Dromen verklaard; achtervolgd worden


Publicatie datum:

Wat betekent het als je droomt dat je wordt achtervolgd?

Gesponsorde koppelingen

Dromen, we hebben ze allemaal. Het verklaren van dromen klinkt misschien zweverig maar als je bedenkt dat bij iedereen de meeste hersenactiviteit wordt waargenomen tijdens de REM slaap (het gedeelte waarin gedroomd wordt) en dat dromen bij veel mensen dezelfde betekenis blijken te hebben (achteraf vaak te bepalen) wordt het verklaren van dromen toch een stuk minder "dromerig" en vrij normaal.

Gesponsorde koppelingen

Er zijn verschillende soorten dromen waarbij je achtervolgd wordt, sommige worden door hond achtervolgd, anderen door een enge man.

In wezen weerspiegelen deze dromen vaak je angsten in het dagelijkse leven, het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om stress, onmacht, jaloezie, negatieve gevoelens, bepaalde emoties of een slechte eigenschap van jezelf. Wegrennen is een menselijke reactie om weg te komen bij dit soort vervelende zaken. Maar waar je in de droom voor wegrent is eigenlijk een onderdeel van jezelf zodat je er niet vanaf komt door er voor weg te rennen.

Vandaar dat het beter is om in deze dromen terug te gaan naar wat je achtervolgd en probeert te kijken wat het is. Misschien kan je zelfs wel je achtervolger gaan achtervolgen. Vaak komen dan vanzelf wat zaken naar boven waar je aan kan werken, dit hoeft zelfs niet eens altijd negatief te zijn. Het kan zelfs voorkomen liefde je achtervolgd, misschien een knagend gevoel het meisje of de jongen van je dromen mee uit vragen.

Een andere manier om deze droom te verklaren kan zijn dat je met een verslaving kramt, die je in ruime zin ook achtervolgd. Je zou bij zelf na kunnen gaan wat deze verslaving met je doet en of dit het waard is om is stand gehouden te worden.

Nog een verklaring zou in angst kunnen liggen, vrouwen zijn over het algemeen vaker bang voor fysiek geweld wat seksueel is van aard, ook hier geldt dat je er verstandig aan doet om een manier te vinden om deze angst te overwinnen of er in ieder geval mee te kunnen leven zodat je niet langer een stukje van jezelf hoeft weg te drukken.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Hoe werkt het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier

Er is veel te doen geweest om het landelijk Elektronisch Patiëntendossier maar hoe werkt het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier nu eigenlijk?

Cancer Genomics: De genen van kanker

Nieuwe ontwikkelingen van Cancer Genomics en de gevolgen daarvan.

De invloed van de persoonlijkheid van ouders op de opvoeding

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wordt bekeken in hoeverre de persoonlijkheid van ouders invloed heeft op de manier waarop zij hun kinderen opvoeden.

Farynxkanker

Uit recente onderzoeken blijkt dat het frequente bedrijven van orale seks, het drinken van alcohol of roken de kans op farynxkanker vergroot.

Alles over astma

Wat is astma, wat is er aan te doen?