Help, blaaspoliepen.


Publicatie datum:

Blaaspoliepen wat houdt dat in en wat zijn de consuqenties

Gesponsorde koppelingen

Je gaat naar de wc en er zit bloed in je urine. Het valt je op dat je vaker naar de wc moet dan normaal. Hoe komt? Wat is dit? Je gaat naar de huisarts en het blijkt alles behalve dan een blaasontsteking te zijn.

 

Je hebt bloed bij de urine en je moet vaker naar de wc. Hoe kan dit? Zeker weer een blaasontsteking zul je denken of een verwaarloosde blaasontsteking. Je gaat naar je huisarts en deze test je urine op een blaasonsteking. Positief. Dus het is geen blaasonsteking. Je huisarts stuurt je door naar het ziekenhuis waar jij je urine moet gaan afleveren voor een labaratorium onderzoek en bloed laten prikken.

De uitslag komt binnen: blaaspoliepen. En nu? Wat is het eigenlijk en wie kan het krijgen.

Iedereen kan blaaspoliepen krijgen jong en oud. Alleen komt het bij ouderen vaker voor dan bij jongeren mensen. Maar ook kan het bij jongeren voor komen. Helaas hangt voor zo'n dergelijke ziektes niet een bordje met de tekst: "verboden toegang deze persoon is nog 20".

Blaaspoliepen groeien aan de binnen kant van de blaaswand. Deze kunnen zowel goedaardig als kwaadaardig zijn. In beide gevallen moeten ze verwijderd worden.Een goed aardige tumor kan net zo snel om slaan in een kwaadaardige als ook de handicap dat je blaascapiciteit minder wordt en je vaker naar de wc moet.

 Operatie

De behandeling hiervoor is een turp operatie. Dit is een operatie waar men via je urinebuis naar binnen gaat en vervolgens de vergroeieng weg brand. Een weefsel van dit wordt weg gehaald en naar het laberatorium gestuurd voor te kijken of het een goed aardige of een kwaadaardige tumor is. aan de handvan deze uitkomst worden er vervolg stappen ondernomen.

De operatie zelf is een twintig minuten durende ingreep en is snel gedaan. Je krijgt wel een keteter ingebracht voor je urine en om het bloed weg te laten lopen, de herstelling goed te laten verlopen. deze krijg je dikwijls een dag in gebracht zolang er nog bloed in je urine zit. Je verblijft dan meestal een nacht op het ziekenhuis en je mag de dag erna afhankelijk van je urine weer naar huis.

Je krijgt een dag na je operatie een blaasspoeling (chemo) deze wordt de dag na je operatie via de keteter ingebracht. Vervolgens moet je twintig minuten op de buik liggen, 20 minuten op de rug, 20 minuten op de rechter zij en 20 minuten op de linker zij. Zodat de chemo overal kan komen.

Na deze operatie mag je drie weken lang niet tillen, niet fietsen, niet autor rijden minstens de eerste week niet. geen alcohol drinken, niet te veel trappen lopen geen auto ritten die langer zijn dan dertig minuten en neem rust als het lichaam het wenst. Wat je wel moet doen is veel drinken om de blaas goed te spoelen en genoeg vezels eten om verstoppingen te verkomen.

Een week na de operatie zal u waarschijnlijk weer terug naar de uroloog moeten om de uitslagen te bespreken. En van uit deze uitslagen zullen verdere stappen worden ondernomen. Zoals een chemo kuur voor bijvoorbeeld een jaar.

 Blaasspoeling

De eerste zes weken kan u een wekelijkse chemo verwachten. Waarbij ze iedere week urine afnemen om te kijken of er geen infecties aanwezig zijn. Is dit echter wel het geval kan de volgende chemo niet door gaan om verder complicaties te voorkomen, moet men eerst deinfectie verholpen worden. Na een periode van zes weken zal de chemo 1 maal per maand worden. Een week voor de spoeling dient men opnieuw urine in te leveren voor te controleren op infecties.Als dit een tijd goed gaat zullen van de maandelijkse kuren over gegaan worden naar 1 maal per drie maand een spoeling. Na een jaar worden de controlles ook minder en de eerste vijf jaar zult u nog een jaarlijkse spoeling krijgen.                                                               1 maal in de drie maanden zult u een scopie gaan krijgen. Dit is een onderzoek waarbij men doormiddel van een kleine camara via uw urine buis naar uw blaas gaat voor te kijken of er geen nieuwe poliepen zich ontwikkeld hebben.

