Eiwitrijke dieten


Publicatie datum:

Informatief artikel over eiwitrijke dieten.

Gesponsorde koppelingen

Wat is precies een eiwitrijk dieet en hoe werkt het? Dit is een vraag die veel mensen in deze maatschappij tegenwoordig bezighoud.

Gesponsorde koppelingen

Wat is een eiwitrijk dieet
Wanneer een dieet laag is in koolhydraten(suikers) en vetten en hoog in eiwit spreken we van een eiwitrijk dieet. Dit dieet is veelal ook laag in energie(kcal). Er zijn eiwitrijke diëten zoals Atkins die veel dierlijke maar ook vette producten gebruiken. Maar tegenwoordig zijn er veel diëten die werken met maaltijdvervangers.

Deze maaltijdvervangers zijn veelal op basis van soja en melkeiwitten zodat er geen overdreven hoeveelheden dierlijke producten gebruikt hoeven worden.

 Hoe werkt een eiwitrijk dieet
Over de precieze werking in het lichaam zijn 2 theorieën:
-          Het lichaam verbrand gewoonlijk koolhydraten en vetten om energie te vormen in het lichaam. De eiwitten worden voornamelijk gebruikt voor het onderhoud van de weefsels en voor opbouw van nieuwe cellen. Door de koolhydraten en vetten uit de voeding te halen moet het lichaam de koolhydraat en vetreserves aanspreken. De eiwitten zorgen dan dat het lichaam goed word onderhouden er beperkte hoeveelheid spiermassa verloren gaat. Zolang de voeding eiwitrijk blijft verbrand het lichaam de vetreserves en blijft men gewicht verliezen.
-          De tweede theorie is heel simpel. Deze eiwitrijke producten zijn ook laag in energie en omdat men bij een eiwitrijk dieet ook weinig energie gebruikt moet de overige energie die nodig is gehaald worden uit de reserves. Volgens deze theorie werkt het eiwitrijk dieet hetzelfde als het energiebeperkte dieet.

 Wat zijn de voor- en nadelen van een eiwitrijk dieet
Een eiwitrijk dieet heeft wanneer deze goed word gevolgd vele voordelen:
-          Snel gewichtsverlies van 1-2 kilo per week
-          Geen honger omdat eiwit beter verzadigd
-          Behoud van spiermassa

 Aan een eiwitrijk dieet zitten ook nadelen:
-          Wanneer u toch de koolhydraten niet kan weerstaan en zondigt dan is de verbranding van vetreserves direct doorbroken en zal het snelle gewichtsverlies over zijn
-          Wanneer u dit dieet volgt is het belangrijk om een supplement te gebruiken als aanvulling om tekorten aan vitamines en mineralen in het lichaam te voorkomen
-          Een eiwitrijk dieet is een extra belasting van de nieren en lever. Zorg dus dat deze in topconditie zijn wanneer u start met dit dieet

 Voor iedereen die snel gewicht wil verliezen en vooral voor iedereen die meer dan 15 kilo wil afvallen is een eiwitrijk dieet een goede ondersteuning. Vergeet niet dat het afvallen 1 doel is maar het ultieme doel is om op gewicht te blijven. Dus na afronding van het dieet is het heel belangrijk om nieuwe gezonde voedingsgewoonten aan te leren om op gewicht te blijven.

 Het is gezonder om een constant gewicht te hebben dan een jojo te zijn!

Conclusie
Een eiwitrijk dieet kan een goed hulpmiddel zijn om uw streefgewicht te behalen.


Foobie gebruiker noechie

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Wat te doen tegen symptomen van de overgang?

Ben je vlug geïrriteerd, heb je regelmatig last van hoofdpijn en van vervelende opvliegers? Dan wenkt je overgang en menopauze, een periode waarin het lichaam van iedere vrouw een nieuw lichamelijk en geestelijk evenwicht zoekt.

Bronchitis bij jonge kinderen

Wat is bronchitis? Wat te doen bij bronchitis

Er moet iets gedaan worden aan het overgewicht in Nederland

Nederlanders worden steeds dikker en dit is een ernstig probleem, maar wat zijn nu eigenlijk de oorzaken? Wat kunt u doen om te voorkomen dat u met dit soort problemen komt te zitten? En hoe kunt u die problemen oplossen?

Bewustzijn en bewusteloosheid.

Bewusteloosheid is een veelvoorkomend fenomeen, waarin men besef van zichzelf en omgeving verliest.

Stoppen met roken, gaat vanzelf door dit geheime plan.

Stoppen met roken wordt in de toekomst heel gemakkelijk, lees hier hoe.