stoppen met roken


Publicatie datum:

De eerste dagen na het stoppen met roken zijn het moeilijkst en denk je vaak constant aan roken. Het stoprokenblog biedt uitkomst en een prettig samenzijn met mede stoppers.

Gesponsorde koppelingen

Degenen die ooit gestopt zijn na vele jaren roken weten wat het is. Verslaafd zijn aan roken en er heel graag vanaf willen. Waarom is dat zo moeilijk? Je stopt gewoon en na een paar dagen is de nicotine uit je lijf dus waar zeur je nog over. Helaas gaat het mensen heel erg moeilijk af. Deze verslaving lijkt vele valkuilen te kennen. Iedere roker heeft zijn of haar eigen valkuil. Hoe kom je daar achter en wie kan je daarbij helpen? Het stoprokenblog biedt een uitweg en is een krachtige hulp in het stopproces. Hoe dan?

Op een dag ben je het helemaal zat. Het roken komt je letterlijk en figuurlijk de keel uit. Je baalt ontzettend van jezelf wanneer je 's ochtends voor de zoveelste keer hoestend de trap afloopt. Je wilt stoppen en je neemt jezelf voor daar op heel korte termijn mee te beginnen. Je ziet er als een berg tegen op. Stoppen met roken voelt als het einde. Niets zal nog leuk zijn en het leven zal nooit meer echt gezellig en fijn zijn. Zo kijken veel rokers aan tegen het leven zonder die vertrouwde peuk. De grote leegte. Niets is minder waar. Het zou vreemd zijn te zeggen dat niet-rokers, mensen die dus nooit hebben gerookt en niet te verwarren met ex-rokers, een minder gelukkig en fijn leven hebben (gehad) dan rokers. Onzin natuurlijk. Wat kun je doen om succesvol te stoppen en ook gestopt te blijven.

Er zijn zoveel methoden die mensen hebben gebruikt om van het roken af te komen. Het gaat te ver om die hier allemaal te benoemen maar Allen Carr is toch wel een heel bekende methode. Wanneer je op zijn manier naar het roken gaat kijken snap je ook niet waarom je het doet. Alle redenen zijn drogredenen. Maar naar mijn weten is nooit iemand vanwege stress voor het eerst begonnen met roken, toch is dat altijd wel weer één van de redenen om voor een tweede of derde keer te beginnen. Toch ben ik ervan overtuigd dat stoppen met roken pas echt werkt wanneer iemand zelf heel graag wil stoppen. Stoppen omdat een ander dat van je verlangt is vele malen moeilijker. Je bent zelf nog niet zover en je hebt ergens wel in je achterhoofd dat je ooit een keer wil stoppen maar nu nog even niet.
Dan wordt stoppen erg moeilijk. Sommige mensen zullen misschien nooit graag willen stoppen. Die zijn er ook. Wanneer je nooit ergens last van hebt zul je dan ook niet een poging ondernemen om te stoppen. Zodra gezondheid op het spel komt te staan en roken ten zeerste wordt afgeraden zijn ze zo nerveus dat ze dan toch maar doorroken.

Dit artikel is vooral voor mensen die er vanuit zichzelf helemaal klaar mee zijn. Die elke dag weer van zichzelf balen dat ze nog roken. Voor deze mensen is het een aanrader om een blogje te openen op het stoprokenblog. Telkens wanneer je het moeilijk hebt omdat je zo ontzettend graag een sigaret wilt hebben, lees je de worsteling van medestoppers en schrijf je van je af waarom je nu zo'n ontzettende behoefte hebt aan die ene, die alleszaligmakende heerlijke sigaret. Terwijl je daar mee bezig bent, zakt het gevoel. Het komt met golven en de golven zijn de eerste week of weken heel erg hoog. Je leest van andere stoppers dat het minder wordt, telkens maar weer en juist dat je maar leest en leest raak je ervan doordrongen dat het hele proces waarin je zit heel normaal is en erbij hoort. Alle stoppers maken het door en juist...je gaat er niet dood aan. En wat een prettige bijkomstigheid is van het schrijven, je leert je eigen valkuilen kennen. Waarom ben ik ooit begonnen? Welke momenten zijn en blijven moeilijk, wat doe ik op zulke momenten? Allemaal vragen die alleen de stopper zelf kan beantwoorden en ook een heel persoonlijk en idividueel verhaal is. Andere stoppers kunnen er wel iets aan hebben en dat maakt het ook nog eens een dubbel zo nuttige bezigheid. stoppen dus.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Pathofysiologie en meer van epilepsie.

