Detoxen,ontslakken lichaam reinigen


Publicatie datum:

informatie over het steeds bekender wordende detoxen.

Gesponsorde koppelingen

wat houdt detoxen nu precies in? wat voor verschillende vormen zijn er en wat doen deze precies?

Detoxen

Wat is het?

Detoxen word ook wel ontgiften genoemd. Hiermee bedoelen ze dus het ontgiften van het lichaam. Dit wordt gedaan omdat er tegenwoordig veel afvalstoffen in de lucht hangen door het vervuilde milieu deze blijven in het lichaam zitten en kunnen voor blokkades en verstoringen van het lichaam zorgen, deze kunnen weer zorgen voor verschillende symptonen als buik en hoofdpijn.

Detoxen is bekent geworden door sterren die het ook als een soort publiciteitsstunt zagen om te gaan detoxen om hun lichaam te ‘’reinigen’’ helaas werd dit niet door iedereen serieus genomen dit ook omdat het lichaam eigenlijk zelf al veel afvalstoffen uit het lichaam verwijdert. Helaas zijn er factoren als veel stress en ongezonde leefstijlen waardoor dit niet altijd meer volledig mogelijk is, in deze gevallen kan een detoxkuur en een verandering van de leefstijl dan ook een grote uitkomst bieden.

 

Verschillende vormen

Sapkuren.

Dit houdt in dat je voor een betaalde tijd van gemiddeld 7 tot 10 dagen (soms minder) een soort dieet volgt waarin je de hele dag eigenlijk niks eet en alleen water, thee en verse groente en vruchtensappen drinkt, zo krijgt je lichaam tijd om je lichaam te ontdoen van teveel suikers,overbodige calorien en andere gifstoffen die tegenwoordig erg veel in voorbereid voedsel voorkomen. In deze periode mag je vaak niet te veel en te zwaar sporten omdat dit erg zwaar is en je lichaam dan minder tijd krijgt om alles goed te verwerken.

 

Thuis sapkuren.

Thuis sapkuren kost erg veel energie en tijd, je zult voor jezelf steeds sapjes van vers fruit en rauwe groenten moeten maken wat dan als maaltijd of tussendoortje moet dienen. Daarnaast zul je minder leuke bijverschijnselen krijgen als een wit uitgeslagen tong, niet iedereen vind het prettig om hier in hun eigen omgeving mee rond te lopen. Je zult dan ook erg veel doorzettingsvermogen nodig hebben om dit ‘’dieet’’ te blijven volgen.

 

Sapkuur vakantie

Hierbij ga je dus naar een speciaal hotel waar sapkuur vakanties worden verzorgt. De sapjes worden hier door het personeel voor je klaargemaakt en je neemt deze samen met de andere vakantiegangers op vaste tijden. Dit zal dus ook niet altijd even makkelijk zijn (denk aan de momenten dat je langs een restaurant loopt waar je het heerlijke voedsel kunt ruiken). Hiernaast kun je hier vaak genieten van heerlijke massages, een saunabezoek en je kunt vaak gebruik maken van ontspanning en bewegingsprogramma’s . Dit is dus ook ideaal om even tot rust te komen en zo na te denken over bijvoorbeeld uw eetpatroon. Kort samengevat : Een gezonde vakantie waar je ook egt tot rust kan komen.

 

Detoxen door middel van het nemen van een speciaal voetenbad.

Iedere cel van ons lichaam is geladen met negatief en positief geladen deeltjes die in evenwicht behoren te zijn, echter door verschillende redenen kan deze balans verstoort zijn waardoor de cellen bepaalde gifstoffen vast blijft houden. Om deze balans weer in orde te brengen kunt U met uw voeten in een speciaal ion voetenbad gaan zitten, door dit voetenbad loopt een ionische stroom die deze balans weer in orde maakt. U zult wel een speciaal soort zout moeten toevoegen die vaak wordt meegeleverd. Dit zout zorgt voor een groot deel (+/- 80%) voor de verkleuring van het water wanneer u het voetenbad aanzet en de ionische stroom begint te lopen de rest van deze kleur wordt veroorzaakt door het afgeven van gifstoffen die het lichaam verlaten via de poriën in uw voeten.