De chemo is geen geneesmiddel maar echter een middel voor het minder snel te laten terug keren van poliepen in uw blaas. Door dat de chemo plaatselijk wordt ingespoten. Zal de chemo geen schade veroorzaken voor de andere plekken in uw lichaam. Hier door zult u ook geen hinder ervaren van haaruitval of vruchteloosheid.                                                                   Wel kunt u behoorlijk moe worden, pijn in de benen ervaren en u kunt zich misselijk voelen. Het urineren kan branderig aan gaan voelen doordat de blaas en urinewegen geirriteerd kunnen worden.

Op de dag dat de chemo plaatst vindt is het raadzaam om een eigen wc te hebben en dat deze niet door anderen gebruikt wordt. De chemo plast u uiteindelijk uit en er kunnen resten chemo over blijven waar anderen een geirriteerde huid van kunnen krijgen. Niet iedereen heeft meerdere wc´s ter beschikking. Vandaar is het dan ook belangrijk dat u na ieder gebruik van de wc deze goed reingingt met chloor en chloor doekjes.

Wel belangrijk is het te weten dat u wel zwanger kunt worden. Maar dit af te raden is tijdens deze periode te worden. Gebeurt dit echter toch dat u zwanger wordt tussen twee chemo´s in moet u dit melden bij u uroloog. Mocht u besluiten om het kind te behouden dan hoeft het kind niets te mankeren. Dit kan ik u vertellen uit eigen ervaring. Alleen de chemo´s worden dan stop gezet. Wel moet u goed blijven op letten op u urine ivm complicaties.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie gezondheid

De behavioristische benadering over persoonlijkheid

In dit artikel wordt besproken hoe de behavioristische benadering over persoonlijkheid denkt

Emotional Freedom Techniques – eerste hulp bij pijn en angst

Een eenvoudige techniek die je zelf kan leren en toepassen

Het belang van gezonde voeding

Dit artikel wil je het belang van gezonde voeding aantonen, niet enkel voor het lichaamsgewicht, maar ook voor de gehele gezondheid.

Beter in je vel in 9 stappen.

Beter in je vel zitten is makkelijker te bereiken dan je zelf denkt.In de volgende 9 stappen leer je hoe je dit het beste kan bereiken.

Alprazolam

Beschrijving van het medicament Alprazolam.

Wat is regeneratie therapie, hoe werkt regeneratie therapie

Geheel nieuwe behandelwijze die het zelf herstellend vermogen van de mens activeert en gestagneerde energie in het lichaam terug vrij maakt…

Alles over homeopathie

Alles wat u moet weten over homeopathie. Hoe het ontstaan is hoe het werkt en hoe het in het hedendaags leven nog toepasbaar is om de algehele gezondheidstoestand te verbeteren.

Puistjes bestrijden

Acne is een vervelende aandoening waar veel mensen last van hebben. In dit artikel zijn tips te lezen over hoe het ontstaat en hoe jij het kan voorkomen.

De cel in het menselijk lichaam.

Een beschrijving van wat een cel is, welke soorten er zijn, de onderdelen van een cel en de celcyclus.

Alles over brandend maagzuur

Informatie over zuurbranden en de behandeling hiervan

IVF

Ook jouw gevoelens zijn belangrijk in het IVF-proces.

Zout en Peper, smaakmakers met een verhaal

Zout, peper, suiker en azijn. Belangrijke smaakmakers in voedsel met grote verschillen qua gezondheid en oorsprong. Het zijn conserveringsmiddelen zonder zo genoemd te worden en zonder dat er duidelijke regels of normen voor zijn.

Wat is het down syndroom?

Alles over het down syndroom

Alles over baarmoederhalskanker en hoe het te voorkomen

in dit artikel word verteld wat baarmoederhalskanker is, welke gevolgen het kan hebben en hoe je het heel simpel kan voorkomen doormiddel van 3 gratis prikjes

Alles over tenniselleboog

Informatie over de tenniselleboog

Klimaatbeheersing in huis

Lees hier alles over klimaatbeheersing in huis.

Klierkoorts

Een brede waaier over klierkoorts.

Leven met Chronisch Vermoeidheids Syndroom

Is er te leven met het Chronisch Vermoeidheids Syndroom?

Alles over aambeien

Informatie over aambeien, de oorzaken, de symptomen en de behandeling

Huiduitslag

Wat zijn de verschillende oorzaken van huiduitslag

Vrouwen met een dikke kont leven langer.

Uit wetenschappelijk blijkt dat een dikke kont het geheim is van een lang leven.

FitBit activity tracker - De fitness gadget van het jaar!

Je kent het vast wel, je zit de hele dag op kantoor en ’s avonds ben je te moe om nog te sporten. Je hebt chronisch bewegingstekort. Met de FitBit Flex is dit verleden tijd.

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven VII

Koolhydraat Evenwicht

Wat doet alcohol met je lichaam?

Alcohol kan je gezondheid in gevaar brengen en je wordt er ook niet knapper op!

Colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn

Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen tussen colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn