De gevoelens van de mens


Publicatie datum:

Wat is een gevoel ? En hoe kun je het beste met gevoelens omgaan ?

Gesponsorde koppelingen

Vele mensen weten wel hoe het is wat betreft je gevoel, iedereen heeft wel gevoelens gehad die goed voelen maar ook slecht. Maar wat is een gevoel nou eigenlijk ? En hoe moeten we ermee omgaan ?  Vele mensen weten niet hoe ze ermee om moeten gaan, en raken daardoor het zicht kwijt op hun leven.

Stress, boos, gelukkig, vrolijk, geirriteerd, het zijn een paar opsommingen van gevoelens. Mijn doel met dit artikel, is om personen te informeren, en tevens ook een helpende hand te bieden om de strijd aan te gaan tegen het gevoel.

Voorbeeld wat ik wil geven is alsvolgt : Stel je bent een 16 jarige meisje, zit op de middelbare school, je hebt overgewicht, zit onder de pukkels, en mede daardoor word je gepest op school. Zo'n meisje voelt zicht ongelukkig, en denkt dat de hele wereld tegen haar is, wat veel voorkomt is dat zo'n meisje er tegen niemand over durft te praten, ze is bang om nog meer vernederd te worden dan dat ze al is. Ze weet niet wat ze moet doen, ze vertrouwt niemand meer en is bang. Helaas komt dit heel vaak voor, en dat over de gehele wereld. 

Zo'n meisje raakt in de war, ze raakt zichzelf kwijt en vervolgens zit ze in een diepe depressie. Met als gevolg zelfmoord of drugsgebruik, of andere dingen waar zo'n meisje niet in thuis hoort. Maar alleen dan kunnen ze zich goed voelen, voelen ze zich in hun wereld waar ze thuis horen. 

Wat steeds minder voorkomt is dat zulke mensen praten, praten over hun problemen. zoek iemand die je vertrouwd, en vaak zijn het je ouders, maar ook niet altijd. Je kan naar een goede vriend(in) of je leraar op school. Tegenwoordig heb je ook vertrouwens personen op scholen waar je mee kunt praten. Maar ook je huisarts kun je naartoe gaan, of zelfs anoniem via internet.

Helaas word dit steeds minder gedaan vandaag de dag, want de social media zoals Hyves, Facebook en twitter maakt de mens steeds minder sociaal. Ook ik zie dat in mijn omgeving, iedereen is ermee bezig en mensen zoeken elkaar steeds minder op. Dit beinvloed ook zulke mensen die juist iemand nodig heeft om normaal mee te kunnen praten. En zich goed te kunnen voelen bij iemand die zij kunnen vertrouwen.

Ik zelf heb hetzelfde meegemaakt, ik ben een jongeman van 24 jaar en vroeger maakte ik hetzelfde mee. Wellis waar op een andere manier, dan het meisje die ik beschrijf. Ik heb zelf ook zo iemand gekend die ongeveer de zelfde dingen heeft meegemaak. Maar ik vind het altijd zo zonde om zulke mensen kapot te zien gaan, terwijl het niet nodig hoeft te zijn. 

Er word veel instanties aangeboden waar ze heen kunnen voor hulp. Maar weinig instanties doen er iets mee. Ik heb instanties gezien die aanbieden om mensen die in zulk soort situaties zitten, te helpen. Maar ze tonen weinig interesse en ik heb meer het gevoel dat ze gewoon daar zitten omdat ze een baan hebben dan dat ze ook daadwerkelijk mensen helpen.

Veel mensen die gepest worden, en met die vervelende gevoelens zitten, worden vaak zo hard in een hoekje gedrukt, dat ze bang worden, en diep de grond in zakken. En weinig mensen die er juist sterker van worden en het goed kunnen verwerken.

In mijn geval is het wel zo geweest, ik heb me nooit wat aangetrokken tot de pesterijen tegen mij, ik heb er van geleerd en ben het gaan gebruiken om andere mensen proberen te helpen, welliswaar in mijn kenniskring, en het heeft tot nu toe redelijk goed uitgepak. Mensen zijn beter gaan nadenken, beter gaan zien en meer gaan praten over hun gevoelens.

Mijn doel hier ook is, dat mensen het gevoel krijgen dat hoe ze ook behandelt worden, hoe moeilijk het moment ook is, dat er altijd een plek en/of een moment komt waar je beter gaat voelen. Maar uiteraard komt dat niet naar jou toe gelopen, je moet zelf ook werken aan je gevoel. Zoek iemand of misschien heb je iemand, die je kunt vertrouwen.. waar jij je goed bij voelt. En praat ermee, en zoek oplossingen om het probleem op te kunnen lossen.

