De gevoelens van de mens


Publicatie datum:

Wat is een gevoel ? En hoe kun je het beste met gevoelens omgaan ?

Gesponsorde koppelingen

Vele mensen weten wel hoe het is wat betreft je gevoel, iedereen heeft wel gevoelens gehad die goed voelen maar ook slecht. Maar wat is een gevoel nou eigenlijk ? En hoe moeten we ermee omgaan ?  Vele mensen weten niet hoe ze ermee om moeten gaan, en raken daardoor het zicht kwijt op hun leven.

Stress, boos, gelukkig, vrolijk, geirriteerd, het zijn een paar opsommingen van gevoelens. Mijn doel met dit artikel, is om personen te informeren, en tevens ook een helpende hand te bieden om de strijd aan te gaan tegen het gevoel.

Voorbeeld wat ik wil geven is alsvolgt : Stel je bent een 16 jarige meisje, zit op de middelbare school, je hebt overgewicht, zit onder de pukkels, en mede daardoor word je gepest op school. Zo'n meisje voelt zicht ongelukkig, en denkt dat de hele wereld tegen haar is, wat veel voorkomt is dat zo'n meisje er tegen niemand over durft te praten, ze is bang om nog meer vernederd te worden dan dat ze al is. Ze weet niet wat ze moet doen, ze vertrouwt niemand meer en is bang. Helaas komt dit heel vaak voor, en dat over de gehele wereld. 

Zo'n meisje raakt in de war, ze raakt zichzelf kwijt en vervolgens zit ze in een diepe depressie. Met als gevolg zelfmoord of drugsgebruik, of andere dingen waar zo'n meisje niet in thuis hoort. Maar alleen dan kunnen ze zich goed voelen, voelen ze zich in hun wereld waar ze thuis horen. 

Wat steeds minder voorkomt is dat zulke mensen praten, praten over hun problemen. zoek iemand die je vertrouwd, en vaak zijn het je ouders, maar ook niet altijd. Je kan naar een goede vriend(in) of je leraar op school. Tegenwoordig heb je ook vertrouwens personen op scholen waar je mee kunt praten. Maar ook je huisarts kun je naartoe gaan, of zelfs anoniem via internet.

Helaas word dit steeds minder gedaan vandaag de dag, want de social media zoals Hyves, Facebook en twitter maakt de mens steeds minder sociaal. Ook ik zie dat in mijn omgeving, iedereen is ermee bezig en mensen zoeken elkaar steeds minder op. Dit beinvloed ook zulke mensen die juist iemand nodig heeft om normaal mee te kunnen praten. En zich goed te kunnen voelen bij iemand die zij kunnen vertrouwen.

Ik zelf heb hetzelfde meegemaakt, ik ben een jongeman van 24 jaar en vroeger maakte ik hetzelfde mee. Wellis waar op een andere manier, dan het meisje die ik beschrijf. Ik heb zelf ook zo iemand gekend die ongeveer de zelfde dingen heeft meegemaak. Maar ik vind het altijd zo zonde om zulke mensen kapot te zien gaan, terwijl het niet nodig hoeft te zijn. 

Er word veel instanties aangeboden waar ze heen kunnen voor hulp. Maar weinig instanties doen er iets mee. Ik heb instanties gezien die aanbieden om mensen die in zulk soort situaties zitten, te helpen. Maar ze tonen weinig interesse en ik heb meer het gevoel dat ze gewoon daar zitten omdat ze een baan hebben dan dat ze ook daadwerkelijk mensen helpen.

Veel mensen die gepest worden, en met die vervelende gevoelens zitten, worden vaak zo hard in een hoekje gedrukt, dat ze bang worden, en diep de grond in zakken. En weinig mensen die er juist sterker van worden en het goed kunnen verwerken.

In mijn geval is het wel zo geweest, ik heb me nooit wat aangetrokken tot de pesterijen tegen mij, ik heb er van geleerd en ben het gaan gebruiken om andere mensen proberen te helpen, welliswaar in mijn kenniskring, en het heeft tot nu toe redelijk goed uitgepak. Mensen zijn beter gaan nadenken, beter gaan zien en meer gaan praten over hun gevoelens.

Mijn doel hier ook is, dat mensen het gevoel krijgen dat hoe ze ook behandelt worden, hoe moeilijk het moment ook is, dat er altijd een plek en/of een moment komt waar je beter gaat voelen. Maar uiteraard komt dat niet naar jou toe gelopen, je moet zelf ook werken aan je gevoel. Zoek iemand of misschien heb je iemand, die je kunt vertrouwen.. waar jij je goed bij voelt. En praat ermee, en zoek oplossingen om het probleem op te kunnen lossen.