Kijken hoe epilepsie ontstaat, wat de oorzaken kunnen zijn en nog meer.

Prenataal onderzoek, kort beschreven.

Prenataal onderzoek het hoe en wat.

Wat is de beste manier om gewicht te verliezen?

Niet iedereen gebruik de juiste manieren om gewicht te verliezen. Hier kan je lezen hoe dat wel moet.

Slaap en de regulatie van slaap.

Een overzicht over welke soorten slaap er zijn en hoe slaap gereguleerd wordt.

Ooglaseren: na de behandeling

Wat moet je wel en niet doen na een ooglaserbehandeling

Kilo'tjes kwijtraken zonder moeite? Dat kan!

Je hoeft niet altijd te dieëten of veel te sporten als je wilt afvallen. Dat kan ook veel gemakkelijker zonder moeite!

Alles over rode hond

Informatie over de ziekte rode hond (rubella)

Lichaamsgewicht onder controle houden tijdens zwangerschap

Het is niet altijd gemakkelijk om je gewicht onder controle te houden bij een zwangerschap

Cellulitis - anti-cellulitis behandelingen - getest - oplossingen

Het komt er bijna op neer dat 9 op de 10 vrouwen geconfronteerd wordt met cellulitis of sinaasappelhuid. Verschillende oplossingen worden aangeboden, maar werken ze ook?

Een glutenvrij dieet, waarom eigenlijk?

Mensen met coeliakie (glutenallergie) dienen heel hun leven een glutenvrij dieet te volgen. Waarom?

Alles over de maagzweer

Wat is een maagzweer, hoe ontstaat en het en wat kun je eraan doen

Wat moet er in mijn huisapotheek?

Een overzicht wat er in de huisapotheek moet zitten.

Asbest

algemene informatie over asbest

Het Humaan Cytomegalovirus als belangrijk target in kankertherapie

Het HCMV virus wordt steeds vaker geopperd als target in de bestrijding van kanker. Hier leg ik uit wat dit virus precies is en hoe het kanker kan veroorzaken.

Instabiel SI-gewricht

Lage rugpijn met uitstraling naar je been. Talloze onderzoeken, maar niemand kan de oorzaak vinden. Klinkt bekend? Laat eens testen of je een instabiel SI-gewricht hebt!

Het beste gehoorapparaat, het goedkoopste gehoorapparaat.

Uitgebreide objectieve informatie over het beste gehoorapparaat en het goedkoopste gehoorapparaat.

Alles over haaruitval

Lees hier alles over haaruitval en kaal worden (en wat je er tegen kunt doen).

Afvallen

Afvallen doe je maar op een manier en dat is bewegen.

Afslanken zonder weegschaal, schulgevoelens en frustraties

Dit artikel helpt je om zonder frustraties af te slanken maar bovenal om de grip op je eetgewoonten te krijgen.

Alles over artrose

Informatie over artrose (gewrichtsslijtage)

Chinese kruiden & acupunctuur.

Dit artikel gaat over de werking van de chinese geneeskunde..

hoe kom je het snelst van je kater af

een paar tips die je helpen om snel van je kater af te komen.

ADHD-kinderen

Hebben we niet met zijn allen last van ADHD

Tips tegen slapeloosheid

Een aantal handige tips tegen slapeloosheid!

Het verband tussen stress en andere ziektes

fysiologische gevolgen van stress