de waarheid over afvallen


Publicatie datum:

een inzicht in hoe afvallen echt werkt.

Gesponsorde koppelingen

Het lijkt wel of iedereen wil afvallen, maar probeer maar eens je weg te vinden in het woud van afvalhulpmiddelen.

Afvallen:

Iedereen wil tegenwoordig afvallen en het perfecte figuur hebben. Maar uiteraard is een vraag belangrijk:  "moet je wel afvallen?" Als je gaat kijken naar de medische noodzaak dan hoeven namelijk de meeste mensen die een paar kilo kwijt willen, niet af te vallen. Maar ook al is het puur voor jezelf en de estetische waarde, dan is altijd de vraag hoe ga ik het aanpakken.

Wondermiddelen:

Hoe graag ik hier een oplossing zou zetten die je zonder moeite helpt afvallen, en hoe graag alle reclames je het ook willen doen geloven,  wondermiddelen je meteen dat perfecte figuur geven...nee helaas die bestaan toch echt niet. Maar als je doorleest kom je zeker nuttige tips tegen, die je op weg gaan helpen naar een figuur zoals jij dat graag ziet.

Wat niet te doen:

Een week niks eten, of op een streng dieet om zo snel wat kilo's kwijt te raken is misschien een vliegende start, maar het gevreesde jo-jo effect ligt dan zeker op de loer. Het nadeel van jezelf uithongeren is dat je het niet volhoudt..en waarschijnlijk snel terugvalt in (ongezonde) oude eetpatronen. En als je het wel volhoudt dan is het risico groot dat je lichaam in een spaarstand gaat. Dat wil zeggen, je krijgt zo weinig caloriën binnen dat je lichaam je stofwisseling vertraagd omdat het bang is uiteindelijk zonder voedingsstoffen te komen zitten.

Wat dan wel?

Dat is het belangrijkste want hoe gaan we ons doel bereiken? Dat zijn twee dingen: het serieus kijken naar wat je drinkt en eet en bewegen, hoe erg sommige mensen dit ook zulllen vinden.

Eet en drink patroon:

Mijn mening is dat je het niet volhoudt als je jezelf alle dingen die je lekker vind gaat ontzeggen. Want je moet ook zeker genieten. Maar kijk eens naar wat je precies eet en drinkt:

Frisdrank, dit bevat veel suiker en zo slurp je toch al snel wat caloriën naar binnen.. als je hier al een groot gedeelte van vervangt door water, dat scheelt al snel een slok op een borrel.

Koken: probeer zelf te koken, het is vaak al mogelijk om binnen 20 minuten een gezonde en vooral lekkere maaltijd op tafel te zetten. En vaak nog goedkoper dan die diepvriespizza, of afhaal eten..

Als je kookt, probeer dan wel even te letten op het gebruik van boter en olie, lang niet alle vleessoorten hoef je te bakken in boter of olie bv gehakt. Er zijn vele lekkere en gemakkelijke recepten te vinden op internet als je even zoekt.

Bewegen:

Ja dat is toch eigenlijk het principe zorg dat je meer verbrandt dan dat je binnenkrijgt en je valt af. Maar ja geregeld naar de sportschool valt lang niet altijd mee en dat hoeft ook niet. Belangrijk is dat je qua sport iets doen wat je leuk vindt, dan hou je het ook vol. Dus loop je graag, ga wandelen, fiets je graag ga fietsen. Zo heb je honderden mogelijkheden van voetbal tot aan kickboksen. Met een vriend(in) samen gaan geeft je wel de steun en motivatie om het vol te  houden. Hou het enkele weken vol in combinatie met erop letten wat je eet en je zult resultaat zien... en het zal gezien worden. Let op als je je spieren traint, zul je zien dat je verloren gewicht eraf blijft omdat spiercellen meer caloriën verbruiken dan vetcellen.

Resultaat meten:

Nogmaals wondermiddelen bestaan niet.. dus ga niet binnen 1 week op de weegschaal staan in de verwachting dat je kilo's kwijt bent. Weeg je 1 x per week en als je goed beweegt en eet , ga dan uit van ongeveer een halve kilo per week. Misschien nog wel belangrijker zorg voor een andere meetmethode. Meet je middel of kijk hoeveel riemgaatjes je nodig hebt. Want spieren zijn zwaarder dan vet.. dus misschien heb je weken dat je gewicht niet verandert of minder dan je verwacht maar dat je toch een figuur krijgt dat dichter ligt bij je ideaal.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Hoe overleef je een hittegolf?

Hulp bij een goede nachtrust in extreme hitte

Bronchitis bij jonge kinderen

Wat is bronchitis? Wat te doen bij bronchitis

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XVII

Het Koolhydraatarm Dieet Fase 4

Autisme bij jonge kinderen

Autisme word steeds vaker vastgesteld, ook bij jonge kinderen.

Oefentherapie = bewegen

De oefentherapeut, de specialist in bewegen en het bewegingsapparaat.

Hoe gezond afvallen

hoe op gewicht te blijven door middel van gezonde voeding en lichaamsbeweging

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven X

De glycemische index

Borderline, wat is het eigenlijk?

Borderline-stoornis

behandeling hoog cholesterol

informatie over de behandeling van cholesterol

De ontwikkeling van geslachtsrollen volgens de biologische en cognitieve benadering

In dit artikel wordt besproken hoe de biologische en cognitieve benadering over geslachtsrollen denken

Wat is Raw Food?

Wat is het raw food dieet?

Alles over de maagzweer

Wat is een maagzweer, hoe ontstaat en het en wat kun je eraan doen

Ouderen op straat gezet

Steeds meer verzorgingshuizen sluiten. Waarom is dit noodzakelijk?

Tips bij boodschappen doen en feestjes!

Artikel met tips bij het boodschappen doen of het zijn op sociale gelegenheden.

Slaapproblemen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je moet de volgende ochtend vroeg op, bent hartstikke moe, maar je valt niet in slaap of je wordt steeds weer wakker.

De ziekte van Meniere

De ziekte van Meniere is een evenwichtstoornis die wordt genoemd naar de Franse dokter Prosper Meniere, die de ziekte in 1861 voor het eerst ontdekte. Hij noemde de ziekte een afwijking in het binnen oor (meer bepaald het evenwichtsorgaan).

Vitamine D gebrek een sluipmoordenaar

Veel mensen heb een tekort aan vitamine D zonder dat ze het door hebben.

Omgaan met chronische pijn

hoe omgaan met chronische pijn

Stoppen met roken hoe doe je dat nu het beste

Iedereen wil stoppen met roken maar hoe gaat dat nu het beste en makkelijkste.

De oorzaken van een hartinfarct

Wanneer iemand een hartinfarct krijgt betekent dit dat er een deel van het hart afsterft. Dit veroorzaakt een verminderde pompkracht, soms zoveel dat je eraan kunt overlijden.

Bloedarmoede (anemie)

Bloedarmoede komt vaker voor dan u denkt.

Als spanning een Burn-Out wordt.

Hoe voorkom en herken je een burn-out?

Goede voornemens en dan?

Je hebt eindelijk het goede voornemen om meer te gaan sporten maar dan?

Vitamine B11: Foliumzuur

Informatief artikel over Foliumzuur (vitamine B11)

Waarom ben ik dik?

Dit verklaard een hoop over overgewicht.