkelden een vaccin dat nuttig zou kunnen zijn tegen 70% van alle dodelijke vormen van kanker. Ze testten het vaccin en het resultaat was dat 80% van de borsttumoren gekrompen. De wetenschappers denken dat zij dit vaccin ook gebruiken voor andere kinderen van kanker. In ongeveer twee jaar, hopen de wetenschappers dat ze dit vaccin te kunnen testen op de mens.
Dit is een voorzichtige start van het onderzoek van dit vaccin, maar het is echt positief.
In augustus 2011 was er een grote doorbraak in het Amerikaanse onderzoek naar kanker. In het onderzoek naar leukemie hebben ze een oplossing gevonden om mensen te genezen met een ernstige vorm van leukemie. Na drie weken werden de tumoren van de patiënten niet meer terug gevonden.
Ondanks de slechte reacties van deze behandeling en de onbekende effecten, kan het onderzoek belangrijke resultaten voor de rest van de wereld geven. Ongeveer 43.000 mensen lijden aan deze vorm van kanker. 


Naast deze belangrijke doorbraken, ontdekten wetenschappers een aantal feiten die even interessant zijn; Duitse wetenschappers ontdekt dat er een stof in bier zit die borst-en prostaatkanker vertraagt. Natuurlijk moet je niet liters bier te drinken en het zal kanker ook niet geheel voorkomen, maar het is leuk om te weten.
Ook het drinken van koffie helpt om huid kanker te bestrijden met 5%.
Last but not least, Britse wetenschappers ontdekt dat een aspirine per dag, voor mensen ouder dan 50, zal helpen om kanker te bestrijden met 20%.
Het onderzoek naar kanker is een lange onderzoekstraditie die nooit lijkt te stoppen, maar er zijn veel positieve ontwikkelingen.

Aan de andere kant, in mijn onderzoek over dit onderwerp, vond ik enkele interessante artikelen over wetenschappers die verantwoordelijk waren voor de gevolgen van hun onderzoek. Bijvoorbeeld: in september 2011 een wetenschapper van de Universiteit van Tilburg werd geschorst omdat hij vervalste gegevens in zijn publicaties. Het gevolg was dat hij gaf in zijn titel weg, vrijwillig.
Twee maanden later werd een wetenschapper van het Erasmus Medisch Centrum ontslagen omdat hij ook vervalste datum in zijn onderzoek verwerkte. De commissie heeft geconstateerd dat hij onzorgvuldig was. Hoewel, volgens het Erasmus Medisch Centrum, patiënten geen fysieke gevolgen hadden, moest het ziekenhuis alle patiënten persoonlijk hun excuses aanbieden.
Deze twee wetenschappers waren helaas niet de enige twee die gevolgen hadden van hun daden en ermee geconfronteerd werden. Ten minste 16 wetenschappers, van universiteiten en medische centra, werd ontslagen van de geschorste als gevolg van hun onderzoek.
'Dit is niet goed voor de reputatie van de Nederlandse wetenschap'. Ik ben het eens met deze stelling. We moeten kijken naar de positieve ontwikkelingen in de Nederlandse wetenschap, want er zijn een heleboel!

'Zolang er vrijheid van onderzoek, is er de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat'. Een leven zonder risico's en gevolgen bestaat niet. Iedereen is verantwoordelijk voor hun eigen daden. Natuurlijk, zoals je kunt lezen in dit essay, sommige wetenschappers zijn verantwoordelijk voor de gevolgen van hun onderzoek.Maar waarom zouden we niet kijken naar de positieve kant. Als we niet al deze verschillende soorten van wetenschappers, was er geen onderzoek naar kanker, aids en alle andere vreselijke ziekten. Wij kunnen het werk van de wetenschappers voor een betere onderzoeken en zich niet aan alle negatieve informatie die we krijgen van de media deze dagen. Er is genoeg negativiteit in de wereld aan de hand.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Kwakzalver

De originele benaming is Quackery

Leven met Borderline

psychologie,borderline

Hoe ontstaat huidkanker en is dit te detecteren met RFLP?

Huidkanker is een groot probleem. In Groot Brittanië bijvoorbeeld zijn er jaarlijks 9500 nieuwe gevallen van huidkanker en komen er 2300 mensen aan te overlijden.

Snel afvallen, top dieet en ideaal gewicht bereiken en behouden

Overgewicht is een groot probleem, hier een aantal tips om goed af te vallen.

Waarheid over suiker

Veel is al geschreven over suiker, is het gezond of schadelijk voor de gezondheid? Wat is suiker precies?

Zelfbevrediging goed voor de gezondheid, masturberen goed voor de gezondheid

Uit onderzoek is gebleken dat masturberen buitengewoon goed is voor de gezondheid en het welzijn van de mens.

Gezonde oppepper : Na een energizer weer fit aan de slag

Energizers zijn leuke korte oppeppende activiteiten die je tussendoor doet zodat je weer fit verder kunt met wat je aan het doen was

Ooglaseren: na de behandeling

Wat moet je wel en niet doen na een ooglaserbehandeling

Meloenen zijn gezonde en lekkere dorstlessers

Meloenen zijn de ideale dorstlessers op warme zomerdagen en bevatten bovendien nauwelijks calorieën.

UV-straling op de huid

De negatieve gevolgen

Wat is Gille de la Tourette?

Wat zijn de kenmerken van de psychiatrische aandoening Gille de la elTourette?

Alles over anorexia

Informatie over anorexia nervosa

Gezond evenwicht

Een balans vinden in je gewicht is heel belangrijk

Afvallen zonder dieet

Als je wilt afvallen zonder dieet, staan hier de tips die je nodig zult hebben!

Wie komt oma douchen?

Wie komt oma douchen wanneer ouderenzorg door de gemeente wordt georganiseerd?

Hoge bloeddruk hoe kom je eraan en hoe kom je eraf

Hoge bloeddruk kan van invloed zijn op de rest van je gezondheid

Derde trimester zwangerschap

Het derde trimester van week tot week

Buikvet op een gemakkelijke manier verliezen

Niemand vindt het leuk om buikvet te hebben. Met dank aan de mode van vandaag zijn er minder mogelijkheden om je buik vet te verbergen en verliezen is het voordeel van

Afvallen met Groene thee

Afvallen door het drinken van groene thee

Bevolkingsonderzoek

Informatief artikel over bevolkingsonderzoeken.

over smaak valt niet te twisten

over smaak valt niet te twisten. Maar wat is smaak nu eigenlijk

Basis gezichtsbehandeling

Hoe een basis gezichtsbehandeling geven

Sauna en sport

Een uitleg over de voordelen van de sauna voor sporters zowel als sedentairen. Evenals een overzicht voor het juiste gebruik van de sauna.

Hoofdpijn

Hoofdpijn, wat is dat precies? En wat kan ik eraan doen?

Primaire efflorescenties

Een overzicht van de primaire efflorescenties (dermatologie)