Het belang van gezonde voeding


Publicatie datum:

Dit artikel wil je het belang van gezonde voeding aantonen, niet enkel voor het lichaamsgewicht, maar ook voor de gehele gezondheid.

Gesponsorde koppelingen

De dag van vandaag zijn enorm veel mensen bezig met gezondheid, voeding en beweging. Jammergenoeg is dit vaak om de verkeerde redenen. Jonge meisjes gaan op dieet om het slanke schoonheidsideaal te bereiken. Eetstoornissen steken de kop op, mensen worden ziek,... Men is precies het noorden kwijt in wat nu echt goed is voor ons. Slank zijn is namelijk niet waar het om draait, het belangrijkste is natuurlijk dat we gezond blijven!

Dagelijks worden we geconfronteerd met voeding. De juiste keuzes maken wordt steeds moeilijker en moeilijker. We worden overstelpt door voedingsprogramma's, dieetboeken, verschillende gezondheidsgoeroes die elkaar tegenspreken... Logisch dat we niet meer weten wat gezonde voeding nu echt inhoudt, en welke adviezen we het best opvolgen!

Voeding is nog nooit zo makkelijk verkrijgbaar geweest. We hoeven maar de supermarkt, een restaurant binnen te wandelen en we worden overstelpt met keuze. Hoe moeten we nog onze weg vinden in wat nu echt goed is voor ons? En wat doen we om ons niet te laten meeslepen in de hype van het ultraslanke schoonheidsideaal?

Eén iets moeten we in onze gedachten houden: het woord DIEET is geen synoniem voor uithongering, of afschaffing van bepaalde voedingsgroepen. Het is namelijk enorm belangrijk dat ons lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt van elke soort. Laat je dus nooit vangen door te beginnen aan een of ander fruitdieet, soepdieet,... Je kent ze wel. Deze diëten zijn ten eerste niet vol te houden, ze zijn schadelijk voor je lichaam en je ontzegt je lichaam belangrijke voedingsstoffen. Je zult met dit soort dieet misschien enorm veel vermageren op korte termijn, maar uiteindelijk komen deze kilo's er toch terug bij. Het is namelijk geen vet die je op deze manier verliest, maar vooral vocht en spieren. Dit is enorm gevaarlijk! Ik raad diëten in deze zin van het woord dus absoluut af!

Wat ik wel versta onder het woord "dieet"? Een gebalanceerde en gezonde voeding, die alle noodzakelijke voedingsstoffen in voldoende mate bevat. Te weinig eten is absoluut nooit goed en zelfs schadelijk! Wanneer we slanker willen worden of onze voedingsgewoontes willen aanpassen, doen we dit dus best niet op ons eentje met een of ander dieet die we terugvonden op het internet. Een bezoek aan een diëtist(e) kan zeker nooit kwaad! In een samenleving waar we steeds meer en meer te maken krijgen met eetstoornissen, komt het belang van een gezond voedingspatroon duidelijk naar voor. Ons lichaam functioneert op voeding, we hebben dit dagelijks nodig. Onze gezondheid wordt in grote mate bepaald door wat en hoe we eten. De manier van eten kan soms zelfs meebepalen hoe goed we genezen van een ziekte, of we al dan niet een ziekte kunnen voorkomen.

Kortom ik raad iedereen dus aan om eens stil te staan bij zijn voedingsgewoontes. Dit bepaalt onze gezondheid veel meer dan we denken. En schoonheid is niet alles! We hebben maar één lichaam en hiervoor moeten we zorg dragen...


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Dromen verklaard; spin

Wat betekend het als jij droomt over spinnen?

Het digitale rontgen onderzoek

hoe werkt het maken van foto's op de beeldvormende afdeling

Snel Afvallen Zonder Dieet

Wanneer je online gaat zoeken naar manieren om snel af te vallen vind je talloze pagina's.

Overgewicht goedpraten of de risico's inzien?

De laatste tijd krijg ik het idee dat het een trend is om als volle vrouw trots te zijn, en dit ook te willen uitdragen. Er ontstaan websites met plus size kledingtips en columns voor en door overgewichtige vrouwen. Omdat deze vrouwen óók mooi zijn en trots mogen zijn op wie ze zijn.

Obesitas en overgewicht

Wat is obesitas en hoe kun je deze aandoening herkennen?

Snel afvallen tips en snel vet verliezen!

Heel snel afvallen tips? Hoe Zou Je Jezelf Voelen Indien Je Binnen 14 Dagen 5kg Tot 17kg Afgeslankt bent..Zonder JoJo-Effect? Nu GRATIS Snel Afvallen...

Heeft mijn kind ADHD?

wat moet je als ouders doen als je denkt dat je kind ADHD heeft?

Homeopathische behandeling candida/schimmelinfectie

Homeopathisch geneesmiddel tegen candida

Hoe kom je aan een sixpack

Heel veel mensen wil graag een sixpack maar hoe boks je dat nu voor elkaar.

Suikerziekte

Wat is suikerziekte? Vind hier de antwoorden!

Huilbaby? Denk aan KISS

KISS-syndroom is Koppelgewricht Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie

Alles over dieetpillen

De zin en onzin van dieetpillen

Ontwikkeling van ToM bij kinderen met autisme

in hoeverre kunnen kinderen volgens verscheidene onderzoeken een Theory of Mind ontwikkelen?

Kruidenthee en zijn toepassingen voor de gezondheid

Kruidenthee heeft heilzame eigenschappen en smaakt verrassend lekker van smaak

Oefentherapie = bewegen

De oefentherapeut, de specialist in bewegen en het bewegingsapparaat.

Anorexia nervosa

In dit artikel staat beschreven wat anorexia nervosa is.

Syndroom van Asperger en ADHD, ´Hoe om te gaan, met meerdere speciale kinderen, in één gezin`

Voor gezinnen waar beide autismestoornissen aanwezig zijn is dit een intressant artikel.

De ambulance

Dit is een informatieve uiteenzetting over de ambulance.

Alles over de maagband

Informatie over de maagband

Prenataal Onderzoek

Omschrijft de mogelijkheden voor onderzoek naar afwijkingen bij een zwangerschap

Kan ik leren leven met een Angststoornis?

leren leven met Angst is zeer goed mogelijk

Hoofdluis

Wat is hoofdluis en hoe behandel je hoofdluis?

Bloemen ongewenst in ziekenhuizen

Bloemen in het ziekenhuis, is het gevaarlijk voor de patiënten of kan er onbezorgd van worden genoten?

Ziekte van crohn

darmaandoening

Blaarpreventie en behandeling

Iedereen weet hoe pijnlijk en vervelend blaren onder je voeten kunnen zijn tijdens het wandelen. Maar weet iedereen ook hoe je ze kan voorkomen of behandelen?