In paniek? Wat te doen!


Publicatie datum:

Wat voel ik me toch raar

Gesponsorde koppelingen

Voel je je ook wel eens raar in je hoofd? Heb je veel last van stress? Denk je soms dat je gek geworden bent? Andere mensen die vinden je maar raar en begrijpen je niet. Je lichaam vertoont rare symptonen je hebt het idee om gek te worden, anderen snappen je niet. De eerste keer overkomt het je gewoon je kan het niet thuis brengen en je probeert er alles aan te doen om diezelfde situatie de volgende keer te vermijden.

Hyperventilatie

  • Zweten, spierpijn, raar gevoel in je hoofd, last van je darmen, vermoeidheid, misselijkheid, het gevoel gek te worden. Dit zijn onder andere de symptonen van hyperventilatie.

Het is een heel raar gevoel wat haast niet valt te omschrijven. Je loopt bijv. over straat en in eens krijg je steken op je borst je begint te zweten en je kan wat duizelig worden, het eerste wat in je op komt ik moet zo snel mogelijk hulp hebben, want ik krijg een hartaanval ik ga dood! Meestal na een paar minuten zakt het iets. Maar de angst om dat gevoel weer terug te krijgen is groot, dat gevoel wil je nooit weer meemaken dus je doet er alles aan om dat te vermijden.

Maar daar zit het probleem, want je krijgt dan steeds meer aanvallen op verschillende plaatsen bijv. in de auto, trein, op het werk, in de winkel enzv. Je wil dat gevoel niet dus ga je zoveel mogelijk dingen vermijden, je meld je ziek op je werk, je rijd niet meer auto, je laat vrienden/familie de boodschappen doen. Je blijft het liefst thuis lekker in bed het liefst de hele dag zo weinig mogelijk doen, zodat je je hart ook minder snel voelt kloppen. Je sluit je als het ware af van de buitenwereld. Vrienden en familie wil je eigenlijk niets over je probleem vertellen, omdat je dan voor gek verklaard wordt. Alleen zijn vind je juist niks, als er dan wat met je gebeurd kan niemand ingrijpen. Je verzint smoesjes om mensen bij je te houden.

Je zit in een cirkel, je weet het zelf maar hoe kom je er vanaf? Het is heel moeilijk om voor jezelf eerst toe te geven dat je hyperventilatie hebt, meestal heb je eerst veel onderzoeken, en veel bezoekjes aan een arts gehad om tot die ontdekking te komen. En dan? als ik het eenmaal weet wat dan? Zoek hulp meestal ligt er achter die aanvallen een veel diepere kuil, bijv. overlijden van iemand, stress, er zijn zoveel mogelijkheden. Die gedachten moeten eerst achterhaald worden voordat je verder kunt gaan. Ander blijf je in die cirkel, want je hebt spanning in je lichaam en die moet er eerst uit. Het is juist goed om heel veel te huilen mensen met hyperventilatie huilen over het algemeen te weinig ze kroppen het op en het uit zich via die hyperventilatie.

Zoek hulp, vertrouw je beste vrienden/familie en leg het probleem uit zij zullen je begrijpen als ze echt van je houden blijven ze toch bij jou hoe of wat je ook hebt/bent. Doe ademhalingsoefeningen, en probeer je grenzen te verleggen bijv. wel naar je werk, of eerst kleine stukjes met de trein. Hoe langer je wacht hoe groter je cirkel hoe langer het ook duurt voordat je weer de oude bent.

  • Het voordeel van hyperventilatie: Het maakt je sterker, je leert je lichaam beter kennen, je ziet dat je lichaam eigenlijk best veel aankan, je hebt teveel energie doe er wat mee run je eigen bedrijf bijv.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Heeft mijn kind ADHD?

wat moet je als ouders doen als je denkt dat je kind ADHD heeft?

Chinese kruiden & acupunctuur.

Dit artikel gaat over de werking van de chinese geneeskunde..

Waarom chiropraxie DE oplossing kan zijn

Chiropraxie of chiropractie is een groeiende behandelmethode die misschien nog weinig bekend is onder de meeste mensen. Dit artikel geeft inzicht over het doel van chiropraxie en of het misschien iets voor jou is!

Last van een dipje? Of toch een depressie?

Wanneer heb je een dipje of een depressie?

Alcoholische drank

Alcohol en gezondheidsrisico's

De donkere kant van wetenschap

Er is een discussie over de wetenschappers, zijn ze verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen voor hun werk?

De invloed van ouders op alcoholgebruik en roken bij jongeren

Een artikel over de invloed van ouders en vrienden op het drink- en rookgedrag van jongeren.

HELLP syndroom

wat is het HELLP syndroom?

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven III

Waarom een koolhydraatarm dieet wel werkt

Bukken en tillen: zo doe je het goed!

Het lijkt zo makkelijk, maar bukken is een kunst om goed te doen. En meestal weet je pas als je het fout doet als het inmiddels te laat is en je door je rug heengegaan bent.....

Calorieën

Een duidelijke uitleg over wat calorieën zijn, waar ze voor staan en hoe ze te gebruiken.

Het beste gehoorapparaat, het goedkoopste gehoorapparaat.

Uitgebreide objectieve informatie over het beste gehoorapparaat en het goedkoopste gehoorapparaat.

Super fruit en ORAC “goed nieuws en slecht nieuws!”

Wel eens gehoord van super fruit en van ORAC? In dit artikel meer over wat superfruit is en hoe het bijdraagt aan de gezondheid.

Waarom zou ik krachttraining gaan doen als ik wil afvallen?

Waarom u krachttraining zou moeten doen als u wilt afvallen.

Relatietherapie en psychotherapie: verschil?

Begrijp wat een relatietherapie anders maakt dan een psychotherapie.

Hypertensie of hoge bloeddruk

Een jaarlijkse bloeddrukmeting is voor ieder van belang. Zonder het te weten kan je aan hypertensie of hoge bloeddruk lijden.

stoppen met roken

De eerste dagen na het stoppen met roken zijn het moeilijkst en denk je vaak constant aan roken. Het stoprokenblog biedt uitkomst en een prettig samenzijn met mede stoppers.

Steeds meer tieners zoeken de oplossing voor hun overgewicht in een operatie terwijl ze junkfood blijven eten.

Een operatie ondergaan om gewicht te verliezen wordt onder jongeren steeds populairder, maar is dit wel veilig voor hun?

Borstkanker, gemener dan u denkt.

De gevaarlijkste vorm van Borstkanker

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven IV

Samenstelling van voedingsmiddelen en de rol van koolhydrater

Moeite met slapen?

Meditatie hoeft niet zweverig te zijn, maar kan goed helpen om in te slapen.

Obesitas bij kinderen - een gevolg van te weinig bewegen?

leidt een inactieve levensstijl tot obestias of juist andersom?

Ziekte van Pfeiffer

Informatie over de ziekte van Pfeiffer

Babymassage

Babymassage, dé manier om op een andere manier contact te krijgen met je baby

hoe kom je het snelst van je kater af

een paar tips die je helpen om snel van je kater af te komen.