Lastige babykwaaltjes en kinderziektes.


Publicatie datum:

Wat heeft mijn kind, en wat nu?!!

Gesponsorde koppelingen

Als ouder word je vaak onzeker en wil je je kind graag helpen om zich beter te voelen.

In dit artikel worden een aantal lastige babykwaaltjes en kinderziektes besproken met een korte utleg en tips om bijvoorbeeld de klachten te verzachten.

Vieze oogjes:

De eerste maanden van een baby zijn de traanbuisjes van een baby nog dicht, daarom kan viezigheid slecht weggespoeld worden. Hierdoor kunen ze snel ontstoken oogjes krijgen.Je kunt het beste afgekoeld gekookt water gebruiken. Met lauw water krijg je de viezigheid sneller weg. En let op! Van buiten naar binnen wrijven. (anders wrijf je het juist het oog in) Als je dit een aantal maal per dag doet, zal het met een aantal dagen over moeten zijn. Anders toch maar de dokter inlichten.

 

Luieruitslag:

De huid van de billetjes is erg dun en kwetsbaar. Luieruitslag kan komen door scherpe poep en urine. Maar het kan ook zijn dat uw baby niet tegen de luiers kan die u gebruikt of tegen de billendoekjes. Dit kan aan het parfum liggen. Als de luieruitslag vaak terugkomt kunt u misschien eens een ander merk kiezen. U kunt de plekjes insmeren met zinkzalf of zinkolie. Als de huid echt helemaal open is blijft de zalf daar vaak niet zitten. Er zijn poedertjes te verkrijgen, maar daar zit vaak weer parfum in. Een goede tip bij deze is, maizena. Maizena is een natuurlijk product wat vocht onttrekt. Dit helpt perfect bij droge billetjes. Zorg er wel voor dat je de gewone koopt, naturel. Dit middel wordt vaak door kinderdagverblijven gebruikt.   Als de billetjes alweer bijna normaal zijn kun je calendula erop smeren. Dit is een zalf die de huid helpt mooi te helen en is ook verzachtend, deze zalf is ook overal te krijgen en van verschillende merken.

 

Krampjes:

Elke baby heeft hier de eerste maanden weleens last van. Geeft u borstvoeding? Hou dan goed in de gaten wat u precies gegeten heeft. Als babies gulzig drinken krijgen ze ook snel last van krampjes, kijk goed wat u kind nodig heeft, er zijn vele verschillende flessen op de markt met allemaal andere ventielen, ook tussendoor boeren helpt goed tegen krampjes. Buikmassage kan ook heerlijk verzachtend zijn en stimuleerd de darmen. Je babie over je schoot op de buik leggen, met het buikje precies op een been wil ook weleens helpen. Dit geeft een drukpunt op de darmen en kan verlichting geven. Er zijn ook homeopatische druppeltjes verkrijgbaar die goed helpen. Heeft uw kind juist last van verstopping? Zorg dat het genoeg drinkt en eventueel tussendoor extra water krijgt, ook hiervoor zijn verschillende homeopatische middelen voor. Als je kind vaak last heeft van krampjes zijn er verschillende voedingen op de markt. Bijvoorbeeld koemelkvrije voeding. Let op, als u dit via de huisarts regelt kunt u een deel terug krijgen van de ziektenkostenverzekering.

 

Koorts:

Dit kan natuurlijk van alles betekenen. Wat u weet is dat er iets aan de hand is en dat het lichaampje aan het werk is, wat goed is want dan werkt het afweersysteem. Maar let op: - Babies onder de drie maanden horen geen koorts te hebben - U kind mag geen suffige indruk maken. - De koorts mag niet meer dan drie dagen boven de 39 graden komen. - Een kind mag niet heel slecht gaan drinken. - Let op kreunende geluidjes, dit is een alarm! - Als de koorts ineens heel hoog stijgt en niet wil zakken- Zijn deze genoemde dingen aan de hand bel dan direkt de huisarts!

 

Waterpokken:

Dit begint vaak met een verkoudheid, hangerig zijn. Daarna ontstaan er in rap tempo rode vlekjes die blaasjes worden. Iedereen weer dat dit vreselijk jeukt. Er zijn verschillende zalfjes en poedertjes te gebruiken hiervoor. Ook de dokter kan iets voorschrijven. Hou de blaasjes in de gaten of ze niet gaan ontsteken, ze kunnen werkelijk overal zitten, de mond, de geslachtsdelen, de oren. Na een aantal dagen drogen de blaasjes in. Calendula kan helpen bij het mooi helen van het huidje. Waterpokken is besmettelijk, en gevaarlijk voor jonge babies en hoogzwangere vrouwen die deze ziekte nooit gehad hebben, de babie kan dan geboren worden met de waterpokken. Verder hoeft het kindje naar de jeuk niet veel last te hebben en zelfs geen koorts, maar er kan wel hoge koorts bij komen kijken.

