Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XVIII


Publicatie datum:

Het Koolhydraatarm Dieet Recepten voor fase 1

Gesponsorde koppelingen

Recepten voor fase 1

In de loop van de tijd zijn er steeds meer geraffineerde producten het menu van de mens binnengedrongen. Zaken als meel en suiker zijn een integraal onderdeel van het dagelijks eten geworden. Het Koolhydraatarm Dieet beschouwt deze producten als 'vijanden van het lichaam'. En we kunnen ook heel goed zónder. Probleem is evenwel om de overstap te maken. Vooral in het begin van het Koolhydraatarm Dieet wordt rigoureus afgerekend met de overconsumptie van koolhydraten. Noodzakelijk! Om ervoor te zorgen dat het lichaam de vetvoorraad gaat verbranden, is de eerste fase van het Koolhydraatarm Dieet heel streng. 

U mag niet meer dan 20 gram koolhydraten per dag eten. GEEN: suiker, fruit, brood, pasta's, aardappelen, granen, alcohol. En de eerste weken ook liever geen noten en zaden. DRINKEN: liefst alleen water. GEEN thee, frisdranken of melk. Liever ook geen koffie (als toch, dan het best cafeïnevrij).  

WEL: vlees, vis, echte boter, kaas, eieren en olie. Regelmaat is belangrijk. Zorg dat u op vaste tijden eet. Drie keer per dag een uitgebreide maaltijd, of vijf keer per dag een iets lichtere. Eet daarbij vooral afwisselend. Dan is het prima vol te houden. In het Koolhydraatarm Dieet mag u ongelofelijk veel eten (als het maar geen koolhydraten zijn). Het is dus heel goed mogelijk om lekker te variëren en de heerlijkste maaltijden samen te stellen. 

Recept 1 - Omelet met spinazie

Nodig (voor 1 persoon):

  • 2 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 50 gram verse spinazie
  • kleine ui - in ringen
  • teentje knoflook - geperst
  • roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Was de spinazie. Drogen en in grove stukken snijden.
  2. Eieren loskloppen. Peper en zout toevoegen.
  3. Flinke klont boter in de pan. Plakjes ontbijtspek lekker krokant bakken.
  4. Spek uit de pan nemen en op keukenpapier leggen.
  5. Wat olie in de pan bij de boter schenken. Hierin uienringen en knoflook glazig fruiten.
  6. Spinazie toevoegen en even meebakken.
  7. Nu eimengsel in de pan schenken en daar plakjes spek opleggen.
  8. Omelet bakken en na enige tijd omkeren.

Recept 2 - Slavariatie met chorizo

Nodig (voor 1 persoon):

  • 200 gram sla (diverse soorten)
  • 2 eieren
  • stukje chorizo
  • verse bieslook
  • teentje knoflook - gesnipperd
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Eieren hard koken en laten afkoelen. Sla schoonmaken en in grove stukken scheuren.
  2. Maak een dressing van olijfolie, fijngeknipte bieslook, knoflook, peper en zout.
  3. Chorizo en eieren in stukken snijden. Door sla mengen en afmaken met dressing.

Recept 3 - Varkenshaas 'Italia'

Nodig (voor 1 persoon):

  • varkenshaasje (ca. 200 gram)
  • 6 zongedroogde tomaten
  • Italiaanse kruiden (droog)
  • klein uitje - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - geperst
  • roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • aluminiumfolie

Bereiding:

  1. Laat flink stuk roomboter smelten in een koekenpan. Scheut olijfolie erbij en goed heet laten worden.
  2. Varkenshaasje inwrijven met peper en zout. Aan alle kanten aanbraden op hoog vuur. Vuur temperen en nog ca 15 minuten zachtjes bakken. Uit pan nemen en - afgedekt met aluminiumfolie - in oven van ca. 75° Celsius plaatsen.
  3. In bakjus het gesnipperde uitje, uitgeperste knoflook, zongedroogde tomaatjes en 3 theelepels kruiden fruiten.
  4. Vlees serveren, overgoten met saus.

Recept 4 - Indisch varkensvlees

Nodig (voor 1 persoon):

  • 100 gram varkenshaas
  • stukje verse gemberwortel
  • klein uitje - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - geperst
  • roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 theelepel koenjit, ½ theelepel ketoembar, ¼ theelepel djahe, ¼ theelepel djinten - ketjap

Bereiding:

  1. Het vlees in stukjes snijden, in schaal leggen en vermengen met 3 eetlepels ketjap, een eetlepel olie, geraspte gemberwortel en geperste knoflook. Peper, zout, 1 theelepel koenjit, ½ theelepel ketoembar, ¼ theelepel djahe en ¼ theelepel djinten toevoegen.
  2. Goed doorroeren en minstens een uur laten staan.
  3. Af en toe omscheppen.
  4. Stuk boter en scheut olie in diepe braadpan of wok. Heet laten worden en gesnipperde ui snel fruiten.
  5. Vlees toevoegen en bakken.
  6. Als vlees goed aangebakken is, restant van marinade toevoegen en nog ongeveer een kwartier stoven.
  7. Als te droog is, water toevoegen.

