Maaltijdvervangers


Publicatie datum:

Een maaltijdvervanger is een gezonde en verantwoorde maaltijd op zich

Gesponsorde koppelingen

Een maaltijdvervanger in de vorm van een shake of reep is een gezond en verantwoorde keuze. In de maaltijdvervanger zitten voldoende vitamines, mineralen en proteïnen om er met een voldaan gevoel weer een paar uur tegen te kunnen. Zonder hongergevoel en met de juiste ingrediënten is de maaltijdvervanger een waardevolle bron van vitamines en mineralen.

Maaltijdvervangers
De maaltijdvervangers zijn er in verschillende soorten en maten, maar de bekendste zijn toch wel de shake en de reep. Als u gewicht wilt verliezen kunt u een of twee maaltijden per dag vervangen door een shake of reep. U bent dan verzekerd van inname van voldoende vitamines en mineralen zonder te veel calorieën.

Shakes
De shakes zijn van diverse fabrikanten verkrijgbaar, maar bestaan over het algemeen uit verschillende smaken, zodat u uw eigen voorkeur een rol kunt laten spelen. Ook kunt u de shakes onderling afwisselen, zodat u het vervangen van uw gebruikelijke maaltijd door een shake langer volhoudt. Elke dag aardbeien gaat u tenslotte toch tegenstaan, dus elke dag een aardbeienshake gaat uiteindelijk ook vervelen.
Shakes maakt u van poeder met bijvoorbeeld halfvolle melk, maar u kunt ook sojamelk gebruiken, yoghurt of (vers) vruchtensap. Uiteraard kunt u ook een en ander mengen en kunt u er ook nog vers fruit naar keuze bijdoen voor een extra fruitig accent. Afhankelijk van de soort shake en de vloeistof waarmee u hem maakt is het aantal caloriën vele malen lager dan dat van een 'normale' maaltijd terwijl u toch dezelfde voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Een verantwoorde manier van afvallen dus!
Maar ook als u niet wilt afvallen, maar op zoek bent naar een verantwoord ontbijt of lunch is een shake een goede keuze.
Een bekende leverancier van shakes is Herbalife, deze maakt al bijna 30 jaar lang de 'ontbijtshake' tot een begrip in de wereld van gezonde voeding.

Repen
Maaltijdvervangende repen zijn net als shakes te gebruiken om af te vallen door de 'normale' maaltijd hiermee te vervangen. Ze bestaan uit extra proteïne die een verzadigd gevoel geven, zodat u minder snel trek krijgt en minder snel tussendoortjes neemt.

Gezondheid
In een gezond leven is het van belang voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. In onze moderne voeding zit helaas vaak te weinig goede voedingsstoffen en te veel slechte, zoals vet en zout. Om zeker te zijn van een gezonde voeding die aan alle eisen voldoet zijn repen en shakes goede vervangers. Ook zijn ze als supplement te gebruiken, ter aanvulling dus op uw eigen maaltijden.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

De beste hoestdrank of hoestsiroop

De herfst staat weer voor de deur dus het hoestseizoen is weer geopend.

Vetverbranding en lichaamsbeweging

Een vergelijking tussen trainingen van vroeger en nu om vet te verbranden.

Suiker, geraffineerde boosdoener

Waarom geraffineerde suiker slecht voor je is en wat je eraan kunt doen

IVF

Ook jouw gevoelens zijn belangrijk in het IVF-proces.

Alles over malaria

informatie over malaria

Alzheimer uitgelicht

wat is alzheimer en wat is het verloop van de ziekte

Fit met Manon 1 - strakke billen deel 2.

Een vervolg op deel 1.

Mogelijke oplossingen voor Insomnie

Tips om de slaap beter te kunnen vatten

Puistjes bestrijden

Acne is een vervelende aandoening waar veel mensen last van hebben. In dit artikel zijn tips te lezen over hoe het ontstaat en hoe jij het kan voorkomen.

Alles over chlamydia

Informatie over chlamydia

Hoe kom ik los van de negatieve invloed van mijn ouders nu ik volwassen ben?

In dit christelijke artikel wordt vermeld waarom je als volwassene los zou moeten komen van de negatieve invloed van je ouders. Daarnaast helpt dit artikel je om die stap in liefde te zetten.

Wat is een kankerpatiënt waard?

Er wordt gesproken over een maximum vergoeding voor kankerbestrijding maar de vraag is, wat is een kankerpatiënt waard.

Maaltijdsalade besmet met salmonellazalm

Maaltijdsalade met gerookte zalm besmet met salmonella

Alles over hart en vaatziekten

Informatie over hart- en vaatziekten en de risicofactoren hierop. Voorkom dat je een hartaanval krijgt!

Bloosangst

Bloosangst kan een serieuze belemmering betekenen in iemands leven

Slaapproblemen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je moet de volgende ochtend vroeg op, bent hartstikke moe, maar je valt niet in slaap of je wordt steeds weer wakker.

Overgewicht goedpraten of de risico's inzien?

De laatste tijd krijg ik het idee dat het een trend is om als volle vrouw trots te zijn, en dit ook te willen uitdragen. Er ontstaan websites met plus size kledingtips en columns voor en door overgewichtige vrouwen. Omdat deze vrouwen óók mooi zijn en trots mogen zijn op wie ze zijn.

Stoppen met roken

Praktische tips om daadwerkelijk te kunnen stoppen met roken!

Prenataal onderzoek, kort beschreven.

Prenataal onderzoek het hoe en wat.

De ziekte van Meniere

De ziekte van Meniere is een evenwichtstoornis die wordt genoemd naar de Franse dokter Prosper Meniere, die de ziekte in 1861 voor het eerst ontdekte. Hij noemde de ziekte een afwijking in het binnen oor (meer bepaald het evenwichtsorgaan).

De beste babyvoeding, alles over baby voeding.

Iedereen wil het beste voor zijn baby, daarom hier alles over de beste babyvoeding.

Spataderen - ontsierde benen - bloedcirculatie - tips - gezondheid

Hier enkele eenvoudige tips die je zelf kan toepassen indien je last zou hebben van spataderen.

Tips voor een gladde huid.

Simpele, goedkope tips voor ieder huidtype.

de waarheid over afvallen

een inzicht in hoe afvallen echt werkt.

Eczeem

Alles over eczeem