stoppen met roken


Publicatie datum:

De eerste dagen na het stoppen met roken zijn het moeilijkst en denk je vaak constant aan roken. Het stoprokenblog biedt uitkomst en een prettig samenzijn met mede stoppers.

Gesponsorde koppelingen

Degenen die ooit gestopt zijn na vele jaren roken weten wat het is. Verslaafd zijn aan roken en er heel graag vanaf willen. Waarom is dat zo moeilijk? Je stopt gewoon en na een paar dagen is de nicotine uit je lijf dus waar zeur je nog over. Helaas gaat het mensen heel erg moeilijk af. Deze verslaving lijkt vele valkuilen te kennen. Iedere roker heeft zijn of haar eigen valkuil. Hoe kom je daar achter en wie kan je daarbij helpen? Het stoprokenblog biedt een uitweg en is een krachtige hulp in het stopproces. Hoe dan?

Op een dag ben je het helemaal zat. Het roken komt je letterlijk en figuurlijk de keel uit. Je baalt ontzettend van jezelf wanneer je 's ochtends voor de zoveelste keer hoestend de trap afloopt. Je wilt stoppen en je neemt jezelf voor daar op heel korte termijn mee te beginnen. Je ziet er als een berg tegen op. Stoppen met roken voelt als het einde. Niets zal nog leuk zijn en het leven zal nooit meer echt gezellig en fijn zijn. Zo kijken veel rokers aan tegen het leven zonder die vertrouwde peuk. De grote leegte. Niets is minder waar. Het zou vreemd zijn te zeggen dat niet-rokers, mensen die dus nooit hebben gerookt en niet te verwarren met ex-rokers, een minder gelukkig en fijn leven hebben (gehad) dan rokers. Onzin natuurlijk. Wat kun je doen om succesvol te stoppen en ook gestopt te blijven.

Er zijn zoveel methoden die mensen hebben gebruikt om van het roken af te komen. Het gaat te ver om die hier allemaal te benoemen maar Allen Carr is toch wel een heel bekende methode. Wanneer je op zijn manier naar het roken gaat kijken snap je ook niet waarom je het doet. Alle redenen zijn drogredenen. Maar naar mijn weten is nooit iemand vanwege stress voor het eerst begonnen met roken, toch is dat altijd wel weer één van de redenen om voor een tweede of derde keer te beginnen. Toch ben ik ervan overtuigd dat stoppen met roken pas echt werkt wanneer iemand zelf heel graag wil stoppen. Stoppen omdat een ander dat van je verlangt is vele malen moeilijker. Je bent zelf nog niet zover en je hebt ergens wel in je achterhoofd dat je ooit een keer wil stoppen maar nu nog even niet.
Dan wordt stoppen erg moeilijk. Sommige mensen zullen misschien nooit graag willen stoppen. Die zijn er ook. Wanneer je nooit ergens last van hebt zul je dan ook niet een poging ondernemen om te stoppen. Zodra gezondheid op het spel komt te staan en roken ten zeerste wordt afgeraden zijn ze zo nerveus dat ze dan toch maar doorroken.

Dit artikel is vooral voor mensen die er vanuit zichzelf helemaal klaar mee zijn. Die elke dag weer van zichzelf balen dat ze nog roken. Voor deze mensen is het een aanrader om een blogje te openen op het stoprokenblog. Telkens wanneer je het moeilijk hebt omdat je zo ontzettend graag een sigaret wilt hebben, lees je de worsteling van medestoppers en schrijf je van je af waarom je nu zo'n ontzettende behoefte hebt aan die ene, die alleszaligmakende heerlijke sigaret. Terwijl je daar mee bezig bent, zakt het gevoel. Het komt met golven en de golven zijn de eerste week of weken heel erg hoog. Je leest van andere stoppers dat het minder wordt, telkens maar weer en juist dat je maar leest en leest raak je ervan doordrongen dat het hele proces waarin je zit heel normaal is en erbij hoort. Alle stoppers maken het door en juist...je gaat er niet dood aan. En wat een prettige bijkomstigheid is van het schrijven, je leert je eigen valkuilen kennen. Waarom ben ik ooit begonnen? Welke momenten zijn en blijven moeilijk, wat doe ik op zulke momenten? Allemaal vragen die alleen de stopper zelf kan beantwoorden en ook een heel persoonlijk en idividueel verhaal is. Andere stoppers kunnen er wel iets aan hebben en dat maakt het ook nog eens een dubbel zo nuttige bezigheid. stoppen dus.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Diabetes 2

