Waarheid over suiker


Publicatie datum:

Veel is al geschreven over suiker, is het gezond of schadelijk voor de gezondheid? Wat is suiker precies?

Gesponsorde koppelingen

Van jongs af aan wordt ons al verteld niet te veel snoepen, want dat is niet goed voor je tanden. Dat is waarschijnlijk waar. Maar is dat werkelijk het enige waar suiker invloed op heeft? Dacht het niet.

Suiker komt oorspronkelijk van de suikerbiet, of van suikerriet. Tegenwoordig kennen we echter ook witte suiker en poedersuiker en allerlei andere vormen van zoetstoffen en variaties op suiker.

Feit over suiker is dat het extreem zoet is. Zelfs wanneer het met mate wordt genuttigd, heeft het enorme invloed op je lichaam. En suiker zit tegenwoordig in vrijwel alle voedingsmiddelen die we in de reguliere supermarkten tegenkomen. Suiker in koekjes, suiker in mayonaise, suiker zit in chips, suiker zit in pastasauzen, suiker zit in koffie, suiker zit tegenwoordig zelfs in zout.

De reden dat suiker in zoveel voedingsmiddelen te vinden is, komt waarschijnlijk zeer ongeloofwaardig over. Namelijk, het werkt verslavend. Suiker is eigenlijk een legale drug. Als suiker vandaag de dag goedgekeurd moest worden door de voedsel en warenautoriteit zou het niet toegelaten worden op de Nederlandse markt.

Suiker werdt oorspronkelijk gezien als een product dat alleen genuttigd werd door de rijken. Het maakte deel uit van rijke voeding, netals vlees ook niet voor iedereen was weggelegd. Pas halverwege de vorige eeuw werd suiker ook betaalbaar voor het 'gewone' volk.

Daarbij is het ook duidelijk aantoonbaar hoe schrikbarend snel de Westerse ziekten en aandoening in opmars kwamen. Ook wel welvaartsziekten genoemd. 'Welvaart' ziekten. Obesitas, diabetes, hart en vaatziekten, kanker en ga zo maar door. Hoewel het door de wetenschap niet wordt bewezen(onwillig), is er onweerlegbaar bewijs voor het verband van de introductie van suiker in onze voeding en deze welvaartsziekten. Suiker brengt nog teveel geld in het laatje om het te verbannen uit onze voeding. Vast niet fijn om te horen, maar waar.

Als iemand een reep chocolade neemt, waar ook suiker in zit, lijkt het alsof zijn of haar energie snel omhoog schiet. Dat is ook zo, de bloedsuikerspiegel stijgt zelfs explosief. Dat dan weer leid tot een explosieve daling van de bloedsuikerspiegel. Waardoor de persoon opnieuw iets moet eten om in balans te blijven. Vaak is dat dan iets hartigs, iets zouts, iets pittigs. Dit brengt het lichaam steeds verder uit balans. Om maar niet te spreken van de alvleesklier, de natuurlijke bloedsuiker(insuline) regulator. Dit orgaan raakt langzaam maar zeker steeds meer van slag en moet keihard werken om de onbalans aan te pakken.

Dat is de invloed van suiker bekeken op maar 1 orgaan. Terwijl het zijn invloed heeft op alle organen, zelfs het gehele lichaam. Om suiker uit te balanceren, heeft iemand extreme zouten nodig. Dat steeds meer leid naar overgewicht en alle gevolgen van dien. Actieve humeurwisselingen is hier ook een gevolg van.

Om werkelijk het effect van suiker op het lichaam te kunnen ervaren, is het interessant om een week lang geen suiker te consumeren. Om daarna opnieuw suiker te nuttigen, het verschil zal verbazingwekkend zijn. Het zal stof tot nadenken geven, mogelijk grijpt u daarna niet zo snel meer naar een reep chodolade.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Voetschimmel, wat nu?

Hoe voorkom je voetschimmel en hoe kom je er vanaf?

Ontwikkeling baby 4 maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkeling van een baby van 4 maanden

Abilify

Beschrijving van het medicament Abilify.

Snurken, knap lastig maar wat doe je ertegen

Iedereen kent wel een voorbeeld van iemand die 's nachts hele bossen omzaagt. Waar komt snurken door? En nog belangrijker wat doe je ertegen?

Een burn out training

Een burn out komt steeds vaker voor. Gelukkig weten we ook steeds beter wat de symptomen zijn en wat de juiste behandeling is

De behavioristische benadering over persoonlijkheid

In dit artikel wordt besproken hoe de behavioristische benadering over persoonlijkheid denkt

Slapeloosheid

slapeloosheid, wat kan ik er aan doen??

Tandpasta: wie gebruikt het niet?

Informatie over tandpasta

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XVIII

Het Koolhydraatarm Dieet Recepten voor fase 1

Hoge bloeddruk, de oorzaken, gevolgen en de behandeling er van

de oorzaken, gevolgen en de behandeling van een hoge bloeddruk

Zwangerschapsklachten

Omschrijving van de zwangerschapsklachten die je kunt krijgen.

Asbest

algemene informatie over asbest

Alles over blaasontsteking

Informatie over blaasontstekingen, oorzaken, symptomen en behandeling

Keratosis Pilaris

Een uitleg over die irritante rode bultjes op je bovenarmen

Eczeem

Geeft een omschrijving van eczeem, de oorzaken, symtomen en behandeling van eczeem

De hik.

Wat gebeurt er precies in het lichaam als je de hik hebt?

Alweer de griep?

Wanneer heb je echt de griep?

Last van chronische vermoeidheid of andere vage klachten? Misschien heb je een vitamine D tekort!

Veel mensen hebben last van vage klachten zoals chronische vermoeidheid en spierklachten. Een groot deel van de bevolking heeft de laatste jaren een vitamine D tekort!

Snel afvallen en op gewicht blijven

Hoe je snel en effectief kunt afvallen en op je streefgewicht kunt blijven

HSP

Steeds vaker ontdekt men de HSP'er in zichzelf. Dit kan uiteenlopen van het ervaren van andermans emoties tot aan het ontdekken van je eigen geestelijk oog.

Wat is dementie

Wat is dementie? Wat zijn de oorzaken en wat zijn de kenmerken van deze ziekte?

Augmentin

Beschrijving van het medicament Augmentin.

secundaire efflorescenties

Uitleg over secundaire efflorescenties (dermatologie)

Waarom word je ziek van een virus? en... hoe word je weer beter!

Uitleg over het fenomeen virus

Draagbare apparaten, mobiele devices en Wireless implantable medical devices.

Een beter leven dankzij draagbare apparaten en mobiele medische devices?