 

Vijfde ziekte:

Dit kun je herkenen aan vlekkerige, lichtrode uitslag op de wangen. De mondstreek is wit. Daarna komt er uitslag op de rest van het lijfje. De vlekjes zijn vaak branderig en jeuken. Kinderen kunnen gewrichtspijn ervaren. Pijnstillers kunnen helpen tegen de gewrichtspijn, maar ook tegen de pijn van de vlekjes. Er komt soms verhoging of lichte koorts. Ook deze kinderziekte is besmettelijk, maar gaat soms ongemerkt voorbij. Deze kan fataal zijn voor een ongeboren kindje als de moeder nog nooit met deze ziekte in aanraking is geweest.

 

Zesde ziekte:

In tegenstelling tot de vijfde ziekte krijgt het kind in dit geval eerst koorts, en dus niet erna. Deze koorts kan hoog oplopen. Na een aantal dagen verdwijnt de koorts en komen er rode vlekjes. Soms gaat de ze ziekte gepaard met oorontsteking of keelontsteking, maar ook deze zijn pas te merken nadat de koorts is verdwenen. Een pijnstillend middel kun je bij deze symptomen geven. Ook dit is een besmettelijke kinderziekte.

 

U moet altijd een huisarts raadplegen als u niet zeker bent van de soort kinderziekte en de mate van besmettelijkheid, vooral als uw kind naar opvang gaat. Ook de kinderdagverblijven en opvangen zelf hebben een grote kennis in de verschillende ziektes en kwaaltjes. Zij hebben GGD informatie liggen over elke ziekte, waarin duidelijke informatie staat over de ziekte en de incubatietijd en besmetting van de ziekte. In die gegevens van de GGD staat ook of aangeraden wordt of een kind wel of niet mag komen en waneer ze weer mogen komen.

En als uw kind een lusteloze of suffige indruk maakt trek dan meteen aan de bel! Een overbezorgde ouder kan nooit kwaad!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Lichaamsgewicht onder controle houden tijdens zwangerschap

Het is niet altijd gemakkelijk om je gewicht onder controle te houden bij een zwangerschap

Alles over diarree

Informatie over diarree, de oorzaken, gevolgen en behandeling.

Leven met Chronisch Vermoeidheids Syndroom

Is er te leven met het Chronisch Vermoeidheids Syndroom?

enkele tips om hoofdpijn te behandelen

tips om de pijn het hoofd te bieden

Lage rugklachten, hoe kom je aan een diagnose

Zonder medische kennis is het vinden van een oorzaak vreselijk moeilijk, daarom help ik je op weg!

Fit met Manon 2 - Platte buik

Oefeningen voor thuis, voor een strakke, platte buik

Hoofdluis, feiten en fabels

Wat helpt wel en niet tegen hoofdluis?

De voor- en nadelen van antidepressiva

de voor- en nadelen van antidpressiva

Eerste trimester zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap van week tot week

Chronische hoofdpijn

Chronische hoofdpijn is erg vervelend en ook vaak een belemmering in ’t dagelijks leven.

Astma door televisie kijken

Televisie kijken kan astma veroorzaken bij kinderen!

Actonel

Beschrijving van het medicament Actonel.

Zelfbevrediging goed voor de gezondheid, masturberen goed voor de gezondheid

Uit onderzoek is gebleken dat masturberen buitengewoon goed is voor de gezondheid en het welzijn van de mens.

Vrouwen met een dikke kont leven langer.

Uit wetenschappelijk blijkt dat een dikke kont het geheim is van een lang leven.

Zwangere vrouwen met de griep

A-griep kan voor zware complicaties zorgen bij zwangere vrouwen.

Alles over hielspoor

Informatie over hielspoor

Koken voor personen met een eierallergie

Recepten voor personen met een eierallergie.

Bubbelbaden en je gezondheid

Bubbelbaden en goede gezondheid, gaat dat samen?

Kindermishandeling, een levenslange beschadiging

In dit artikel wordt besproken hoe de psychodynamische en humanistische benadering in de psychologie het fenomeen kindermishandeling verklaren en zouden willen oplossen

Hongercrises in de vroegmoderne tijd

Het artikel beschrijft de verschillende theoriën over hongercrissisen in de 17e en 18e eeuw.

Het uitstrijkje

De baarmoedermond en de schede kunnen eenvoudig onderzocht worden. Dit gebeurd met een uitstrijkje.

Zwangerschapsdiabetes : Wat is het?

Je hoort regelmatig verhalen van zwangere vrouwen die getest moeten worden voor hun suikers tijdens de zwangerschap. Zelfs vrouwen die plotseling spreken van het leiden aan diabetes tijdens de zwangerschap.

Aangezichtsverlamming op jonge leeftijd

Hoe ontstaat een aangezichtsverlamming precies, wat is het verloop en wat kan je er tegen doen?

Hoofdroos

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van hoofdroos. Maar wat is dit nu eigenlijk?

Cellulitis - anti-cellulitis behandelingen - getest - oplossingen

Het komt er bijna op neer dat 9 op de 10 vrouwen geconfronteerd wordt met cellulitis of sinaasappelhuid. Verschillende oplossingen worden aangeboden, maar werken ze ook?