Een heftige stofwisselingsziekte.

Een depressie kost steeds meer geld

Ziek zijn kost steeds meer geld

Spierspanningshoofdpijn

Dit onderwerp gaat over hoofdpijn, tips, klachten en oorzaken.

Gezondheidsgeheimen uit Okinawa

De inwoners van Okinawa leven gemiddeld genomen langer dan waar ook ter wereld. Dit artikel onthult hun geheimen!

Pillen de oplossing of een nog ergere kwaal

Tegenwoordig word er voor alles en nog wat pillen geslikt maar maakt dit het allemaal wel beter?

Help, welk dieet?

lekker slank met dokter frank, geen nood neem een dag alleen maar brood

De cel in het menselijk lichaam.

Een beschrijving van wat een cel is, welke soorten er zijn, de onderdelen van een cel en de celcyclus.

Tonsil stones

Uitleg over tonsilstones en wat je eraan kunt doen

Wandelen een simpele maar effectieve manier om je conditie te verbeteren

Wandelen is een goedkope en makkelijke manier om sportief bezig te zijn.

Is het mogelijk een speciaal trainingsprogramma op te stellen voor COPD-patiënten om zo hun conditie (blijvend) te verbeteren?

Wat zal er veranderen als COPD-patiënten een trainingsprogramma gaan volgden? Zou de kwaliteit van leven vooruit gaan?

GRIEP

Wat is griep, is het ernstig en wat kan je er aan doen.

Alles over artrose

Informatie over artrose (gewrichtsslijtage)

Alles over rsi

Informatie over rsi (muisarm)

Reumatoïde Artritis

Het biosociaal probleem: Reumatoïde Artritis

Dyslexie en nevenproblematiek

Dit artikel bespreekt de hoofdkenmerken en symptomen van dyslexie, en gaat daarnaast in op veelvoorkomende nevenproblematiek bij kinderen met dyslexie, zoals ADHD en sociale problemen.

Waarom kan zonnen schadelijk zijn?

Zonnen is niet alleen goed voor een bruin kleurtje; het kan ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het schadelijk kan zijn.

Slapeloosheid

slapeloosheid, wat kan ik er aan doen??

Van volledig verlamd tot prima prestaties op de golfbaan

Hoe iemand met een ernstig herseninrfarct en behoorlijk hartproblemen met een enorme wilskracht tot behoorlijke prestaties komen kan.

Alles over het uitstrijkje

Hier kunt u alles lezen over het uitstrijkje en over de betekenissen van de resultaten.

Dag GGZ, het was leuk je gekend te hebben!

Door bezuinigingen de GGZ de nek omgedraaid

Zwangerschapssignalen

Soms voel je, dat je zwanger bent, want er zijn allerlei signalen

Bewustzijn en bewusteloosheid.

Bewusteloosheid is een veelvoorkomend fenomeen, waarin men besef van zichzelf en omgeving verliest.

Puistjes bestrijden

Acne is een vervelende aandoening waar veel mensen last van hebben. In dit artikel zijn tips te lezen over hoe het ontstaat en hoe jij het kan voorkomen.

Premenstrueel syndroom

PMS, menstruatieklachten, premenstrueel syndroom

de waarheid over afvallen

een inzicht in hoe afvallen echt werkt.