Overweegt u Chiropractie?


Publicatie datum:

Informatief artikel over Chiropractie

Gesponsorde koppelingen

Al een aantal maanden of zelfs jaren loopt u met vervelende klachten. U heeft pijn in uw nek, pijnstillers en fysiotherapie, de dokter weet het ook niet meer en u bent er helemaal klaar mee...

Chiropractie is voor vele klachten een pijnverlichtende of verdwijnende oplossing!

Chiropractie kan de oplossing bieden voor uw klachten !

Chiropractie richt zich op de wervelkolom en kan uitkomst bieden bij de volgende klachten :

  • Rugklachten
  • Nek/schouderklachten
  • Hoofdpijnklachten,migraine
  • Atrose, slijtage
  • Whiplash
  • Hernia
  • Groeipijnen
  • Zwangerschap
  • Sportklachten,blessures

Chiropractie is op vele gebieden bijzonder effectief. Chiropractie kan op elke leeftijd worden toegepast en het heeft zelfs zijn voordelen om in behandeling te gaan bij een Chiropractor op een 'jonge' leeftijd. Verschillende klachten kunnen op jonge leeftijd zo goed behandeld worden dat eventuele mogelijke schade of pijn vaak voorgebleven wordt. Ook voor mensen zonder klachten kan Chiropractie verstandig zijn, zoal bij topsporters, bijna niemand staat geheel recht en de Chiropracticus corrigeert houdingen en stimuleert allerlei processen in je lichaam.

 

 

Wanneer u Chiropractie wilt toepassen op uw lichaam gaat u opzoek naar een geschikte praktijk. Het beroep Chiropractie is (nog) niet officieel erkend bij de overheid. Het beroep valt onder de term 'alternatieve' of 'complementaire geneeskunde'. Hierdoor ook dat huisartsen niet (snel) doorverwijzen naar een Chiropractor, het is nog niet erg bekend binnen de reguliere stromingen. Om toch bij een goede praktijk aan te komen is de Stichting Chiropractie Nederland opgericht, SCN. Deze stichting werkt volgens de BIG gestelde eisen. De Chiropractie moet aan bepaalde eisen voldoen en deze worden door de SCN gecontroleerd. Het is verstandig naar een praktijk te gaan welke aangesloten is bij de SCN. De NCA, Nederlandse Chiropractoren Associatie geeft de erkenning van het beroep en zorgt voor de titelbescherming.

Als u begint met de behandeling bij een Chiropractor krijgt u een vragenformulier welke u samen met de behandelende Chiropractor doorneemt. De vragen gaan over uw gehele lichamelijk en geestelijke gezondheid en medische voorgeschiedenis. De klachten welke u ondervind worden besproken en aan de hand van dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Wanneer u rontgen of MRI foto's recent heeft laten maken zal de Chiropractor hiernaar vragen wanneer dit een aanvulling kan hebben op uw klachten. Er vind een orthopedisch en neurologisch onderzoek plaats en het verdere chiropractisch onderzoek van uw wervelkolom en de evaluatie hiervan. De Chiropractor zal dit met u bespreken en uw zo duidelijk mogelijk informeren. Samen met u kan de chiropractor in de meeste gevallen verder met de gestelde diagnose en stelt u samen het behandelplan op. Het komt niet vaak voor maar de Chiropractor kan aangeven uw klachten niet te kunnen behandelen, de Chiropractor zal u dan verwijzen naar een andere weg voor de oplossing van uw klachten.

Bij de Chiropractie speelt de wervelkolom een grote rol, de bewegenlijkheid en stabiliteit van de wervelkolom is erg belangrijk. Chiropractie is een manuele therapie. In de wervelkolom bevinden zich allemaal zenuwen en spieren om de kolom heen, als hier iets verkeerd zit kan dit voor vele klachten zorgen omdat je wervelkolom behoord tot het centrale zenuwstelsel en de impulsen van de pijn in verschillende delen van je lichaam te voelen kunnen zijn ! Bijna je hele lichaam staan met je wervelkolom in verbinding .

De Chiropractor gebruikt verschillende technieken. Door de techniek van verschillende specifieke drukpunten wordt je wervelkolom in beweeglijkheid bevorderd. De Chiropracor manipuleerd en corrigeert de stand van je wervels en gewrichten en drukt lucht weg tussen de wervels, dit geeft vaak een knakkend geluid waardoor Chiropractie ook wel 'bottenkraken' word genoemd. De Chiropractor geeft je ook vaak oefeningen mee waar je thuis mee aan de slag kan, dit zijn vaak oefeningen om je houding te verbeteren. Ook ontspanningstechnieken voor de spieren worden toegepast. U kijkt samen met uw Chiropractor naar uw leef-eet en drinkgewoontes om uw functioneren zo goed mogelijk te bevorderen. Een behandeling duurd meestal zo'n 20 minuten en na één behandeling is er meestal een positieve vordering in uw klachten.

