hoe kom je het snelst van je kater af


Publicatie datum:

een paar tips die je helpen om snel van je kater af te komen.

Gesponsorde koppelingen

wie kent het niet een avondje gezellig op stap, maar je hebt toch iets teveel gedronken. En dan is hij er ineens: de kater..

Gesponsorde koppelingen

Van je kater wil je natuurlijk zo snel mogelijk af, maar ja hoe doe je dat nou eigenlijk.

Wat is een kater eigenlijk:

Ik zal niet te diep overal op in gaan, maar er wel 2 symptomen uitlichten. Hoofdpijn die heb je omdat alcohol vocht aan je lichaam onttrekt het vochtgebrek zorgt voor je betonnen hoofd. Misselijk ben je omdat alcohol ook stoffen bevat die giftig zijn voor je lichaam en die je lever moet afbreken omdat de lever zwaar werk geeft zul jij je dus flink beroerd voelen vanwege alle afvalstoffen die verwerkt worden.

Wat help niet:

Er zijn genoeg middelen waarvan je denkt dat het helpt maar die toch echt geen zoden aan de dijk zetten. Zoals koffie drinken, je voelt je wel alerter maar helpen tegen de klachten zoals misselijkheid en hoofdpijn gaat het zeker niet doen. En de bij studenten zeer populaire remedie, gewoon doordrinken zorgt ervoor dat je lever eerst de makkelijk afbreekbare stoffen aanpakt daardoor voel je jezelf beter en uiteraard omdat de alcohol verdooft. Uiteindelijk ben je natuurlijk alleen de kater uit aan het stellen en hoe meer je drinkt hoe erger hij uiteindelijk zal zijn.

Wat helpt wel:

Heel flauw maar minder drinken helpt altijd.. Maar als het toch misgaat probeer dan de volgende dag veel water te drinken, je vult hiermee je vochttekort aan en door de zuiverende werking van water spoel je sneller de afvalstoffen uit je lichaam.

En hoe zwaar het ook zal zijn en op momenten denk je misschien dat je doodgaat sporten helpt ook, je zweet dan een hoop uit dat je lever al niet hoeft te verwerken. Gaat sporten te ver of lukt het echt niet probeer in ieder geval zo veel mogelijk in beweging te blijven. Het is heel verleidelijk om gaar op de bank te gaan hangen, maar dan duurt het ellendige gevoel alleen maar langer.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Reumatoïde Artritis

Het biosociaal probleem: Reumatoïde Artritis

Waarom word je ziek van een virus? en... hoe word je weer beter!

Uitleg over het fenomeen virus

Alles over etalagebenen

Informatie over claudicatio intermittens (etalagebenen)

Krampen, ze kunnen een nachtmerrie zijn.

Veel mensen hebben last van kramp. Wat is het en wat kun je doen.

Syndroom van Asperger en ADHD, ´Hoe om te gaan, met meerdere speciale kinderen, in één gezin`

Voor gezinnen waar beide autismestoornissen aanwezig zijn is dit een intressant artikel.