EHEC-Bacterie


Publicatie datum:

Vooruitgang onderzoek EHEC-bacterie

Gesponsorde koppelingen

Hier een woordje uitleg over de EHEC-bacterie en het verloop van het onderzoek.

==Inleiding==

De laatste tijd spreekt men in het nieuws vaak over de dodelijke bacterie die al verschillende slachtoffers heeft gemaakt in Europa,maar er blijft toch een doorbraak te zijn in het verlopend onderzoek en dat kan wel eens interessant zijn voor de mens want intussen blijven onze angsten maar groeien en krijgen we stilaan meer en meer angst voor het consumeren van groenten.Dat is ten eerste niet zo gezond voor ons en de boeren gaan daar ook onder lijden

==Onderzoek==

Na verder onderzoek in het kader van de bacterie is men er tamelijk zeker van dat de bacterie afkomstig is van groentenscheuten,deze soort wordt meestal gekweekt in biobedrijven. Men is het te weten gekomen waneer er in een restaurant in Lubeck 10-tallen mensen besmet zijn geraakt met de bacterie en daar heeft men dan gezien dat het van sojascheuten was , maar uit later onderzoek heeft men dan kunnen constateren dat het om verschillende groentenscheuten gaat en niet over één bepaalde soort.Men had daarvoor al gezegd dat het om tomaten en komkommers ging die dan weer afkomstig waren van grote bedrijven in Spanje ,Natuurlijk ontkende die bedrijven dat toen en voelden ze zich aangevallen, maar nu is men vrij zeker van de oorsprong van de bacterie en is ze niet alleen aangetroffen in Spanje. Men raad aan goed na te gaan welke soort groenten je koopt , want in Duitsland zijn er al meer dan 30 doden geteld. Als je je groenten kookt hoef je natuurlijk niets te vrezen ,want dan sterven zij natuurlijk door middel van de hoge temperatuur

==Gevolgen==

Natuurlijk moet je niet een te grote angst gaan ontwikkelen en geen groenten meer gaan eten dat is ook niet gezond voor je evenwichtige voeding , Momenteel worden er wel veel minder groenten door de supermarkt verkocht, vooral komkommers doen het zeer slecht , desondanks deze bacterie gaan ook de prijzen van de groenten naar beneden , maar zelfs dat trekt de mensen niet aan. De mensen die al deze groenten kweken maken natuurlijk heel veel verlies want hun inkomsten gaan verloren en ze krijgen niet meer verkocht wan iedereen vreest besmet te worden met de bacterie en daaraan te gaan sterven, maar gelukkig heeft de staat van hun land nog enkele oplossingen. Ze maken miljoenen euro's vrij om deze boeren te steunen , want zij kunnen er ook immers niet aan doen dat de bacterie het gemunt heeft op hun groenten. Maar voorlopig hoef je dus nog niet echt iets te vrezen, in ons land zijn er geen of weinige meldingen binnengekomen van besmetting en zoals deze week ook een idioot heeft gezegd dat het van vlees komt , dat is helemaal niet waar . Dus vlees mag je zoveel eten als je wilt .

==Nawoord==

Dit was alvast een beetje meer informatie over hoe het nu allemaal precies zit met de ontwikkeling en het onderzoek naar deze boosdoener, ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben en er dus iets uit kunnen leren hebben en laten we met z'n allen hopen dat de wereldgezondheidszorg snel iets kan vinden waardoor deze bacterie minder gevaarlijk voor de mens wordt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

HIV

Een kort verslag over HIV.

Lipoedeem in de benen

informatie over lipoedeem in de benen

Wordt je voor altijd high door een trepanatie?

Een trepanatie wordt meestal gebruikt bij een hersenoperatie, kun je er ook voor altijd high mee worden?

Babymassage

Babymassage, dé manier om op een andere manier contact te krijgen met je baby

De cognitieve benadering in de psychologie

In dit artikel wordt het ontstaan en de kernideeën van de cognitieve benadering in de psychologie besproken

Wat is de goedkoopste ziektekostenverzekering?

De regering heeft ooit bedacht dat we ieder jaar moeten kunnen wisselen van ziektekostenverzekering maar wat is de goedkoopste ziektekostenverzekering?

In paniek? Wat te doen!

Wat voel ik me toch raar

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Lees hier hoe je snel en eenvoudig kunt stoppen met roken.

Augmentin

Beschrijving van het medicament Augmentin.

Honger en verzadiging.

Een overzicht over honger en verzadiging ontstaan.

Moeite met slapen?

Meditatie hoeft niet zweverig te zijn, maar kan goed helpen om in te slapen.

Hartaanval of hartinfarct.

Beschrijving van hoe een hartinfarct ontstaat en wat er precies gebeurd.

Alles over oogontstekingen

Alles over bacteriële en virale oogontstekingen

Stoppen met roken, gaat vanzelf door dit geheime plan.

Stoppen met roken wordt in de toekomst heel gemakkelijk, lees hier hoe.

De invloed van ouders op alcoholgebruik en roken bij jongeren

Een artikel over de invloed van ouders en vrienden op het drink- en rookgedrag van jongeren.

Cellulitis - anti-cellulitis behandelingen - getest - oplossingen

Het komt er bijna op neer dat 9 op de 10 vrouwen geconfronteerd wordt met cellulitis of sinaasappelhuid. Verschillende oplossingen worden aangeboden, maar werken ze ook?

Bewustzijn en bewusteloosheid.

Bewusteloosheid is een veelvoorkomend fenomeen, waarin men besef van zichzelf en omgeving verliest.

Er moet iets gedaan worden aan het overgewicht in Nederland

Nederlanders worden steeds dikker en dit is een ernstig probleem, maar wat zijn nu eigenlijk de oorzaken? Wat kunt u doen om te voorkomen dat u met dit soort problemen komt te zitten? En hoe kunt u die problemen oplossen?

Wat te doen tegen symptomen van de overgang?

Ben je vlug geïrriteerd, heb je regelmatig last van hoofdpijn en van vervelende opvliegers? Dan wenkt je overgang en menopauze, een periode waarin het lichaam van iedere vrouw een nieuw lichamelijk en geestelijk evenwicht zoekt.

Verlies 4 kilo in 3 dagen

Met dit (tonijn) crashdieet is het mogelijk.

Slaap en de regulatie van slaap.

Een overzicht over welke soorten slaap er zijn en hoe slaap gereguleerd wordt.

Allergie voor ei / eieren

Allergie voor eieren

Alles over SNOT

Snot... Misschien een smerig onderwerp? Maar laten we aan dit slijmerige goedje toch maar wat aandacht besteden. Het zal je neus uitkomen!

Alles over hooikoorts

Informatie over hooikoorts: wat is hooikoorts, de symptomen en de behandeling

de lintworm

wat is een lintworm precies hoe ziet hij eruit en waarom leeft hij in menselijke darmen?