Depressief?


Publicatie datum:

Voelen we ons een beetje down of depressief worden? Hier enkele tips

Gesponsorde koppelingen

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we ons down of depressief voelen. Ieder probeert er op zijn manier uit te geraken. Hieronder misschien enkele nuttige tips

De laatste jaren hoort men vaker en vaker dat mensen depressief geraken. Weemoedig of down zijn. Natuurlijk is het leven niet altijd even gemakkelijk, we krijgen met regelmaat met negatieve zaken te maken zoals o.a. sterfgevallen, scheidingen, ziektes, ontslagen, relatieproblemen, enz… dingen waarover we zelf geen controle hebben, die ons gewoonweg overkomen.

Toch hebben we veel in eigen handen, kunnen we veel vermijden en voorkomen. Hieronder misschien enkele nuttige tips om jezelf toch in grote maten gelukkig te voelen, positief in het leven te staan:

* Denk voor het slapengaan niet enkel de slechte dingen die je die dag hebt meegemaakt, maar denk eerder aan de goede dingen.

* Probeer niet teveel stil te staan bij de dingen die je niet hebt, maar maak jezelf blij met hetgeen je wel hebt.

* Als je dan al down dreigt te geraken, luister dan niet naar muziek met een depressieve noot, maar zet een deuntje op waar je van opvrolijkt.

* Let ook op bij het bekijken van televisieprogramma’s, laat niet alle ellende van de wereld op je scherm vertonen, maar zet bv. iets grappigs op.

* Ga niet teveel om met mensen die er een sport van maken om het behang van de muren te klagen. Ze gaan niet alleen lopen met energie van jou, die je wel beter kan spenderen, maar maken je mee down. Ga zoveel mogelijk om met mensen die positief ingesteld zijn, die mede een vrolijke tint aan jouw leven kunnen geven.

* Als je normaal een meegaand type bent, dat gemakkelijk “ja” zegt om de mensen te plezieren, wel probeer eens “neen” te zeggen, wanneer je het niet volledig voor jezelf doet. Sommige mensen doen zowat alles voor een ander, om toch maar in de smaak te vallen, maar vergeten zichzelf… op een gegeven moment wordt dat ook teveel. Doe zoveel mogelijk dingen die jezelf plezierig vindt.

*Hoe egoïstisch het ook mag klinken, zorg dat je zoveel mogelijk omringd wordt door “juiste mensen”. Mensen die een positieve invloed op je hebben, je zal merken dat dit een groot verschil kan maken op je eigen leven.

* Probeer rust rond je heen te creëren, ruim je appartement/huis op, rommel zorgt voor een onrustig gevoel. Trek desnoods de stekker van je telefoon uit en zet je gsm af.

* Veel mensen hebben de neiging om zichzelf in het donker te zetten als ze zich down voelen. Doe dat niet! Trek je gordijnen 's morgens onmiddellijk open, desnoods zet je zelfs je raam open (al de temperatuur het toelaat tenminste).Licht (vooral daglicht en zonlicht dan nog) heeft een positief effect op de mens, men heeft dat nodig!

* Probeer eens een geurverbrandertje met je lievelingsgeur te branden. Ook geuren kunnen een positief opwekken.

* Neem eens een uitgebreid badkamer bezoekje.

* Let op je voeding, teveel suikers geven eerst een energieboost, maar daarna maken ze je enkel maar moe, waardoor je misschien nog neerslachtiger wordt. Teveel aan vetten geven ook geen meerwaarde.

* Ga niet aan de sterke drank, denk aan de geweldige hoofdpijn die je eraan over kan houden, ook daar word je niet bepaald vrolijk van.

* Lees een goed boek, liefst geen te neerslachtige lectuur.

* Als je moet huilen, wel huil dan. Het kan alleen maar een opluchting zijn.

* Ga eens wandelen in volle natuur, geniet van wat je ziet, hoort en ruikt.