De behandeling is meestal geheel pijnloos. U kunt na de behandeling wel wat klachten ervaren u lichaam gaat reactie geven op de behandeling, dit is vaak alleen maar positief, u kunt altijd contact opnemen met uw behandelende Chiropractor. Bespreek klachten, reacties na een behandeling altijd met u Chiropractor bij de volgende behandeling, dit om een goed beeld te krijgen van goede vorderingen maar ook van het mogelijk moeten aanpassen van het opgestelde behandelplan.

Ter aanvulling

Chiropractie is bij bijna alle zorgverzekeraars opgenomen in hun aanvullende zorgpakket. Vaak als eis dat de Chiropractie is aangesloten bij het NCA. Voordat u begint met uw behandeling is het aan te raden te informeren bij uw zorgverzekeraar hoe dit in uw geval geregeld is.

                                        

 

       Kiest u voor uw gezondheid ? Overweeg Chiropractie !


Foobie gebruiker Sharon_94

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Krentenbaard

Wat is krentenbaard? Wat zijn de symptomen en hoe behandel ik krentenbaard?

De paniekstoornis bij adolescenten: oorzaken en behandeling

Dit artikel geeft inzicht in de oorzaken (etiologie) van de paniekstoornis bij adolescenten en de behandelingmogelijkheden. Het artikel is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur.

Haargroei bevorderen

Weg met die kale plekken op je hoofd!

Slapeloosheid

slapeloosheid, wat kan ik er aan doen??

Alles over tetanus

Informatie over tetanus en tentanusvaccinatie

Mens erger je niet!

5 tips voor minder stress in je leven.

Alles over hielspoor

Informatie over hielspoor

Kruidenthee en zijn toepassingen voor de gezondheid

Kruidenthee heeft heilzame eigenschappen en smaakt verrassend lekker van smaak

Levens redden met je smartphone door gratis reanimatie app.

De gratis reanimatie app van de Hartstichting is er voor iedereen die een reanimatie- en een AED-cursus heeft gevolgd?

Het elektronisch patiëntendossier

Lees hier alles over het elektronisch patiëntendossier (EPD)

Het verband tussen stress en andere ziektes

fysiologische gevolgen van stress

Vitaminesupplementen, noodzaak of overbodige luxe?

Informatief artikel over het gebruik van voedingssupplementen.

Navelpiercing levensgevaarlijk!!!

Navelpiercing blijkt LEVENSGEVAARLIJK

Morbide obesitas, dodelijke vetzucht.

Er komen steeds meer gevallen van dodelijk overgewicht, zwaarlijvigheid, corpulentie en adipositas?

Reisziekte

Wat is reisziekte, hoe komt het, hoe herken ik het en wat kan ik eraan doen?

Keratosis Pilaris

Een uitleg over die irritante rode bultjes op je bovenarmen

Hartaanval of hartinfarct.

Beschrijving van hoe een hartinfarct ontstaat en wat er precies gebeurd.

Bewustzijn en bewusteloosheid.

Bewusteloosheid is een veelvoorkomend fenomeen, waarin men besef van zichzelf en omgeving verliest.

Zweethanden, iets voor te schamen?

Zweethanden zijn vreselijk, veel mensen schamen zich hiervoor. Maar is dit terecht?

Alles over BMI

Een gezond gewicht is belangrijk. Lees hier alles over een gezond gewicht.

Aambeien

Hoe je met de aanpassing van je voeding aambeien kunt vermijden / genezen

Ziekte en gezondheid

Lichtwerkers deel 2 verschillende oorzaken van ziekte

Goede nachtrust

tips voor een goede nachtrust

Afvallen met sporten

Steeds meer mensen willen afvallen, maar hoe pak je dit goed aan? Een goede manier als je af wilt vallen is afvallen met sporten. J

ME CVS

ME CVS onderzoek klachten diagnose myalgische ecefalomyelitis chronisch vermoeidheidssyndroom vermoeidheid klachten ontsteking immuunsysteem neurologisch patient cognitieve gedragstherapie wetenschappelijk psychologisch geestelijk lichamelijk oorzaak erkenning ziek klachtenpatroon onbegrip controverse stromingen onzeke