stoppen met roken


Publicatie datum:

De eerste dagen na het stoppen met roken zijn het moeilijkst en denk je vaak constant aan roken. Het stoprokenblog biedt uitkomst en een prettig samenzijn met mede stoppers.

Gesponsorde koppelingen

Degenen die ooit gestopt zijn na vele jaren roken weten wat het is. Verslaafd zijn aan roken en er heel graag vanaf willen. Waarom is dat zo moeilijk? Je stopt gewoon en na een paar dagen is de nicotine uit je lijf dus waar zeur je nog over. Helaas gaat het mensen heel erg moeilijk af. Deze verslaving lijkt vele valkuilen te kennen. Iedere roker heeft zijn of haar eigen valkuil. Hoe kom je daar achter en wie kan je daarbij helpen? Het stoprokenblog biedt een uitweg en is een krachtige hulp in het stopproces. Hoe dan?

Op een dag ben je het helemaal zat. Het roken komt je letterlijk en figuurlijk de keel uit. Je baalt ontzettend van jezelf wanneer je 's ochtends voor de zoveelste keer hoestend de trap afloopt. Je wilt stoppen en je neemt jezelf voor daar op heel korte termijn mee te beginnen. Je ziet er als een berg tegen op. Stoppen met roken voelt als het einde. Niets zal nog leuk zijn en het leven zal nooit meer echt gezellig en fijn zijn. Zo kijken veel rokers aan tegen het leven zonder die vertrouwde peuk. De grote leegte. Niets is minder waar. Het zou vreemd zijn te zeggen dat niet-rokers, mensen die dus nooit hebben gerookt en niet te verwarren met ex-rokers, een minder gelukkig en fijn leven hebben (gehad) dan rokers. Onzin natuurlijk. Wat kun je doen om succesvol te stoppen en ook gestopt te blijven.

Er zijn zoveel methoden die mensen hebben gebruikt om van het roken af te komen. Het gaat te ver om die hier allemaal te benoemen maar Allen Carr is toch wel een heel bekende methode. Wanneer je op zijn manier naar het roken gaat kijken snap je ook niet waarom je het doet. Alle redenen zijn drogredenen. Maar naar mijn weten is nooit iemand vanwege stress voor het eerst begonnen met roken, toch is dat altijd wel weer één van de redenen om voor een tweede of derde keer te beginnen. Toch ben ik ervan overtuigd dat stoppen met roken pas echt werkt wanneer iemand zelf heel graag wil stoppen. Stoppen omdat een ander dat van je verlangt is vele malen moeilijker. Je bent zelf nog niet zover en je hebt ergens wel in je achterhoofd dat je ooit een keer wil stoppen maar nu nog even niet.
Dan wordt stoppen erg moeilijk. Sommige mensen zullen misschien nooit graag willen stoppen. Die zijn er ook. Wanneer je nooit ergens last van hebt zul je dan ook niet een poging ondernemen om te stoppen. Zodra gezondheid op het spel komt te staan en roken ten zeerste wordt afgeraden zijn ze zo nerveus dat ze dan toch maar doorroken.

Dit artikel is vooral voor mensen die er vanuit zichzelf helemaal klaar mee zijn. Die elke dag weer van zichzelf balen dat ze nog roken. Voor deze mensen is het een aanrader om een blogje te openen op het stoprokenblog. Telkens wanneer je het moeilijk hebt omdat je zo ontzettend graag een sigaret wilt hebben, lees je de worsteling van medestoppers en schrijf je van je af waarom je nu zo'n ontzettende behoefte hebt aan die ene, die alleszaligmakende heerlijke sigaret. Terwijl je daar mee bezig bent, zakt het gevoel. Het komt met golven en de golven zijn de eerste week of weken heel erg hoog. Je leest van andere stoppers dat het minder wordt, telkens maar weer en juist dat je maar leest en leest raak je ervan doordrongen dat het hele proces waarin je zit heel normaal is en erbij hoort. Alle stoppers maken het door en juist...je gaat er niet dood aan. En wat een prettige bijkomstigheid is van het schrijven, je leert je eigen valkuilen kennen. Waarom ben ik ooit begonnen? Welke momenten zijn en blijven moeilijk, wat doe ik op zulke momenten? Allemaal vragen die alleen de stopper zelf kan beantwoorden en ook een heel persoonlijk en idividueel verhaal is. Andere stoppers kunnen er wel iets aan hebben en dat maakt het ook nog eens een dubbel zo nuttige bezigheid. stoppen dus.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Hoe kom je van je diarree af?

Handige tips om je diarree snel te laten stoppen

de lintworm

wat is een lintworm precies hoe ziet hij eruit en waarom leeft hij in menselijke darmen?

GRIEP

Wat is griep, is het ernstig en wat kan je er aan doen.

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XIII

Nooit meer honger

Het wondermiddel Citroensap

Hoe gezond citroensap is en hoe makkelijk je het toe kan passen in je dagelijks leven

Last van chronische vermoeidheid of andere vage klachten? Misschien heb je een vitamine D tekort!

Veel mensen hebben last van vage klachten zoals chronische vermoeidheid en spierklachten. Een groot deel van de bevolking heeft de laatste jaren een vitamine D tekort!

Een depressie, wat is dat nu precies?

wat is een depressie? Hoe herken je het en hoe kom je er vanaf?

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven III

Waarom een koolhydraatarm dieet wel werkt

Draagbare apparaten, mobiele devices en Wireless implantable medical devices.

Een beter leven dankzij draagbare apparaten en mobiele medische devices?

Verschillende nierziekten

Normaal gesproken heeft een mens twee nieren, die achter het buikvlies, zijdelings van de wervelkolom liggen en die omgeven zijn door een min of meer grote hoeveelheid vet.

Nagel

Meest voorkomende nagelproblemen en wat men er aan kan doen. In sommige gevallen wijst een nagalafwijking op een ernstige onderliggende ziekte.

Ayurveda: Basisbeginselen en de persoonlijke constitutie

Wat is Ayurveda? Wat kan kennis over de 'persoonlijke constitutie' voor mij betekenen ter bevordering van 'gezondheid'?

Wanneer is men doof?

Uitleg over hoe te testen op gehoorverlies en welke testen er bestaan.

Melatonine, en dan lekker slapen

Melatonine wordt gebruikt om beter in slaap te kunnen vallen. Is melatonine veilig en verstandig?

Een plat buikje of een sixpack? Tips voor het trainen van je buikspieren

Tips voor het trainen van je buikspieren vindt je hier! Misschien handig om je buikje kwijt te raken!?

Help, wat moet ik met mijn haar?

Problemen met je haar, wat kun je er aan doen?

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een syndroom waar vele tienduizenden mensen in Nederland last van hebben. het wordt ook wel omschreven als weke delen reuma. wat is fibromyalgie?

Alles over depressie

Informatie over depressies, soorten depressie, symptomen en behandeling

10 tips tegen blozen

Als blozen een belemmering vormt in je leven

Alles over malaria

informatie over malaria

Fibromyalgie

Een uitleg over de chronische ziekte fibromyalgie

Slapeloosheid en slaapproblemen

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van slapeloosheid en wat kan je er tegen doen?

Alles over SNOT

Snot... Misschien een smerig onderwerp? Maar laten we aan dit slijmerige goedje toch maar wat aandacht besteden. Het zal je neus uitkomen!

Visualisatie (energie)

visualisatie oefening om energie te krijgen

Waarom zou ik krachttraining gaan doen als ik wil afvallen?

Waarom u krachttraining zou moeten doen als u wilt afvallen.