Recept 5 - Gevulde komkommer

Nodig (voor 1 persoon):

  • grote komkommer
  • 2 tomaten
  • klein uitje - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 150 gram geraspte kaas (naar keuze)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • aluminiumfolie

Bereiding:

  1. De komkommer schillen en in 4 gelijke stukken snijden.
  2. Zorg voor een rechte onderkant en hol zoveel mogelijk uit.
  3. Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
  4. Stukjes tomaat, ui, knoflook, kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden in kom vermengen.
  5. Komkommers vullen met mengsel. Op top wat extra kaas.
  6. Aluminiumfolie (doffe zijde) bestrijken met olie. Op ovenrooster leggen en komkommers op plaatsen.
  7. 15 minuten in voorverwarmde oven van 200° Celsius. Laatste 3 minuten onder grill.

Recept 6 - Witte vis met tomaat en kruiden

Nodig (voor 1 persoon):

  • 250 gram witte vis (kabeljauw, koolvis, heilbot)
  • 1 grote tomaat - in plakken
  • 1 grote ui - in ringen
  • 1 teentje knoflook - in schijfjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse kruiden naar keuze
  • aluminiumfolie

Bereiding:

  1. Neem een groot stuk aluminiumfolie en bestrijk de doffe zijde ruim met olijfolie.
  2. Leg hierop het stuk vis en bestrooi dit ruim met zeezout en versgemalen peper.
  3. Plaats plakken tomaat, uienringen en knoflookschijfjes op en rond de vis.
  4. Bestrooi met verse kruiden. Bijvoorbeeld een ruime hoeveelheid dille. Maar u kunt ook kiezen voor tijm en/of basilicum.
  5. Vouw de folie dicht en leg het pakje ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° Celsius.

TIP! 's-Zomers ook perfect geschikt voor op de barbecue.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 21
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie gezondheid

Plastische chirurgie: borstvergroting en borstverkleining.

Het hoe en wat van een borstoperatie met daarnaast de ontwikkeling van de borsten.

Tips bij boodschappen doen en feestjes!

Artikel met tips bij het boodschappen doen of het zijn op sociale gelegenheden.

Virus - Soorten en veranderingen

Soorten virussen en de antivirale middelen

Mogelijke oplossingen voor Insomnie

Tips om de slaap beter te kunnen vatten

Alles over retinoblastoom

Informatie over het retinoblastoom (oogtumor bij kinderen)

Alles over Bellse parese

Hier kunt u alles lezen over de Bellse parese

Bloemen ongewenst in ziekenhuizen

Bloemen in het ziekenhuis, is het gevaarlijk voor de patiënten of kan er onbezorgd van worden genoten?

Gevolgen, oorzaken en tekenen van Binge Eating Disorder (deel 2)

Psychologische oorzaken, hoe kan je het stoppen en test of je BED hebt.

Alles over astma

Wat is astma, wat is er aan te doen?

Snurken, knap lastig maar wat doe je ertegen

Iedereen kent wel een voorbeeld van iemand die 's nachts hele bossen omzaagt. Waar komt snurken door? En nog belangrijker wat doe je ertegen?

Milieu en vervuiling: effecten op de mens

Wat zijn de effecten van het milieu en vervuiling op de mens?

Afvallen met sporten

Steeds meer mensen willen afvallen, maar hoe pak je dit goed aan? Een goede manier als je af wilt vallen is afvallen met sporten. J

Slaap en de regulatie van slaap.

Een overzicht over welke soorten slaap er zijn en hoe slaap gereguleerd wordt.

Voedingsopvoeding en eetproblemen bij kinderen van 2 tot 12 jaar.

Voedingsopvoeding en eetproblemen bij kinderen van 2 tot 12 jaar.

Wat is Gille de la Tourette?

Wat zijn de kenmerken van de psychiatrische aandoening Gille de la elTourette?

Kinderen en slapen, do's en don'ts.

Heeft uw kind moeite met slapen? Kijk hier voor meer informatie.

Jeugdpuistjes (acne)

Alzheimer uitgelicht

wat is alzheimer en wat is het verloop van de ziekte

Seroquel, de effecten en bijwerkingen

Over seroquel en wat niet in de bijwerkingen staat

Fit met Manon 2 - Platte buik

Oefeningen voor thuis, voor een strakke, platte buik

Roken, weet wat je rookt.

Over wat je binnen krijgt tijdens het roken van tabak. Hulp en tips bij het stoppen met roken.

Alles over kanker

Informatie over kanker (maligniteiten): uitleg, soorten en behandeling

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XII

Oppassen met suikers

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Lees hier hoe je snel en eenvoudig kunt stoppen met roken.

Wat is een kankerpatiënt waard?

Er wordt gesproken over een maximum vergoeding voor kankerbestrijding maar de vraag is, wat is een kankerpatiënt waard.