Top vijf redenen voor het innemen van vitamine C


Publicatie datum:

vitamine C voor je gezondheid

Gesponsorde koppelingen

Bijna iedereen weet nu dat vitamine C de eerste symptomen van verkoudheid kan doen verminderen wanneer deze vitamine in voldoende hoeveelheid wordt ingenomen. Maar wat je misschien niet weet is dat de onderzoekers hebben aangetoond dat vitamine C een remedie kan zijn voor andere ernstige ziektes en aandoeningen en het kan jou zelfs helpen af te vallen! Hieronder staan de relatief onbekende maar echte stellingen dat vitamine C jouw gezondheid kan verbeteren:

1.Verbrand meer vet en val af.

Onderzoekers in de Afdeling van Voeding bij de Universiteit van de Arizona vonden dat mensen met lage bloedconcentraties vitamine C 25% minder vet verbrandden dan mensen met een overvloed aan vitamine C in hun bloed. Dat is al behoorlijk. De wetenschappers denken dat het plaatsvindt omdat vitamine C een co-factor is voor de biosynthese van carnitine, een molecuul die jouw lichaam nodig heeft om vetzuren te oxideren. Zij concludeerden dat onvoldoende vitamine C kon verklaren waarom sommige mensen het moeilijk hebben met het afvallen of om niet dik te worden.

 

2. Stop met niezen!

Britse wetenschappers bij het Ministerie van Volksgezondheid en Primaire Zorg bij het Instituut van Volksgezondheid in Cambridge bestudeerden 515 volwassenen met astma en 515 mensen zonder astma. Zij vonden dat de volwassenen met symptomatisch astma de laagste opname van fruit, vooral citrusvruchten, hadden en met de laagste concentraties van vitamine C in hun bloedplasma.


3. Meer redenen om te glimlachen.

In l700 vonden de zeelieden dat het eten van limoen tijdens zeereizen hun tandvlees gezond hield. Geen twijfel dat vitamine C in het fruit hiervoor verantwoordelijk was. Het onderzoek dat in het Journal of Periodontology werd gepubliceerd toonde aan dat mensen met weinig vitamine C hadden hogere kans om periodontale ziektes te krijgen. Ook rapporteerde de National Institutes of Health dat onvoldoende vitamine C werd geassocieerd met verzwakt tandkroon evenals de pijnlijke ontsteking van tandvlees die tandvlessontsteking wordt genoemd.


4. Zorg voor je uiterlijk.

De National Institutes of Health bevestigde ook dat ruwe, droge en geschubde huid tekenen waren van een tekort aan vitamine C. Zo is droge haar en zelfs gespleten punten. Wat nog meer, onderzoek dat in The American Journal of Clinical Nutrition werd gepubliceerd toonde aan dat de mensen die heel wat vitamine C-rijk voedsel aten minder rimpels hadden dan mensen die daar een tekort aan hadden.


5. Bescherm je hart.

Terwijl wij met advertenties over middelen worden gebombardeerd die beweren om het risico van hartkwaal te verminderen, hoor je zelden dat vitamine C je zenuwstelsel kan beschermen. Een goed voorbeeld: Finse onderzoekers publiceerden een onderzoek in het The American Journal of Clinical Nutrition dat hogere dosis van supplementaire vitamine C de aandoeningen van de zenuwstelsel zoals hartkwalen kan verminderen. Hoeveel vitamine C heb je nodig? De meeste deskundigen zijn het ermee eens dat je gewoonlijk en veilig twee gram kunt nemen, tenzij een overmaat diarree of andere maagklachten veroorzaakt. Als dat gebeurt, zou je gewoon de dosis of de inname verlagen. Vitamine C wordt niet opgeslagen in het lichaam waardoor vergiftiging hiermee zeer zeldzaam is. Om vitamine C in jouw dieet te verhogen, eet meer groene paprika's, citrusvruchten en sappen, aardbeien, papaja's, mango's, watermeloenen, spruitjes, bloemkool, de winterpompoen, Spaanse pepers, frambozen, bosbessen, Amerikaanse veenbessen, tomaten, broccoli, zoete en witte aardappels en ananassen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

vlooienbeten bij de mens: hoe bestrijden

vlooienbeten bij de mens komen ook voor bij mensen zonder huisdieren... hoe bestrijden?

Afvallen

Afvallen doe je maar op een manier en dat is bewegen.

Waarom kan zonnen schadelijk zijn?

Zonnen is niet alleen goed voor een bruin kleurtje; het kan ook slecht zijn voor de gezondheid. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het schadelijk kan zijn.

Alles over botox

Informatie over botox en botoxbehandelingen

Snel afvallen tips en snel vet verliezen!

Heel snel afvallen tips? Hoe Zou Je Jezelf Voelen Indien Je Binnen 14 Dagen 5kg Tot 17kg Afgeslankt bent..Zonder JoJo-Effect? Nu GRATIS Snel Afvallen...

Chronische Sinusitis (neusbijholte(n)ontsteking)

Ontsteking in de neusbijholten

Afvallen met Groene thee

Afvallen door het drinken van groene thee

Hoe kom je van je diarree af?

Handige tips om je diarree snel te laten stoppen

Waar let ik op bij het Cambridge Dieet?

Alles wat je maar moet weten over het zogenaamde Cambridge dieet. Is dit een effectieve en gezonde manier van afvallen..?

Borderline, wat is het eigenlijk?

Borderline-stoornis

Snurken,,, Hoe kom ik er van af?

Het is een veelvoorkomend ongemak. Mannen hebben er gemiddeld vaker last van dan vrouwen. Maar wat kun je ertegen doen?

Gonorroe

Informatieve artikel over aandoening Gonorroe

Alzheimer uitgelicht

wat is alzheimer en wat is het verloop van de ziekte

het rijksvaccinatieprogramma

Informatie over het Nederlandse rijksvaccinatieprogramma

Hypertensie of hoge bloeddruk

Een jaarlijkse bloeddrukmeting is voor ieder van belang. Zonder het te weten kan je aan hypertensie of hoge bloeddruk lijden.

HIV

Een kort verslag over HIV.

Vitamine B11: Foliumzuur

Informatief artikel over Foliumzuur (vitamine B11)

Colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn

Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen tussen colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn

Rauwe of gekookte groenten? Wat is gezonder?

De voordelen en nadelen van het eten van rauwe groenten en gekookte groenten.

Kilo'tjes kwijtraken zonder moeite? Dat kan!

Je hoeft niet altijd te dieëten of veel te sporten als je wilt afvallen. Dat kan ook veel gemakkelijker zonder moeite!

Bach bloesem therapie

Bach therapie werkt in op het mentale gestel van mens en dier.

Vitamine D gebrek een sluipmoordenaar

Veel mensen heb een tekort aan vitamine D zonder dat ze het door hebben.

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XI

Metabolisch voordeel

ME CVS

ME CVS onderzoek klachten diagnose myalgische ecefalomyelitis chronisch vermoeidheidssyndroom vermoeidheid klachten ontsteking immuunsysteem neurologisch patient cognitieve gedragstherapie wetenschappelijk psychologisch geestelijk lichamelijk oorzaak erkenning ziek klachtenpatroon onbegrip controverse stromingen onzeke

Eiwitten

Wat zijn eiwitten? Hoeveel heb je ervan nodig? En wat is de functie van eiwitten?