Want mijn ervaring is, zolang je erover blijft praten, en oplossingen zoekt om het probleem om te lossen, komt meestal alles weer goed terrecht. En natuurlijk zullen jullie lezers denken, dat ik makkelijk praten kan, ja dat klopt, ik kan het hier makkelijk neerzetten. Maar dit is een artikel om mensen te informeren en tevens proberen een positief gevoel te geven en de kracht te geven om toch te kunnen bloeien. 

Ik heb het zelf meegemaakt, ik heb vrienden/kennissen die dit soort dingen hebben meegemaakt, en daaruit heb ik ervaring op gedaan, en heb ik geprobeerd die ervaring te delen met andere mensen. En tot zover is het redelijk goed uitgepakt zoals al gezegd was, als het niet goed ging en ik kon mensen niet helpen dan zou ik uiteraard hier geen artikel over gaan schrijven.

Ik hoop hiermee mensen aan het denken te zetten, en tevens ook andere mensen te helpen waar ze kunnen, praten is een grote medicijn om het gevoel van negatief naar positief te laten gaan, het zal niet 100% iemand kunnen helpen, maar toch zal het iemand goed doen, om te kunnen praten over hun problemen. 

Tot zover mijn artikel wat min of meer mijn ervaring deelt, en hoop ik dat de doelgroep waar het voor bedoeld is hier wat aan hebben. Het gaf mij altijd een goed gevoel om iemand te kunnen helpen. In de toekomst zal ik nog wat artikels plaatsen, wat ik heb meegemaakt en hoe dat gegaan is. En tevens zal het ook informatief zijn om jullie mijn ervaringen te laten zien, en zodoende hoop ik dat, dat iemand daarmee helpen kan om toch het goede pad op te lopen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

10 tips tegen blozen

Als blozen een belemmering vormt in je leven

Alles over botox

Informatie over botox en botoxbehandelingen

Spataderen - ontsierde benen - bloedcirculatie - tips - gezondheid

Hier enkele eenvoudige tips die je zelf kan toepassen indien je last zou hebben van spataderen.

Diabetes 2

Een heftige stofwisselingsziekte.

Lage rugklachten, hoe kom je aan een diagnose

Zonder medische kennis is het vinden van een oorzaak vreselijk moeilijk, daarom help ik je op weg!

Hermafroditisme

Hermafroditisme: Defintie, oorzaken, enkele ziektes, identiteit en sekse-beleving.

Fytotherapie

Fytotherapie is een ander woord voor kruidengeneeskunde.

Maaltijdvervangers

Een maaltijdvervanger is een gezonde en verantwoorde maaltijd op zich

Alles over het slaapapneusyndroom

Informatie over het slaapapneusyndroom.

Zwanger: wordt het een jongetje of een meisje

zwanger, hoe weet je of het een jongetje of een meisje wordt?

Gezond afvallen

Een artikel over hoe je kunt beginnen met afvallen en hoe je dat het best vol kunt houden.

Vitamines en hun werking.

Welke vitamines bestaan er en wat is hun werking op het menselijk lichaam?

dromen verklaard; vreemdgaan

Wat betekent het als jij droomt dat jij (of misschien wel je partner) vreemd gaat?

Betrokkenen bij eczeem

Eczeem is lastig voor degene die het heeft, maar het heeft ook invloed op familieleden en partners. Hier een impressie.

Wat zijn de eerste tekenen van een beginnende bevalling?

Geeft een omschrijving wat de eerste tekenen zijn van een bevalling

Hoe werkt zonnebrandcreme?

Het mechanisme van zonnebrandcreme

Hoe kom ik los van de negatieve invloed van mijn ouders nu ik volwassen ben?

In dit christelijke artikel wordt vermeld waarom je als volwassene los zou moeten komen van de negatieve invloed van je ouders. Daarnaast helpt dit artikel je om die stap in liefde te zetten.

HSP

Steeds vaker ontdekt men de HSP'er in zichzelf. Dit kan uiteenlopen van het ervaren van andermans emoties tot aan het ontdekken van je eigen geestelijk oog.

Alweer de griep?

Wanneer heb je echt de griep?

Neurobiologie van slaap

Uitleg van de neurobiologie van slaap en hoe dat in zijn werking gaat

Overgewicht goedpraten of de risico's inzien?

De laatste tijd krijg ik het idee dat het een trend is om als volle vrouw trots te zijn, en dit ook te willen uitdragen. Er ontstaan websites met plus size kledingtips en columns voor en door overgewichtige vrouwen. Omdat deze vrouwen óók mooi zijn en trots mogen zijn op wie ze zijn.

Inzicht meditatie

Verander uw levenshouding door inzicht meditatie

Voedingsopvoeding en eetproblemen bij kinderen van 2 tot 12 jaar.

Voedingsopvoeding en eetproblemen bij kinderen van 2 tot 12 jaar.

Vaginisme

Wat is vaginisme, de oorzaken en behandeling ervan.

Impact van doorbraakpijn

Onderzoek naar de impact van doorbraakpijn bij kanker