Pilates


Publicatie datum:

Pilatus, de weg die geen ruimte neemt, maar die ruimte geeft.

Gesponsorde koppelingen

Wat is Pilates:

Pilates oefeningen zijn rek en strek oefeningen die o.a. de spieren soepel houden. Je spieren zijn na de pilates oefeningen losser en steviger. Dit komt mede door de korte bewegingen die je maakt met je armen en benen.Pilates oefeningen verminderen klachten aan het lichaam. Zoals rugklachten, schouderklachten en zelfs spierklachten. Pilates versterkt de spieren waardoor de klachten verminderen. De oefeningen nemen geen ruimte in beslag. Je kan het overal uit oefenen. De oefeningen nemen ook stress en spanningen af.

Wie is Pilates:

Joseph Hubertus Pilates, (1883-1967) is de uitvinder van de fitnessmethode diewereldwijd bekend is. Je vindt niet veel over de persoon Pilates zelf op het internet, hoe hij leefde en dat is toch jammer. Je vindt wel veel Pilates oefeningen en vele vormen daarvan.

 

De Persoon Pilates:

Pilates was zelf geen al te stevige kerel. Pilates was onder de jongens van zijn leeftijd toch wel fragiel. Hij was fragiel in dat opzicht door de reumatische aandoeningen en omdat hij last had van zijn ademhaling. Pilates is in eerste instantie een zwak persoon. Een persoon die te zwak was om op zijn eigen kracht en op een behoorlijke manier voor uit te komen. Pilates was dus zeer gering in zijn mobiliteit. Pilates weigerde dit onder ogen te zien en accepteerde dit totaal niet. Pilates geloofde in zichzelf en wist dat hij niet de persoon is die hij in de spiegel zag. Pilates dacht waar vinden andere zieke mensen de kracht om dagelijks te vechten en zich op een manier manifesteren waar hij bewondering voor had. Pilates ging uit op onderzoek en heeft vele verhalen gehoord van hoe negatieve en hoe positieve mensen in het leven staan. Hij schepte een beeld voor zich en dacht toen goed na over hoe hij enige vorm van meer waarde hieraan kon toevoegen aan zijn ontwikkelingen. Pilates had al jaren het negatieve mee gemaakt en richtte zich alleen op het positieve. Pilates dacht aan ademhalingstechnieken toe te passen en flexibiliteit te ontwikkelen voor het lichaam. Pilates paste de technieken die hij had uit gevonden toe op zich zelf. Hij merkte en zag dat de door hem uitgevoerde technieken hem de ruimte en soepelheid gaf waar hij al jaren naar op zoek was. Hij liet het door de doctoren controleren. De doctoren stonden voor een enigma. Zij konden niet verklaren hoe het mogelijk was dat iemand zoals hij de activiteiten van een sportman kon uitoefenen.

Pilates en Leger:

Pilates en zijn ideologie in het leger. Het leger had veel zieke soldaten met lichamelijke aandoeningen. Pilates bood zich aan om de zieken in het leger te helpen met de lichamelijke aandoeningen. Het leger was in eerste instantie toch wel sceptisch maar gaf hem een kans. Je kunt je wel voorstellen dat dit een opgave is die Pilates uitvoerde met zijn gehele hart. Pilates wilde ook de twijfel bij het leger weghalen en hun het tegendeel te bewijzen. Pilates deelde zijn kennis en ervaring met de zieke soldaten en hielp hun weer zin te krijgen om te bewegen. De zieke soldaten merkte zelf dat zij na enige tijd de handelingen konden verrichtten die zij hiervoor niet meer aan durfden. Het leger zag dit en was zeer te bespreken over de methode die Pilates overbracht aan de zieken in het leger. Het leger nam de Pilates oefeningen heel serieus en maakte dit tot een protocol voor de zieken in het leger. Pilates oefeningen kregen hun bekendheid en werd daarna door vele beoefend. De oefeningen zijn de dag van vandaag zeer populier je vindt het in sportscholen en zelfs bij fysiotherapie.

Leer Pilates: Pilates geeft niet op dat is een methode die niet vergeten moet worden. Dit is de essentie van zijn doctrine of dogma. Je moet niet vergeten dat als je sterk gelooft in dat waar je mee bezig bent je het onverklaarbare voor elkaar krijgt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Leven in de waan van een psychose

Artikel over mogelijke oorzaken en gevolgen van een (postnatale) psychose.

Luieruitslag

Geeft een omschrijving wat luieruitslag is, wat de oorzaak is en hoe je luieruitslag kunt behandelen

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven X

De glycemische index

Het Humaan Cytomegalovirus als belangrijk target in kankertherapie

Het HCMV virus wordt steeds vaker geopperd als target in de bestrijding van kanker. Hier leg ik uit wat dit virus precies is en hoe het kanker kan veroorzaken.

Honger en verzadiging.

Een overzicht over honger en verzadiging ontstaan.

Dyslexie

Wat is dyslexie? Hoe herken in het? Wat kan ik er aan doen?

Leven met de ziekte van Crohn

Van deze ziekte kom je de rest van je leven niet meer af, maar is dit het einde van de wereld?

Augmentin

Beschrijving van het medicament Augmentin.

Gezond en effectief afslanken?

Een effectief en gezond dieet.

Hoe kom ik los van de negatieve invloed van mijn ouders nu ik volwassen ben?

In dit christelijke artikel wordt vermeld waarom je als volwassene los zou moeten komen van de negatieve invloed van je ouders. Daarnaast helpt dit artikel je om die stap in liefde te zetten.

Tips en adviezen om verantwoord en gezond af te vallen.

Afvallen doe je toch door minder te eten? Dit is een veelgehoorde misverstand . Honger uzelf niet uit.

Alles over de koortslip

Informatie over de ooraken en behandeling van een koortslip

Alles over chlamydia

Informatie over chlamydia

Alles over de maagzweer

Wat is een maagzweer, hoe ontstaat en het en wat kun je eraan doen

Hoe behandel je hielspoor

Hielspoor veroorzaakt veel pijn onder je hiel. Hoe kun je de blessure voorkomen of genezen?

Obesitas bij kinderen - een gevolg van te weinig bewegen?

leidt een inactieve levensstijl tot obestias of juist andersom?

Keratosis Pilaris

Een uitleg over die irritante rode bultjes op je bovenarmen

Het gevaar van spastische darm klachten

tot wat de klachten van een spastische darm kunnen leiden

Invloed van licht (lichttherapie op slaapritme).

Een informerend artikel over de invloed van licht op het slaap en waakritme.

Borstkanker, gemener dan u denkt.

De gevaarlijkste vorm van Borstkanker

Lactose intolerantie

wat is het verschil tussen lactose intolerantie en melkallergie

EHEC-Bacterie

Vooruitgang onderzoek EHEC-bacterie

De hik.

Wat gebeurt er precies in het lichaam als je de hik hebt?

Een glutenvrij dieet, waarom eigenlijk?

Mensen met coeliakie (glutenallergie) dienen heel hun leven een glutenvrij dieet te volgen. Waarom?

darmklachten

tips om darmklachten te verlichten en verminderen.