Ziekte en gezondheid


Publicatie datum:

Lichtwerkers deel 2 verschillende oorzaken van ziekte

Gesponsorde koppelingen

Ziekte wordt vaak gezien als iets wat niet goed is, iets wat gerepareerd moet worden. De medische wetenschap doet zijn best om zich op ieder lichamelijk onderdeel te specialiseren en als een van die onderdelen dan ziek wordt, wordt een pilletje voorgeschreven om de symptomen te bestrijden en je weer beter te voelen.

Ik wil in dit artikel laten zien dat dit een totaal verkeerde benadering is.

ziek

De oorzaken van ziekte

Er zijn verschillende oorzaken van ziekte te bedenken. Hieronder een aantal:

1)      Negeren van signalen die het lichaam geeft. Ziekte begint vaak met een gevoel van “dis-ease”. Wordt dit gevoel van ongemak genegeerd dan gaat dit gevoel over in “disease” – ziekte. Deze gevoelens van dis-ease kunnen veroorzaakt worden door emoties die niet geuit worden, zoals boosheid of verdriet. Het is dus belangrijk om gevoelens te onderkennen en deze te uiten. Stress en spanning vallen hier ook onder. Neem je niet de tijd om te ontspannen of om de oorzaak van de stress aan te pakken dan zal dit uiteindelijk o.a. tot een burn-out, of maagzweer kunnen leiden.

2)      Kinderziektes ontstaan doordat de groei van het lichaam en de persoonlijkheid of ontwikkeling niet gelijk opgaan. Het lichaam heeft een periode nodig om de nieuwe situatie voor te bereiden. Dit zie je vaak bij jonge kinderen. Na zo’n periode van ziekte maken kinderen vaak een groeispurt ofwel fysiek en/of qua ontwikkeling.

3)      Volwassenen die zich spiritueel ontwikkelen ervaren ook vaak periodes van ziek zijn. Doordat je lichaam door spirituele groei in een hogere frequentie komt, worden blokkades opgeheven. Je kan opeens last krijgen van ziektes die al in je lichaam aanwezig zijn. Ook kunnen de opgeheven blokkades verdriet losmaken, met verschillende lichamelijke ongemakken tot gevolg. Dit is een schoonmaak van het lichaam en dus in wezen niet slecht.

4)      Energieblokkades zelf kunnen ook de oorzaak zijn van ziekte. Doordat er in een bepaald gedeelte van het lichaam minder energie stroomt, zal dit gedeelte eerder ziek worden. Deze ziektes kunnen met accupunctuur of Shiatsu geheeld worden.

5)      Ziekte wordt ook soms gebruikt door mensen die comfortabel in een slachtofferrol zitten. Zolang ze ziek zijn hoeven ze niet deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Ze worden verzorgd en krijgen aandacht, aandacht die ze niet krijgen als ze beter zijn. Tenminste, dat is hun bewuste of onbewuste overtuiging.

6)      Ziekte als wake up call. Soms is een (ernstige) ziekte nodig om een bewustzijnsverandering of levensstijlverandering in gang te zetten. Mensen die kanker krijgen, waarbij goede vooruitzichten op herstel zijn, zullen eerder geneigd zijn gezonder te gaan leven dan mensen die deze diagnose niet krijgen.

7)      Ziekte als mogelijkheid om “naar huis” te gaan. Dit is vanuit het menselijk perspectief het meest verdrietig natuurlijk. De zieke is klaar met het leven op aarde. Vaak is dit niet een wake up call voor de zieke, maar voor de familieleden en vrienden. Halen zij wel alles uit hun leven? Waarom zou je werk doen waar je niet blij van wordt, met de hoop dat het na je 65e beter wordt? Misschien ben je dan al dood. Zou je andere keuzes maken als je dat wist?

