Massage zin en onzin


Publicatie datum:

Massage en het nut ervan

Gesponsorde koppelingen

Wellness, een steeds groter groeiend begrip in ons kikkerlandje. We kunnen ons tegenwoordig op vele manieren in de watten laten leggen. Variërend van een uur tot een hele dag kuren. De wellnesscentra's zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Een begrip wat de laatste jaren velen soorten vormen heeft aangenomen is wel de massage. Tegenwoordig kan iedereen zich in zijn of haar buurt wel laten masseren, en we zijn al lang niet meer gebonden aan wellnesscentra's. Maar wist u dat massage niet alleen goed voor ontspanning is maar zeer zeker ook voor ons lichaam?

We zeiden het al even massage is een weldaad voor lichaam en geest. Maar wat is massage nu precies? Massage is een reeks handelingen die uitgevoerd worden op het lichaam. Zo hebben we o.a. effleurage (strijkingen), petrissage (knedingen) en fricties (lokale druk). Fricties gebruiken we om lokale verklevingen op te lossen. Massage helpt spierspanning en spasmen te verminderen. Ook bevordert massage de genezing van beschadigd en geblesseerd weefsel, en helpt het afvalstoffen af te voeren. Massage is ook goed voor ons immuunsysteem, het verlicht stress, en het helpt ons relaxen.

Inmiddels zijn er vele massagevormen overgewaaid naar ons land. We zullen er enkele opnoemen en toelichten. 

Cosmetische massage, deze massage is vooral gericht op problemen met de huid. Droge huid, eczeem huid, acné huid, enz. Ook zijn er tegenwoordig speciale massages met zelfbruinende eigenschappen. 

Reflexologie, bij deze massage vorm worden de reflexzones op handen en voeten gestimuleerd. Deze reflexzones corresponderen weer met verschillende organen. 

Shiatsu, is een japanse massage vorm. Men maakt gebruik van duimen, handpalmen en vingers en het lichaamsgewicht, om druk te geven op bepaalde plaatsen van het lichaam.

Ontspanningsmassage, dit is meestal een algehele massage gericht op het kalmeren en ontspannen van het lichaam. 

Sportmassage, deze massage is niet alleen voor sporters. De massage is gericht op het verbeteren van prestaties en het herstel van het lichaam na een blessure. 

Thaise massage, is een combinatie van yoga, ayurvedische- en chinese geneeskunst. Er wordt gebruik gemaakt van bewegingen (yoga), drukpunten (ayurveda) en meridianen (chinese geneeskunst). 

Triggerpointmassage, een triggerpoint is een verkramping in de spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding (knoop). Bij triggerpointmassage worden deze verhardingen opgezocht en gemasseerd.

U ziet er zijn vele massage vormen. Wilt u zeker weten dat u met een kundig iemand te maken heeft dan kunt u zich bij de diverse verenigingen laten informeren. Voor de sportmassage is er o.a. het nederlands genootschap voor de sportmassage en de BMS. Voor de stoel massage zijn er de VBAG en de BMS. Vaak geven de masseurs zelf ook aan dat ze bij een vereniging of organisatie aangesloten zijn. Deze verenigingen waarborgen de kwaliteit van de masseurs en zorgen ervoor dat masseurs up-to-date blijven, door middel van nascholingen. Houd u er rekening mee dat een masseur altijd kan besluiten om u niet te masseren. Er kunnen indicaties zijn waardoor het voor een masseur niet verantwoord is om te masseren. Dit kan zijn bij griep & koorts, trombose, ontstekingen, medicatie en bepaalde ziektebeelden. Vaak wordt er dan gevraagd te overleggen met de huisarts, en in sommige gevallen wordt het geheel afgeraden. Voor de masseur staat uw gezondheid voorop!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Alles over Alli

Informatie over de enige wetenschappelijk bewezen dieetpil Alli (Orlistat)

De ziekte: Huntington

Informatie over de ziekte Huntington

Pilates

Pilatus, de weg die geen ruimte neemt, maar die ruimte geeft.

Tarwe allergie

Informatief artikel over welke granen te gebruiken zijn bij een tarwe allergie.

Klierkoorts

Een brede waaier over klierkoorts.

Wat is regeneratie therapie, hoe werkt regeneratie therapie

Geheel nieuwe behandelwijze die het zelf herstellend vermogen van de mens activeert en gestagneerde energie in het lichaam terug vrij maakt…

De ontwikkeling van geslachtsrollen volgens de biologische en cognitieve benadering

In dit artikel wordt besproken hoe de biologische en cognitieve benadering over geslachtsrollen denken

Angststoornissen

alles over angsstoornissen en fobiën

Gedragsverandering bij overgewicht

Het is fascinerend om te zien hoe verschillend mensen met hun overgewicht omgaan. Laten we eens gaan kijken naar deze groepen mensen vanuit het stages of change model, een model vanuit de Motivational Interviewing, waarin het proces van gedragsverandering in verschillende fases wordt beschreven.

Alles over rsi

Informatie over rsi (muisarm)

Behandeling eczeem

Hoe behandel je eczeem

Vrouwen met een dikke kont leven langer.

Uit wetenschappelijk blijkt dat een dikke kont het geheim is van een lang leven.

hoe kom je het snelst van je kater af

een paar tips die je helpen om snel van je kater af te komen.

Aloë Vera fit gezond gebit

Andere vorm van gebitsverzorging

Bloeddonatie, waarom zou je het niet doen?

De positieve aspecten van het doneneren van bloed.

Wat te doen tegen brandend maagzuur?

brandend maagzuur is een irritante kwaal maar met de juiste aanpassingen kun je er wat aan doen.

Slapen met rug-, en/of bekkenpijn.

Het vervelende van rug- of bekkenpijn is dat iedere houding pijnlijk is. Maar een goede nachtrust is zó belangrijk! Dus hoe kan je dan het beste liggen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden…

Alles over liposculpture en liposuctie

De opvolger van liposuctie is liposculpture, lees er hier alles over!

Alles over de maagband

Informatie over de maagband

Klimaatbeheersing in huis

Lees hier alles over klimaatbeheersing in huis.

DNA, wat is dat eigenlijk?

Je hoort zoveel over DNA, maar wat is DNA eigenlijk?

Eiwitrijke dieten

Informatief artikel over eiwitrijke dieten.

Mogelijke oplossingen voor Insomnie

Tips om de slaap beter te kunnen vatten

Verkoudheid

Het bestrijden van een verkoudheid d.m.v. huismiddeltjes.

Hoe kom ik los van de negatieve invloed van mijn ouders nu ik volwassen ben?

In dit christelijke artikel wordt vermeld waarom je als volwassene los zou moeten komen van de negatieve invloed van je ouders. Daarnaast helpt dit artikel je om die stap in liefde te zetten.