Pilates


Publicatie datum:

Pilatus, de weg die geen ruimte neemt, maar die ruimte geeft.

Gesponsorde koppelingen

Wat is Pilates:

Pilates oefeningen zijn rek en strek oefeningen die o.a. de spieren soepel houden. Je spieren zijn na de pilates oefeningen losser en steviger. Dit komt mede door de korte bewegingen die je maakt met je armen en benen.Pilates oefeningen verminderen klachten aan het lichaam. Zoals rugklachten, schouderklachten en zelfs spierklachten. Pilates versterkt de spieren waardoor de klachten verminderen. De oefeningen nemen geen ruimte in beslag. Je kan het overal uit oefenen. De oefeningen nemen ook stress en spanningen af.

Wie is Pilates:

Joseph Hubertus Pilates, (1883-1967) is de uitvinder van de fitnessmethode diewereldwijd bekend is. Je vindt niet veel over de persoon Pilates zelf op het internet, hoe hij leefde en dat is toch jammer. Je vindt wel veel Pilates oefeningen en vele vormen daarvan.

 

De Persoon Pilates:

Pilates was zelf geen al te stevige kerel. Pilates was onder de jongens van zijn leeftijd toch wel fragiel. Hij was fragiel in dat opzicht door de reumatische aandoeningen en omdat hij last had van zijn ademhaling. Pilates is in eerste instantie een zwak persoon. Een persoon die te zwak was om op zijn eigen kracht en op een behoorlijke manier voor uit te komen. Pilates was dus zeer gering in zijn mobiliteit. Pilates weigerde dit onder ogen te zien en accepteerde dit totaal niet. Pilates geloofde in zichzelf en wist dat hij niet de persoon is die hij in de spiegel zag. Pilates dacht waar vinden andere zieke mensen de kracht om dagelijks te vechten en zich op een manier manifesteren waar hij bewondering voor had. Pilates ging uit op onderzoek en heeft vele verhalen gehoord van hoe negatieve en hoe positieve mensen in het leven staan. Hij schepte een beeld voor zich en dacht toen goed na over hoe hij enige vorm van meer waarde hieraan kon toevoegen aan zijn ontwikkelingen. Pilates had al jaren het negatieve mee gemaakt en richtte zich alleen op het positieve. Pilates dacht aan ademhalingstechnieken toe te passen en flexibiliteit te ontwikkelen voor het lichaam. Pilates paste de technieken die hij had uit gevonden toe op zich zelf. Hij merkte en zag dat de door hem uitgevoerde technieken hem de ruimte en soepelheid gaf waar hij al jaren naar op zoek was. Hij liet het door de doctoren controleren. De doctoren stonden voor een enigma. Zij konden niet verklaren hoe het mogelijk was dat iemand zoals hij de activiteiten van een sportman kon uitoefenen.

Pilates en Leger:

Pilates en zijn ideologie in het leger. Het leger had veel zieke soldaten met lichamelijke aandoeningen. Pilates bood zich aan om de zieken in het leger te helpen met de lichamelijke aandoeningen. Het leger was in eerste instantie toch wel sceptisch maar gaf hem een kans. Je kunt je wel voorstellen dat dit een opgave is die Pilates uitvoerde met zijn gehele hart. Pilates wilde ook de twijfel bij het leger weghalen en hun het tegendeel te bewijzen. Pilates deelde zijn kennis en ervaring met de zieke soldaten en hielp hun weer zin te krijgen om te bewegen. De zieke soldaten merkte zelf dat zij na enige tijd de handelingen konden verrichtten die zij hiervoor niet meer aan durfden. Het leger zag dit en was zeer te bespreken over de methode die Pilates overbracht aan de zieken in het leger. Het leger nam de Pilates oefeningen heel serieus en maakte dit tot een protocol voor de zieken in het leger. Pilates oefeningen kregen hun bekendheid en werd daarna door vele beoefend. De oefeningen zijn de dag van vandaag zeer populier je vindt het in sportscholen en zelfs bij fysiotherapie.

Leer Pilates: Pilates geeft niet op dat is een methode die niet vergeten moet worden. Dit is de essentie van zijn doctrine of dogma. Je moet niet vergeten dat als je sterk gelooft in dat waar je mee bezig bent je het onverklaarbare voor elkaar krijgt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Dieetpillen, te mooi om waar te zijn?

Dieetpillen lijkt de oplossing om af te vallen zonder al te veel moeite, maar wat is nou de waarheid hierachter?

De 'totale' mens

Over de werking van de homepathie

Tabak

uitleg over tabak

Alles over abortus

Alles over abortus. Welke methodes zijn er en hoe werkt het, wat is de wetgeving.

Voedingsopvoeding en eetproblemen bij kinderen van 2 tot 12 jaar.

Voedingsopvoeding en eetproblemen bij kinderen van 2 tot 12 jaar.

Koffie en je gezondheid

De werking en effecten van koffie op ons lichaam

Wat is het down syndroom?

Alles over het down syndroom

Wil je ook de laagste zorgpremie van Nederland, kies dan voor Anderzorg.

Bij Anderzorg stel je zelf je zorgverzekering gemakkelijk samen met de laagste premie van Nederland!

De paniekstoornis bij adolescenten: symptomen en diagnostiek

Dit artikel geeft inzicht in de symptomen, het verloop en de diagnosticering van de paniekstoornis bij adolescenten. Het artikel is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur.

Hoofdluis

Wat is hoofdluis en hoe behandel je hoofdluis?

Leven met Chronisch Vermoeidheids Syndroom

Is er te leven met het Chronisch Vermoeidheids Syndroom?

Als spanning een Burn-Out wordt.

Hoe voorkom en herken je een burn-out?

Fit met Manon 2 - Platte buik

Oefeningen voor thuis, voor een strakke, platte buik

Snurken - apneu - tips - gezondheid

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor snurken, maar voor de partner van een snurker is het altijd een vervelende zaak. Hier enkele tips.

Neurobiologie van slaap

Uitleg van de neurobiologie van slaap en hoe dat in zijn werking gaat

Bewustzijn en bewusteloosheid.

Bewusteloosheid is een veelvoorkomend fenomeen, waarin men besef van zichzelf en omgeving verliest.

Gevaar/Bestrijding van een koortslip

Het gevaar en de bestrijding van een koortslip

Anafylactische shock

Wat is een anafylactische shock en wat kun je eraan doen?

Hoe voorkom je rugproblemen met een waterbed

Heb je ook last van je rug door het slapen op een waterbed? Meestal komen deze rugklachten door bepaalde slaapposities, vooral het buigen van je rug terwijl je slaapt.

behandeling hoog cholesterol

informatie over de behandeling van cholesterol

Het norovirus

Het norovirus, wat houdt het in en wat zijn de adviezen

Acupunctuur

Algemene informatie over acupunctuur

Multiple sclerose

Wat houd MS in en hoe ermee om te gaan

Afvallen met Groene thee

Afvallen door het drinken van groene thee

Kan men zich 'dood'schrikken?!

Men kan zich doodschrikken op 3 manieren.