 

Zoals je ziet hebben al deze oorzaken van ziektes uiteenlopende redenen. En elke oorzaak vraagt om een andere behandeling. Ziekte heeft nut en is niet per definitie slecht. In feite hoort het bij groei, ontwikkeling en leven. Het is dan ook erg kortzichtig om ieder pijntje te bestrijden met een pilletje en door te gaan met je drukke leven. In plaats daarvan zou ik je willen vragen om de volgende keer dat je pijn of ziekte ervaart stil te staan bij de oorzaak daarvan. Soms is het niet mogelijk om direct naar je lichaam te luisteren, maar doe dit wel zo snel mogelijk. Ga alleen naar die belangrijke vergadering en neem de rest van de dag vrij. Luister en koester je lichaam, want die is het waard. Je lichaam heeft veel kennis, we zijn alleen niet meer gewend om ernaar te luisteren.

Mocht je ziekte ervaren, ga dan altijd naar een huisarts. Probeer wel naar de achterliggende oorzaak te kijken. Een homeopatische of antroposofische huisarts kan je hierbij helpen. Deze huisartsen schrijven bij voorkeur middelen voor om je proces van ziekte naar gezondheid te ondersteunen. Mocht het nodig zijn dan krijg je de reguliere middelen.


Foobie gebruiker DutchLight

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie gezondheid

Ouderen op straat gezet

Steeds meer verzorgingshuizen sluiten. Waarom is dit noodzakelijk?

Alles over Alli

Informatie over de enige wetenschappelijk bewezen dieetpil Alli (Orlistat)

Tabak

uitleg over tabak

Snel afvallen en op gewicht blijven

Hoe je snel en effectief kunt afvallen en op je streefgewicht kunt blijven

Obesitas bij kinderen - een gevolg van te weinig bewegen?

leidt een inactieve levensstijl tot obestias of juist andersom?

Alcoholische drankjes en kanker

Alcoholische drankjes kunnen leiden tot allerlei soorten kanker

Wat moet er in mijn huisapotheek?

Een overzicht wat er in de huisapotheek moet zitten.

FitBit activity tracker - De fitness gadget van het jaar!

Je kent het vast wel, je zit de hele dag op kantoor en ’s avonds ben je te moe om nog te sporten. Je hebt chronisch bewegingstekort. Met de FitBit Flex is dit verleden tijd.

Bloedarmoede (anemie)

Bloedarmoede komt vaker voor dan u denkt.

Dieetpillen, te mooi om waar te zijn?

Dieetpillen lijkt de oplossing om af te vallen zonder al te veel moeite, maar wat is nou de waarheid hierachter?

Ontstoken tandvlees, een onderschat probleem.

Een omschrijving van de kenmerken en de gevolgen van ontstoken tandvlees.

Alles over rugpijn

Informatie over oorzaken, diagnostiek en behandeling van rugpijn

Alles over ADHD

Informatie over ADHD

De huid

Anatomie van de huid

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XVI

Het Dieet Fase 3

Werkstuk over AIDS

Alles over AIDS (acquired immune deficiency syndrome) en HIV (Human immunodeficiency virus).

Klaplong

Wat is het en hoe krijg je het?

De kracht van centreren

Centreren of gronden is de basis voor de ontwikkeling van gezondheid, persoonlijkheid en spiritualiteit.

Alles over malaria

informatie over malaria

Rugpijn door verkeerde schoenen

Wist je dat er veel mensen met langdurige rugpijn zijn simpelweg omdat ze verkeerde schoenen dragen?

Fytotherapie: een geschenk van Moeder Natuur

Dit artikel beschrijft hoe je met een gezonde levenswijze, onder andere gebaseerd op fytotherapie, gewicht en vet zou kunnen kwijtraken.

De werking van het menselijk geheugen en zijn achteruitgang in verdere levensfasen

Hoe werkt het menselijk geheugen en hoe voltrekt zich de achteruitgang van het geheugen in de laatste levensfasen

Tandplak

wil je weten wat er gebeurt als je voortaan je tanden niet meer poetst?

Psoriasis een vervelende huidziekte

Een beschrijving van de huidziekte psoriasis

Goede nachtrust

tips voor een goede nachtrust