Tabak


Publicatie datum:

uitleg over tabak

Gesponsorde koppelingen

Hieronder een uitleg over tabak, een verslavend middel.

Gesponsorde koppelingen

Tabak wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de tabaksplant. Tabak rookt men als sigaret, pijp of sigaar.

In tabak zit de stof nicotine die verslavend werkt. Lichamelijk matig maar geestelijk zeer groot. De effecten op korte termijn zijn O.A. trillende handen, een snelle hartslag, hoesten en irritatie aan de ogen. De gevolgen op lange termijn zijn onder andere: een slechte conditie, een vergrote kans op hart- en vaatziekten, een vergrote kans op bronchitis en een vergrote kans opkanker.

Nicotine gaat via de longen het bloed in, waardoor zenuwcellen worden verdoofd. Elk individu ervaart roken op een andere manier, men kan het als een relaxte / ontspannende werking ervaren of zal er met het humeur op vooruit gaan. Nicotine kent geestelijke afhankelijkheid.

Bij het roken krijgt men vele gevaarlijke stoffen binnen, waaronder nicotine, koolmonoxide en teer. Nicotine bevordert de afzet van cholesterol waardoor bloedvaten vernauwen. Dit zorgt voor een hogere bloeddruk. Koolmonoxide zorgt voor een vermindering van de zuurstoftransport in het lichaam en teer verslechtert het zelfreinigend vermogen van de longen. De andere schadelijke stoffen die ook met de rook naar binnen komen zijn ook kankerverwekkend. Tegenwoordig is het verplicht deze informatie op het product te zetten, als men nu een pakje sigaretten koopt staat er duidelijk op hoe schadelijk het wel niet is en de gevolgen ervan.

Ook meeroken is slecht voor de gezondheid, daarom is er sinds 1 Juli een rookverbod in de horeca die niet-rokers tegen de schadelijke stoffen moet beschermen.

 

Roken is een slechte gewoonte die je gezondheid aantast. Hopelijk is het met deze informatie duidelijker geworden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Koken voor personen met een eierallergie

Recepten voor personen met een eierallergie.

Wiet, wat is het precies?

Wat is wiet en wat zijn de effecten van het gebruik ervan?

Actonel

Beschrijving van het medicament Actonel.

Prenataal Onderzoek

Omschrijft de mogelijkheden voor onderzoek naar afwijkingen bij een zwangerschap

Extra vitamines tijdens de zwangerschap

Heb ik tijdens mijn zwangerschap extra vitamines nodig? Welke vitamines heb ik nodig?