Want mijn ervaring is, zolang je erover blijft praten, en oplossingen zoekt om het probleem om te lossen, komt meestal alles weer goed terrecht. En natuurlijk zullen jullie lezers denken, dat ik makkelijk praten kan, ja dat klopt, ik kan het hier makkelijk neerzetten. Maar dit is een artikel om mensen te informeren en tevens proberen een positief gevoel te geven en de kracht te geven om toch te kunnen bloeien. 

Ik heb het zelf meegemaakt, ik heb vrienden/kennissen die dit soort dingen hebben meegemaakt, en daaruit heb ik ervaring op gedaan, en heb ik geprobeerd die ervaring te delen met andere mensen. En tot zover is het redelijk goed uitgepakt zoals al gezegd was, als het niet goed ging en ik kon mensen niet helpen dan zou ik uiteraard hier geen artikel over gaan schrijven.

Ik hoop hiermee mensen aan het denken te zetten, en tevens ook andere mensen te helpen waar ze kunnen, praten is een grote medicijn om het gevoel van negatief naar positief te laten gaan, het zal niet 100% iemand kunnen helpen, maar toch zal het iemand goed doen, om te kunnen praten over hun problemen. 

Tot zover mijn artikel wat min of meer mijn ervaring deelt, en hoop ik dat de doelgroep waar het voor bedoeld is hier wat aan hebben. Het gaf mij altijd een goed gevoel om iemand te kunnen helpen. In de toekomst zal ik nog wat artikels plaatsen, wat ik heb meegemaakt en hoe dat gegaan is. En tevens zal het ook informatief zijn om jullie mijn ervaringen te laten zien, en zodoende hoop ik dat, dat iemand daarmee helpen kan om toch het goede pad op te lopen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

basisregels EHBO

Wat moet je doen als er een ongeluk gebeurt

Waarheid over suiker

Veel is al geschreven over suiker, is het gezond of schadelijk voor de gezondheid? Wat is suiker precies?

Rauwe of gekookte groenten? Wat is gezonder?

De voordelen en nadelen van het eten van rauwe groenten en gekookte groenten.

Alles over homeopathie

Alles wat u moet weten over homeopathie. Hoe het ontstaan is hoe het werkt en hoe het in het hedendaags leven nog toepasbaar is om de algehele gezondheidstoestand te verbeteren.

Moeite met slapen?

Meditatie hoeft niet zweverig te zijn, maar kan goed helpen om in te slapen.

Vitamine B6: Pyridoxine

Informatief artikel over Pyridoxine (vitamine B6)

Het Schoonheidsideaal van het hebben van Witte Tanden

Dit is een artikel over het schoonheidsideaal van het hebben van mooie witte tanden.

Hyperventilatie en chronische hyperventilatie

Er zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen die last hebben van hyperventilatie. Tijd dus om er wat aandacht aan te besteden..

Wat voor soorten verband zijn er?

Iedereen kent het drukverband en het snelverband maar wat voor soorten verband zijn er nog meer.

Dingen die je niet moet doen om af te vallen

Dingen die je niet moet doen om af te vallen...

Als spanning een Burn-Out wordt.

Hoe voorkom en herken je een burn-out?

Verkoudheid

Het bestrijden van een verkoudheid d.m.v. huismiddeltjes.

Keratosis Pilaris

Een uitleg over die irritante rode bultjes op je bovenarmen

Dikkedarmkanker

Wat is dikkedarmkanker? Waar ontstaat het, wat is de groeiwijze en wat zijn de behandelmethoden?

Ondergewicht, hoe kom ik aan?

Je leest altijd over overgewicht, maar hoe zit het met ondergewicht en hoe kom ik aan?

Stoppen met roken hoe doe je dat nu het beste

Iedereen wil stoppen met roken maar hoe gaat dat nu het beste en makkelijkste.

Galactosemie

het gaat over een erfelijke stofwisselingsziekte.

Extra vitamines tijdens de zwangerschap

Heb ik tijdens mijn zwangerschap extra vitamines nodig? Welke vitamines heb ik nodig?

De huid

Anatomie van de huid

Alles over alcoholverslaving

Informatie over alcoholverslaving

Afslanken zonder weegschaal, schulgevoelens en frustraties

Dit artikel helpt je om zonder frustraties af te slanken maar bovenal om de grip op je eetgewoonten te krijgen.

Yoga Oefeningen Voor Rug- en Nekklachten

Zit u verkeerd of loopt u scheef? Of heeft u gewoon veel last van nek en rug doordat u op het werk de hele dag achter een computer zit? Geen tijd en geld voor een therapeut, dan zijn yoga oefeningen een ideale oplossing dat u thuis kunt uitvoeren.

Winterdipje? Zo ga je het tegen!

Kom met een simpele tip van je sombere gevoelens af

Tandheelkunde: Elektrisch tandenpoetsen

We doen het allemaal: tandenpoetsen, maar hoe krijg je witte tanden? En is elektrisch poetsen wel echt beter?

Alles over abortus

Alles over abortus. Welke methodes zijn er en hoe werkt het, wat is de wetgeving.