Hoe overleef je een hittegolf?


Publicatie datum:

Hulp bij een goede nachtrust in extreme hitte

Gesponsorde koppelingen

In Nederland komt een hittegolf niet al te vaak voor, maar wanneer het kwik wel tot grote hoogtes stijgt, is het altijd handig om een paar tips voor een goede nachtrust te hebben. De hitte overdag is voor de meeste mensen geen probleem, en wordt voor ons zelfs als een luxe gezien. Meestal is de hitte 's nachts pas een probleem, wanneer we liggen te draaien in ons bed en naarstig op zoek zijn naar een koude plek op ons kussen. Dit gebeurd natuurlijk niet alleen wanneer we thuis zijn, maar ook vaak op vakantie in het buitenland. Ondanks dat veel hotels, vakantiehuisjes en dergelijke voorzien zijn van een airco, wordt dit niet door iedereen als even prettig ervaren gedurende de nacht. Daarnaast zijn er ook nog vele keren dat er geen airco is.

Daarom zijn er ook vele andere manieren om de nacht koel door te komen. 's Nachts heeft het lichaam de kans te herstellen van een drukke dag en het is dan ook belangrijk dat dit kan, en dat u niet uren wakker ligt van de warmte. De ouderwetse ventilator help altijd nog voor een beetje verkoeling, maar meestal niet voldoende. Airco kost meestal zeer veel energie, en is vaak weer teveel van het goede. Wanneer u wel airco gebruikt voor een goede nachtrust, zorg dan wel dat u deze niet te laag, maar op een schappelijke tempratuur houdt. Denkt u maar na, als u 's winters in huis graag een tempratuur van 22 graden heeft, waarom zou u dan 's zomers opeens 18 graden willen hebben? In dit geval is het motto; hoe kouder, hoe beter, geen goed devies.

Ook zonder airco zijn er simpele manieren om 's nachts af te koelen. Allereerst kan u zorgen dat u zo weinig mogelijk beddengoed op uw bed heeft liggen en wat er wel ligt zo dun mogelijk is. Hoe meer onderlagen, hoe meer het warmte vasthoudt. Daarnaast kan een groot glas ijskoud water (met veel ijsblokjes zodat het de hele nacht koud blijft) naast u bed zorgen voor interne verkoeling wanneer nodig. Zoals eerder gezegd is het altijd handig om een ventilator naast ergens in de slaapkamer te hebben, niet alleen de verkoeling helpt, maar het zorgt ook ervoor dat wanneer u zweet dit eerder verdampt. Ook een koude douche voor het slapengaan kan helpen. En misschien kan u eens proberen in plaats van uw haar te drogen, om met natte haren te gaan slapen, zodat u zeker de eerste paar uur wat koels aan uw hoofd heeft. Vaak als we ziek zijn gebruiken we een kruik, datzelfde idee kunnen omgekeerd gebruiken bij hitte. Koelelementen kunnen makkelijk gebruikt worden als ijsblokjes in bed. Vast heeft u ook wel een ice-pack in de vriezer liggen die gebruikt om sportblessures te blussen, maar als u deze goed in een theedoek verpakt, kunnen die heel handig uitkomen wanneer u niet kan slapen door de overweldigende hitte.

Hiermee zou u in geval van een hittegolf een stuk verder moeten komen en veel minder wakkere nachten moeten beleven. De zon en zijn hitte is iets om van te genieten, en niet iets wat ons 's nachts zou moeten wakker houden!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Alles over osteoporose

Informatie over botontkalking (osteoporose)

Alles over psoriasis

Alles wat je wil weten over psoriasis

Wat is het oorgasme en hoe kun je dat bereiken met oorstimulatie?

Het spreekwoord luidt, wie niet horen wil moet maar voelen, maar hoe gevoelig zijn je oren?

Homeopathische behandeling candida/schimmelinfectie

Homeopathisch geneesmiddel tegen candida

Buikvet op een gemakkelijke manier verliezen

Niemand vindt het leuk om buikvet te hebben. Met dank aan de mode van vandaag zijn er minder mogelijkheden om je buik vet te verbergen en verliezen is het voordeel van

Alles over psp

Informatie over de ziekte PSP: oorzaak, symptomen, behandeling en erfelijkheid

Moeilijk zwanger worden.

80 % van de koppels geraakt binnen het jaar zwanger, maar dat is dus niet bij iedereen het geval. Wat zijn de oorzaken en bestaan er behandelingen?

Het verleden is passief, de toekomst actief.

Goed omgaan met deze tijdzones en daardoor bewuster en zonder stress verder leven. Dat kan als je door middel van het verleden het heden en toekomst meer in eigen hand neemt.

Hoe overleef je een hittegolf?

Hulp bij een goede nachtrust in extreme hitte

Opvoeden

Opvoeden van kinderen 0 tot 5

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven VII

Koolhydraat Evenwicht

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven II

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven

Fytotherapie: een geschenk van Moeder Natuur

Dit artikel beschrijft hoe je met een gezonde levenswijze, onder andere gebaseerd op fytotherapie, gewicht en vet zou kunnen kwijtraken.

Maaltijdvervangers

Een maaltijdvervanger is een gezonde en verantwoorde maaltijd op zich

KIDD Syndroom

U heeft een kind dat ander gedrag vertoont dan andere kinderen. Vaak hoofdpijn, is onrustig, problemen met haren wassen, wil vaak niet mee doen aan spelletjes, is laat met allerlei normale zaken zoals fietsen, lopen, hinkelen, praten, moeite met leren.

De beste babyvoeding, alles over baby voeding.

Iedereen wil het beste voor zijn baby, daarom hier alles over de beste babyvoeding.

Slaappillen

de medicamenteuze behandeling van slaapproblemen

Stamcellen en stamcelonderzoek de toekomst?

Antwoorden op vragen over stamcellen, stamcelonderzoek en klonen.

De huid.

De huid eens nader beschreven

Verkoudheid vermijden of bestrijden

Ben je vaak verkouden in de herfst of winter? Wil je weten hoe je ervan kunt komen of hoe je het een volgende keer kunt vermijden? Lees dat dit artikel!

Alles over abortus

Alles over abortus. Welke methodes zijn er en hoe werkt het, wat is de wetgeving.

Last van chronische vermoeidheid of andere vage klachten? Misschien heb je een vitamine D tekort!

Veel mensen hebben last van vage klachten zoals chronische vermoeidheid en spierklachten. Een groot deel van de bevolking heeft de laatste jaren een vitamine D tekort!

Runningtherapie voor groepen

Runningtherapie met groepen. Inzichtgevende of ondersteunende therapie?

Zindelijkheidstraining: wanneer beginnen? Tips en trucs

Een kind zindelijk maken kan een hele klus zijn. Wanneer moet je beginnen? En hoe pak je dit aan?

Ontstoken tandvlees, een onderschat probleem.

Een omschrijving van de kenmerken en de gevolgen van ontstoken tandvlees.