Hoe overleef je een hittegolf?


Publicatie datum:

Hulp bij een goede nachtrust in extreme hitte

Gesponsorde koppelingen

In Nederland komt een hittegolf niet al te vaak voor, maar wanneer het kwik wel tot grote hoogtes stijgt, is het altijd handig om een paar tips voor een goede nachtrust te hebben. De hitte overdag is voor de meeste mensen geen probleem, en wordt voor ons zelfs als een luxe gezien. Meestal is de hitte 's nachts pas een probleem, wanneer we liggen te draaien in ons bed en naarstig op zoek zijn naar een koude plek op ons kussen. Dit gebeurd natuurlijk niet alleen wanneer we thuis zijn, maar ook vaak op vakantie in het buitenland. Ondanks dat veel hotels, vakantiehuisjes en dergelijke voorzien zijn van een airco, wordt dit niet door iedereen als even prettig ervaren gedurende de nacht. Daarnaast zijn er ook nog vele keren dat er geen airco is.

Daarom zijn er ook vele andere manieren om de nacht koel door te komen. 's Nachts heeft het lichaam de kans te herstellen van een drukke dag en het is dan ook belangrijk dat dit kan, en dat u niet uren wakker ligt van de warmte. De ouderwetse ventilator help altijd nog voor een beetje verkoeling, maar meestal niet voldoende. Airco kost meestal zeer veel energie, en is vaak weer teveel van het goede. Wanneer u wel airco gebruikt voor een goede nachtrust, zorg dan wel dat u deze niet te laag, maar op een schappelijke tempratuur houdt. Denkt u maar na, als u 's winters in huis graag een tempratuur van 22 graden heeft, waarom zou u dan 's zomers opeens 18 graden willen hebben? In dit geval is het motto; hoe kouder, hoe beter, geen goed devies.

Ook zonder airco zijn er simpele manieren om 's nachts af te koelen. Allereerst kan u zorgen dat u zo weinig mogelijk beddengoed op uw bed heeft liggen en wat er wel ligt zo dun mogelijk is. Hoe meer onderlagen, hoe meer het warmte vasthoudt. Daarnaast kan een groot glas ijskoud water (met veel ijsblokjes zodat het de hele nacht koud blijft) naast u bed zorgen voor interne verkoeling wanneer nodig. Zoals eerder gezegd is het altijd handig om een ventilator naast ergens in de slaapkamer te hebben, niet alleen de verkoeling helpt, maar het zorgt ook ervoor dat wanneer u zweet dit eerder verdampt. Ook een koude douche voor het slapengaan kan helpen. En misschien kan u eens proberen in plaats van uw haar te drogen, om met natte haren te gaan slapen, zodat u zeker de eerste paar uur wat koels aan uw hoofd heeft. Vaak als we ziek zijn gebruiken we een kruik, datzelfde idee kunnen omgekeerd gebruiken bij hitte. Koelelementen kunnen makkelijk gebruikt worden als ijsblokjes in bed. Vast heeft u ook wel een ice-pack in de vriezer liggen die gebruikt om sportblessures te blussen, maar als u deze goed in een theedoek verpakt, kunnen die heel handig uitkomen wanneer u niet kan slapen door de overweldigende hitte.

Hiermee zou u in geval van een hittegolf een stuk verder moeten komen en veel minder wakkere nachten moeten beleven. De zon en zijn hitte is iets om van te genieten, en niet iets wat ons 's nachts zou moeten wakker houden!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Spataderen - ontsierde benen - bloedcirculatie - tips - gezondheid

Hier enkele eenvoudige tips die je zelf kan toepassen indien je last zou hebben van spataderen.

Eet jezelf mooi

Eet je mooi door te kiezen voor voedingmiddelen die je lichaam goed doen.

Dru Yoga

Een nadere uitleg over Dru Yoga, wat is het precies, en voor wie?

Multiple sclerose

Wat houd MS in en hoe ermee om te gaan

Bloedarmoede (anemie)

Bloedarmoede komt vaker voor dan u denkt.

Waarom chiropraxie DE oplossing kan zijn

Chiropraxie of chiropractie is een groeiende behandelmethode die misschien nog weinig bekend is onder de meeste mensen. Dit artikel geeft inzicht over het doel van chiropraxie en of het misschien iets voor jou is!

Mag Ik Mijn Puisten Uitknijpen?

Mijn naam is Lieven Nouwynck. Mijn doel is de mensen te laten kennismaken met onze fantastische productlijn! Huidverzorging, parfum, minerale make-up enzovoort....

Obesitas bij kinderen - een gevolg van te weinig bewegen?

leidt een inactieve levensstijl tot obestias of juist andersom?

Het Humaan Cytomegalovirus als belangrijk target in kankertherapie

Het HCMV virus wordt steeds vaker geopperd als target in de bestrijding van kanker. Hier leg ik uit wat dit virus precies is en hoe het kanker kan veroorzaken.

Syndroom van Asperger.

Er is nog te weinig algemene bekendheid over het syndroom van Asperger. Om het wat duidelijker te krijgen zal ik hier wat uitleg geven.

Gezonder leven zonder suiker

De nadelige gevolgen van suiker voor onze gezondheid

dromen verklaard; vreemdgaan

Wat betekent het als jij droomt dat jij (of misschien wel je partner) vreemd gaat?

Een glutenvrij dieet, waarom eigenlijk?

Mensen met coeliakie (glutenallergie) dienen heel hun leven een glutenvrij dieet te volgen. Waarom?

Dromen verklaard; schoenen

Wat betekend het als je droomt over schoenen?

enkele tips om hoofdpijn te behandelen

tips om de pijn het hoofd te bieden

Yoga Oefeningen Voor Rug- en Nekklachten

Zit u verkeerd of loopt u scheef? Of heeft u gewoon veel last van nek en rug doordat u op het werk de hele dag achter een computer zit? Geen tijd en geld voor een therapeut, dan zijn yoga oefeningen een ideale oplossing dat u thuis kunt uitvoeren.

Oefentherapie = bewegen

De oefentherapeut, de specialist in bewegen en het bewegingsapparaat.

Keratosis Pilaris

Een uitleg over die irritante rode bultjes op je bovenarmen

Vitamines en hun werking.

Welke vitamines bestaan er en wat is hun werking op het menselijk lichaam?

Navelpiercing levensgevaarlijk!!!

Navelpiercing blijkt LEVENSGEVAARLIJK

Stoppen met roken

Iedereen die ooit begonnen is met roken weet ook hoe moeilijk het is om weer te stoppen. Hier een goede methode die echt werkt.

Gezonde voeding + afvallen

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, hier geef ik een aantal tips en voorbeelden van gezonde voeding.

Diabetes

Een uitleg over de verschillende typen Diabetes.

Mogelijke gevolgen bij het afbouwen en stoppen van anti-depressivagebruik

Mogelijke gevolgen bij het afbouwen en stoppen van anti-depressivagebruik

Kan ik leren leven met een Angststoornis?

leren leven met Angst is zeer goed mogelijk