* Trakteer jezelf eens op een etentje, sauna, cinema, een bezoekje aan de schoonheidsspecialist, een dagje shoppen, enz…

* Als je nog geen hobby hebt, wel probeer er dan eens eentje te zoeken. Het is een middel om je gedachten eens te verzetten, je eens te focussen op iets ontspannend. Als je geen zin hebt om daarvoor uren de deur uit te moeten, wel pak dan desnoods een kookboek en probeer eens een nieuw gerecht te bereiden. Tijdens de bereiding ben je afgeleid en denk je niet aan je eventuele zorgen.

* Probeer jezelf dagelijks toch te blijven verzorgen. De meeste mensen die depressief zijn of dreigen te geraken, gaan zich vaak laten hangen. Hebben geen zin meer in hun op te maken, mooi te kleden enz… door het uiteindelijke verwaarloosde beeld van zichzelf te zien in de spiegel geraken ze nog meer naar af. Dus doe het tegenovergestelde, probeer jezelf dagelijks zo mooi als mogelijk te maken, jezelf te blijven verzorgen en je zal zien dat het helpt tot weer een stap in de positieve richting.

 

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie gezondheid

Hoe gezond afvallen

hoe op gewicht te blijven door middel van gezonde voeding en lichaamsbeweging

Het oor

hoe werkt het oor? en wat gebeurt er met het oor als je ouder wordt.

alles over zorgverzekeringen

Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om een ziektekostenverzekering af te kunnen sluiten

Roken is geestelijk gezond, roken is lekker

In dit artikel wordt met roken het verbranden van bepaalde stoffen en het vervolgens inhaleren van de daarbij ontstane rook van deze stoffen bedoelt. De meest gangbare brandbare stof die hiervoor gebruikt wordt is tabak.

Nazorg voor je tattoo dat doe je zo

Je hebt eindelijk je felbegeerde tattoo maar hoe verzorg je hem eigenlijk

Hoe overleef je een hittegolf?

Hulp bij een goede nachtrust in extreme hitte

Augmentin

Beschrijving van het medicament Augmentin.

Bach bloesem therapie

Bach therapie werkt in op het mentale gestel van mens en dier.

De cel in het menselijk lichaam.

Een beschrijving van wat een cel is, welke soorten er zijn, de onderdelen van een cel en de celcyclus.

Fit met Manon 1 - strakke billen deel 2.

Een vervolg op deel 1.

Alles over oogontstekingen

Alles over bacteriële en virale oogontstekingen

Slapeloosheid

Informatie over slapeloosheid

Coeliakie, een dunne darmziekte.

Een beschrijving van de ziekte Coeliakie, wat het is, diagnose en meer.

Het voorkomen en de vermindering van gehoorverlies

Wat kan men doen ter voorkoming en vermindering van gehoorverlies?

Hoe kom je aan een sixpack

Heel veel mensen wil graag een sixpack maar hoe boks je dat nu voor elkaar.

Slaapproblemen en hypnose

Slaapproblemen zijn vervelend en zorgen voor gezondheidsklachten. Hypnose kan een oplossing zijn.

Dromen verklaard; spin

Wat betekend het als jij droomt over spinnen?

Help, blaaspoliepen.

Blaaspoliepen wat houdt dat in en wat zijn de consuqenties

In 3 stappen op weg naar een slank figuur!

Afvallen is heeft alles te maken met overtuiging en doorzettingsvermogen. Lees hier 3 stappen die je op weg zullen helpen naar een gezond gewicht

Alles over de maagzweer

Wat is een maagzweer, hoe ontstaat en het en wat kun je eraan doen

Het huishouden doen met rug-en/of bekkenpijn

Het huishouden doen met pijn is vreselijk: maar wel mogelijk! Hier zijn tips om de belasting tot een minimum te beperken

Aloë Vera fit gezond gebit

Andere vorm van gebitsverzorging

De kijk op verslaving door de jaren heen

In dit artikel worden de verschillende modellen besproken die men door de jaren heen hanteerde voor het kijken naar verslaving

PLN-gen

Wat is het PLN-gen en wat voor gevolgen heeft het.

Zonlicht, goed of slecht?

Kan het nou wel of niet kwaad om af en toe te zonnen?