HIV besmet en in een relatie.


Publicatie datum:

Een aantal jonge vrouwen besmet met het HIV virus door toerist.

Gesponsorde koppelingen

Een week geleden was het volop nieuws in Suriname dat een toerist een aantal jonge vrouwen had besmet met het HIV virus. Deze vrouwen hebben domweg onbeschermd contact met die knappe rijke mijnheer uit het westen gehad. Verontrustend nieuws die tot nadenken aanzet.

Anno 2011 is het nog steeds zo dat mensen ervoor kiezen om onbeschermd gemeenschap met elkaar te hebben. Ondanks de feiten die overal bekend zijn dat door onbeschermd contact mensen een soa kunnen oplopen. Sommige soa’s zijn met een simpel antibiotica kuurtje verholpen. Maar voor sommige soa’s teken je levenslang. De meest gevreesde soa is het HIV virus. Het is ook de meest besproken geslachtsziekte. Daarom is het onbegrijpelijk als via de nieuwsberichten bekend wordt gemaakt dat iemand doelbewust het virus overdraagt. Je vraagt je dan af waarom iemand zoiets doet.

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld dat iemand merkt dat door het feit dat bekend is dat hij of zij besmet is, hij of zij door zijn omgeving wordt genegeerd. Het is nog steeds zo, dat het voor iemand die geïnfecteerd is niet gemakkelijk is om een normale relatie te krijgen. Het is aan een kant te begrijpen dat diegene zich dan wil uitleven op een plek waar die door niemand wordt nagewezen. Aan de andere kant is het ook heel onverstandig omdat de persoon in kwestie niet alleen zichzelf maar ook anderen in gevaar brengt. Uit mijn werkervaring weet ik dat het voor veel mensen die HIV besmet zijn het heel moeilijk is om te accepteren. Mensen leven vaak heel lang in ontkenning en boosheid. Sommige mensen draaien jammer genoeg daarin door. Daarom is het belangrijk voor mensen die dit probleem hebben om een buddy te hebben. Iemand die gezelschap bied, fungeert als een spreekpaal en iemand die de rol van het geweten op zich neemt.

HIV is goed te behandelen.

Ook het feit dat bekend is dat het HIV virus goed te bestrijden is maakt dat mensen hier onverschillig mee omgaan. Dat is best naïef . Heel vaak heb ik de uitspraak gehoord van mensen dat ze niet meer zo bang zijn voor besmetting omdat het toch goed te behandelen is. Maar heel veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de medicatie die men tegen het HIV virus voorschrijft niet bij iedereen direct aanslaat.

HIV en een relatie hebben.

Een relatie hebben met iemand die HIV besmet is kan in feite wel. Het is wel van belang dat afspraken worden gemaakt en eerlijk aan de nieuwe partner verteld wordt dat men besmet is. Mensen hebben het recht om te kunnen kiezen als ze wel of geen verhouding willen hebben met iemand die het virus bij zich draagt.

HIV en vakantie.

Vakantie geeft altijd een goed gevoel. Men doet leuke dingen en ontmoet aardige mensen. Op vakantie worden mensen verliefd. Wat de verspreiding van het HIV virus betreft zit daar een groot gevaar. Vooral in ontwikkelingslanden zijn jonge vrouwen nog lang niet zo goed geïnformeerd over de gevaren van onbeschermde gemeenschap als vrouwen uit het westen. Die vrouwen geloven nog steeds dat als iemand er goed en verzorgd uitziet alles goed is. Een westerse man in goede kleding wordt vaak eerder vertrouwd dan een man uit eigenland in een bezwete shirt. Dan blijkt dat die westerling verschillende jonge vrouwen besmet heeft en is een ieder in rep en roer. Het is daarom heel belangrijk dat mensen die het HIV virus met zich dragen altijd er voor zorgen dat zij beschermd contact hebben. Wij moeten er met z’n allen bewust ervoor zorgen dat het virus zich niet verder verspreid.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Alles over de koortslip

Informatie over de ooraken en behandeling van een koortslip

Ondergewicht, hoe kom ik aan?

Je leest altijd over overgewicht, maar hoe zit het met ondergewicht en hoe kom ik aan?

Amoxicilline

Beschrijving van het medicament Amoxicilline.

Prenataal onderzoek, kort beschreven.

Prenataal onderzoek het hoe en wat.

Dieetpillen, te mooi om waar te zijn?

Dieetpillen lijkt de oplossing om af te vallen zonder al te veel moeite, maar wat is nou de waarheid hierachter?

Vergeten in het lange termijn geheugen

In dit artikel wordt besproken hoe vergeten op de lange termijn verloopt

Gevaar/Bestrijding van een koortslip

Het gevaar en de bestrijding van een koortslip

In paniek? Wat te doen!

Wat voel ik me toch raar

Behandeling van psoriasis

Informatie over de behandeling van psoriasis

Pillen de oplossing of een nog ergere kwaal

Tegenwoordig word er voor alles en nog wat pillen geslikt maar maakt dit het allemaal wel beter?

Alles over gordelroos

Informatie over gordelroos (herpes zoster)

Mannen en vrouwenbreinen: heel verschillend in werking!

Verschil tussen linker en rechter hersenhelft, brein-functies en belangrijke verschillen tussen het mannen- en vrouwenbrein.

Verschillende nierziekten

Normaal gesproken heeft een mens twee nieren, die achter het buikvlies, zijdelings van de wervelkolom liggen en die omgeven zijn door een min of meer grote hoeveelheid vet.

Kruiden maken je gezond

Het gebruik van verse kruiden in de keuken pept niet enkel smaakloze gerechten op, maar betekent ook een ware energieboost voor je lichaam.

Alles over botox

Informatie over botox en botoxbehandelingen

Tips voor een gladde huid.

Simpele, goedkope tips voor ieder huidtype.

alles over zorgverzekeringen

Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om een ziektekostenverzekering af te kunnen sluiten

Detoxen,ontslakken lichaam reinigen

informatie over het steeds bekender wordende detoxen.

Seroquel, de effecten en bijwerkingen

Over seroquel en wat niet in de bijwerkingen staat

Een burn out training

Een burn out komt steeds vaker voor. Gelukkig weten we ook steeds beter wat de symptomen zijn en wat de juiste behandeling is

Kindermishandeling, een levenslange beschadiging

In dit artikel wordt besproken hoe de psychodynamische en humanistische benadering in de psychologie het fenomeen kindermishandeling verklaren en zouden willen oplossen

Fit met Manon 1 - strakke billen

Strak in vorm-billen

Het belang van een EHBO cursus

EHBO, iedereen is er bekend mee, maar wie kan het uiteindelijk?

Oefeningen om pijn in schouders en nek te verminderen

Bij pijn en vastzittende spieren veroorzaakt door stress

stoppen met roken

artikel over stoppen met roken