Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven VI


Publicatie datum:

Goede en slechte vetten

Gesponsorde koppelingen

Goede en slechte vetten. Vetten in een dieetplan? Het zijn veelgehoorde - en ook wel logische - reacties van mensen die horen dat het Koolhydraatarm dieet in principe vetten toestaat en vooral koolhydraten uit het menu verbant. Het is met name logisch omdat we jarenlang zijn geconfronteerd met bijna een 'verbod' op vet in diverse diëten.

En dan is er nu het Koolhydraatarm dieet dat het eten van vetten in een koolhydraatarm dieet aanraadt. Waarbij we meteen wel voorop willen stellen dat het absoluut niet goed is om nu maar lukraak vet te gaan eten. Met sommige vetten blijft het gewoon enorm oppassen. Dat zijn met name de vetten die niet worden afgebroken door het lichaam en daardoor de kans op hartaanvallen of -ziektes verhogen.

Vermijd bewerkte vetten

Onder bewerkte vetten verstaan we de zogenaamde geharde oliën. Deze vinden we vooral terug in margarine, smeerboter en de meeste bewerkte producten, zoals koekjes en snacks. Het harden van vetten is een proces waarbij vloeibare oliën in vaste toestand worden gebracht. Dat wordt vooral gedaan om de levensduur van de olie (en van alle producten die deze olie bevatten) te verlengen en daardoor de smaak te verbeteren.

Tegenwoordig zijn er margarines op de markt zonder geharde oliën. Toch moeten we ook daarmee oppassen. Meestal bevatten ze namelijk toch nog een minimale hoeveelheid van dergelijke oliën. Kijk dus heel goed op de verpakking. Deze vetten moeten namelijk absoluut vermeden worden.

Wel natuurlijke vetten

Omdat het Koolhydraatarm dieet gebaseerd is op natuurlijke producten, wordt aangeraden om echte boter te verkiezen boven margarine. Andere goede keuzes zijn onder andere olijven en olijfolie, avocado, zonnebloempitten en zonnebloemolie. Ook vette vis zoals zalm, sardines en makreel mag gegeten worden. Hazelnootolie geeft een lekkere smaak aan dressings voor salade.   Maïsolie is aanvaardbaar maar niet zo goed als de andere, hiervoor vermelde oliën en vetten.

Overdaad schaadt altijd!

Eén van de grote voordelen van het Koolhydraatarm dieet ten opzichte van veel diëten is dat het is toegestaan om vetten te eten. Toch is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. Zo is het beter om vooral vetten uit vis, noten, zaden en oliën te halen. Deze hebben namelijk een gunstig effect op uw lichaam. Vlees eten mag, maar kiest u dan voor mager vlees zoals kip, kalkoen, konijn, mager rundvlees, enzovoorts. Het kan absoluut geen kwaad om af en toe een lekkere steak of spek te bakken zolang het maar geen dagelijkse gewoonte wordt. Overdaad schaadt altijd… Dat geldt voor alles, dus ook hier. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 21
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie gezondheid

Nagel

Meest voorkomende nagelproblemen en wat men er aan kan doen. In sommige gevallen wijst een nagalafwijking op een ernstige onderliggende ziekte.

Wat te doen tegen symptomen van de overgang?

Ben je vlug geïrriteerd, heb je regelmatig last van hoofdpijn en van vervelende opvliegers? Dan wenkt je overgang en menopauze, een periode waarin het lichaam van iedere vrouw een nieuw lichamelijk en geestelijk evenwicht zoekt.

Aloë Vera en zijn positieve eigenschappen - huidkwaaltjes - gezondheidkwaaltjes

De positieve krachten van de Aloë Vera.

Hammam massage

Een hammam-massage is een oosterse weldaad met scrub en zeepschuim

Beschrijving van het buikvlies

Beschrijving van het buikvlies.

Alles over oogontstekingen

Alles over bacteriële en virale oogontstekingen

Astma door televisie kijken

Televisie kijken kan astma veroorzaken bij kinderen!

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven II

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven

Gezelligheidsdrinker of alcoholisme, waar ligt nou eigenlijk de grens?

De verschillende kenmerken van alcoholisme, hierdoor hopen we dat een alcoholprobleem sneller herkend wordt door de maatschappij.

Detoxen,ontslakken lichaam reinigen

informatie over het steeds bekender wordende detoxen.

Alles over gordelroos

Informatie over gordelroos (herpes zoster)

Krentenbaard

Wat is krentenbaard? Wat zijn de symptomen en hoe behandel ik krentenbaard?

Coeliakie, een dunne darmziekte.

Een beschrijving van de ziekte Coeliakie, wat het is, diagnose en meer.

De ambulance

Dit is een informatieve uiteenzetting over de ambulance.

Buikvet op een gemakkelijke manier verliezen

Niemand vindt het leuk om buikvet te hebben. Met dank aan de mode van vandaag zijn er minder mogelijkheden om je buik vet te verbergen en verliezen is het voordeel van

Koorts

Wat is koorts, wat doe je tegen koorts en wanneer kun je het beste naar de huisarts?

Bukken en tillen: zo doe je het goed!

Het lijkt zo makkelijk, maar bukken is een kunst om goed te doen. En meestal weet je pas als je het fout doet als het inmiddels te laat is en je door je rug heengegaan bent.....

Ouderen op straat gezet

Steeds meer verzorgingshuizen sluiten. Waarom is dit noodzakelijk?

Alles over homeopathie

Alles wat u moet weten over homeopathie. Hoe het ontstaan is hoe het werkt en hoe het in het hedendaags leven nog toepasbaar is om de algehele gezondheidstoestand te verbeteren.

Ziekte en gezondheid

Lichtwerkers deel 2 verschillende oorzaken van ziekte

Koffie en je gezondheid

De werking en effecten van koffie op ons lichaam

Het wondermiddel Citroensap

Hoe gezond citroensap is en hoe makkelijk je het toe kan passen in je dagelijks leven

Maaltijdvervangers

Een maaltijdvervanger is een gezonde en verantwoorde maaltijd op zich

Asbest

algemene informatie over asbest

Kan ik leren leven met een Angststoornis?

leren leven met Angst is zeer goed mogelijk