 

Detoxen door middel van darmspoeling.

Hierbij wordt er een soort slangetje via uw anus ingebracht welke uitkomt bij uw dikke darm, via dit slangetje word er water in uw darmen gebracht dit is meestal zo’n 2 liter water. Dit water zal de aangekoekte resten in uw darmen wegspoelen. Het water wat ingebracht is word in de meeste gevallen binnen 12 uur als urine uitgescheiden.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Kan ik leren leven met een Angststoornis?

leren leven met Angst is zeer goed mogelijk

Help! ik heb een huilbaby!

Huilbaby wat te doen?

Dromen verklaard; honden

Wat betekend het als je droomt over honden?

Is Artemisinine een Chinees wonder kruid tegen kanker?

Regelmatig lees je berichten dat Artemisinine een Chinees wonderkruid tegen kanker is, wat is daar van waar?

Ziekte en gezondheid

Lichtwerkers deel 2 verschillende oorzaken van ziekte

Hoe kom ik over een angststoornis of depressie heen?

Angststoornissen en depressies zijn veelvoorkomende ziektes, waar gaat het mis en hoe kun je ze overwinnen?

De kinderpsycholoog en de eetstoornis bij kinderen

De kinderpsycholoog bechrijft de eetstoornis bij kinderen vanuit het gezin en vanuit een normale ontwikkeling van het eetgedrag bij kinderen.

Roaccutane en haaruitval

Wat te doen tegen haaruitval/haarverdunning wegens Roaccutane

Buikspieroefeningen zijn nog nooit zo motiverend geweest!

Waar zijn je buikspieren goed voor, welke oefening kun je doen om ze sterker te maken. Creeer een wasbordje!

Alweer de griep?

Wanneer heb je echt de griep?

Alles over diarree

Informatie over diarree, de oorzaken, gevolgen en behandeling.

Tweede trimester zwangerschap

De tweede trimester van de zwangerschap van week tot week

Stoppen met Roken?

Wil je stoppen met roken? Begin hier!

Vitamine B11: Foliumzuur

Informatief artikel over Foliumzuur (vitamine B11)

Navelpiercing levensgevaarlijk!!!

Navelpiercing blijkt LEVENSGEVAARLIJK

Het Humaan Cytomegalovirus als belangrijk target in kankertherapie

Het HCMV virus wordt steeds vaker geopperd als target in de bestrijding van kanker. Hier leg ik uit wat dit virus precies is en hoe het kanker kan veroorzaken.

Slapen met rug-, en/of bekkenpijn.

Het vervelende van rug- of bekkenpijn is dat iedere houding pijnlijk is. Maar een goede nachtrust is zó belangrijk! Dus hoe kan je dan het beste liggen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden…

Hoofdluis

Wat is hoofdluis en hoe behandel je hoofdluis?

Tips voor een gladde huid.

Simpele, goedkope tips voor ieder huidtype.

Oorzaken van autisme: een ontdekking

Dit artikel biedt inzicht in de oorzaken van autisme en richt zich voornamelijk op een nieuw ontdekte oorzaak van autisme: een verminderde werking van het spiegelneuronensysteem.

Hoe voorkom je rugproblemen met een waterbed

Heb je ook last van je rug door het slapen op een waterbed? Meestal komen deze rugklachten door bepaalde slaapposities, vooral het buigen van je rug terwijl je slaapt.

Last van chronische vermoeidheid of andere vage klachten? Misschien heb je een vitamine D tekort!

Veel mensen hebben last van vage klachten zoals chronische vermoeidheid en spierklachten. Een groot deel van de bevolking heeft de laatste jaren een vitamine D tekort!

Ga eens goed achter je bureau zitten!

Zitten op je werk valt niet mee, tenminste niet om het goed te doen. Hoe voorkom je RSI-klachten?

Bewegen met baby's

Bewegen met baby's

Plastische chirurgie en borstverkleining

De voordelen en nadelen van borstverkleining overzichtelijk op eem rij.