Ziekte en gezondheid


Publicatie datum:

Lichtwerkers deel 2 verschillende oorzaken van ziekte

Gesponsorde koppelingen

Ziekte wordt vaak gezien als iets wat niet goed is, iets wat gerepareerd moet worden. De medische wetenschap doet zijn best om zich op ieder lichamelijk onderdeel te specialiseren en als een van die onderdelen dan ziek wordt, wordt een pilletje voorgeschreven om de symptomen te bestrijden en je weer beter te voelen.

Ik wil in dit artikel laten zien dat dit een totaal verkeerde benadering is.

ziek

De oorzaken van ziekte

Er zijn verschillende oorzaken van ziekte te bedenken. Hieronder een aantal:

1)      Negeren van signalen die het lichaam geeft. Ziekte begint vaak met een gevoel van “dis-ease”. Wordt dit gevoel van ongemak genegeerd dan gaat dit gevoel over in “disease” – ziekte. Deze gevoelens van dis-ease kunnen veroorzaakt worden door emoties die niet geuit worden, zoals boosheid of verdriet. Het is dus belangrijk om gevoelens te onderkennen en deze te uiten. Stress en spanning vallen hier ook onder. Neem je niet de tijd om te ontspannen of om de oorzaak van de stress aan te pakken dan zal dit uiteindelijk o.a. tot een burn-out, of maagzweer kunnen leiden.

2)      Kinderziektes ontstaan doordat de groei van het lichaam en de persoonlijkheid of ontwikkeling niet gelijk opgaan. Het lichaam heeft een periode nodig om de nieuwe situatie voor te bereiden. Dit zie je vaak bij jonge kinderen. Na zo’n periode van ziekte maken kinderen vaak een groeispurt ofwel fysiek en/of qua ontwikkeling.

3)      Volwassenen die zich spiritueel ontwikkelen ervaren ook vaak periodes van ziek zijn. Doordat je lichaam door spirituele groei in een hogere frequentie komt, worden blokkades opgeheven. Je kan opeens last krijgen van ziektes die al in je lichaam aanwezig zijn. Ook kunnen de opgeheven blokkades verdriet losmaken, met verschillende lichamelijke ongemakken tot gevolg. Dit is een schoonmaak van het lichaam en dus in wezen niet slecht.

4)      Energieblokkades zelf kunnen ook de oorzaak zijn van ziekte. Doordat er in een bepaald gedeelte van het lichaam minder energie stroomt, zal dit gedeelte eerder ziek worden. Deze ziektes kunnen met accupunctuur of Shiatsu geheeld worden.

5)      Ziekte wordt ook soms gebruikt door mensen die comfortabel in een slachtofferrol zitten. Zolang ze ziek zijn hoeven ze niet deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Ze worden verzorgd en krijgen aandacht, aandacht die ze niet krijgen als ze beter zijn. Tenminste, dat is hun bewuste of onbewuste overtuiging.

6)      Ziekte als wake up call. Soms is een (ernstige) ziekte nodig om een bewustzijnsverandering of levensstijlverandering in gang te zetten. Mensen die kanker krijgen, waarbij goede vooruitzichten op herstel zijn, zullen eerder geneigd zijn gezonder te gaan leven dan mensen die deze diagnose niet krijgen.

7)      Ziekte als mogelijkheid om “naar huis” te gaan. Dit is vanuit het menselijk perspectief het meest verdrietig natuurlijk. De zieke is klaar met het leven op aarde. Vaak is dit niet een wake up call voor de zieke, maar voor de familieleden en vrienden. Halen zij wel alles uit hun leven? Waarom zou je werk doen waar je niet blij van wordt, met de hoop dat het na je 65e beter wordt? Misschien ben je dan al dood. Zou je andere keuzes maken als je dat wist?

 

Zoals je ziet hebben al deze oorzaken van ziektes uiteenlopende redenen. En elke oorzaak vraagt om een andere behandeling. Ziekte heeft nut en is niet per definitie slecht. In feite hoort het bij groei, ontwikkeling en leven. Het is dan ook erg kortzichtig om ieder pijntje te bestrijden met een pilletje en door te gaan met je drukke leven. In plaats daarvan zou ik je willen vragen om de volgende keer dat je pijn of ziekte ervaart stil te staan bij de oorzaak daarvan. Soms is het niet mogelijk om direct naar je lichaam te luisteren, maar doe dit wel zo snel mogelijk. Ga alleen naar die belangrijke vergadering en neem de rest van de dag vrij. Luister en koester je lichaam, want die is het waard. Je lichaam heeft veel kennis, we zijn alleen niet meer gewend om ernaar te luisteren.

Mocht je ziekte ervaren, ga dan altijd naar een huisarts. Probeer wel naar de achterliggende oorzaak te kijken. Een homeopatische of antroposofische huisarts kan je hierbij helpen. Deze huisartsen schrijven bij voorkeur middelen voor om je proces van ziekte naar gezondheid te ondersteunen. Mocht het nodig zijn dan krijg je de reguliere middelen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker DutchLight

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie gezondheid

Twee jaar zindelijkheidstraining en nog altijd poepen in de luier!

Wie weet voor jullie de oplossing voor het stoppen van poepen in de luier ('s nachts).

Donoren

Donoren en de overheid

Bewezen tips om buikvet te verliezen

Jij wilt natuurlijk weten hoe je zo snel mogelijk je buikvet kunt verliezen. De oplossing is je levensstijl veranderen

Slechte adem

Help ik hem een slechte adem! wat nu?

Afvallen door water te drinken

Afvallen met water. Hoe doe je dat nu precies?

Inzicht meditatie

Verander uw levenshouding door inzicht meditatie

Mens erger je niet!

5 tips voor minder stress in je leven.

de waarheid over afvallen

een inzicht in hoe afvallen echt werkt.

Extra verzorging voor uw gebit en het gebit van uw kinderen.

Een stukje extra verzorging voor het gebit

Alcoholische drank

Alcohol en gezondheidsrisico's

Is Artemisinine een Chinees wonder kruid tegen kanker?

Regelmatig lees je berichten dat Artemisinine een Chinees wonderkruid tegen kanker is, wat is daar van waar?

Stoppen met Roken?

Wil je stoppen met roken? Begin hier!

Zweethanden, iets voor te schamen?

Zweethanden zijn vreselijk, veel mensen schamen zich hiervoor. Maar is dit terecht?

Dikkedarmkanker

Wat is dikkedarmkanker? Waar ontstaat het, wat is de groeiwijze en wat zijn de behandelmethoden?

ADHD in de adolescentie: Druktemakers en Dagdromenr

Heldere, wetenschappelijke beschrijving van ADHD

Overweegt u Chiropractie?

Informatief artikel over Chiropractie

IVF

Ook jouw gevoelens zijn belangrijk in het IVF-proces.

Gezonde oppepper : Na een energizer weer fit aan de slag

Energizers zijn leuke korte oppeppende activiteiten die je tussendoor doet zodat je weer fit verder kunt met wat je aan het doen was

Wat is een kankerpatiënt waard?

Er wordt gesproken over een maximum vergoeding voor kankerbestrijding maar de vraag is, wat is een kankerpatiënt waard.

Bach bloesem therapie

Bach therapie werkt in op het mentale gestel van mens en dier.

Tandplak

wil je weten wat er gebeurt als je voortaan je tanden niet meer poetst?

Het wondermiddel Citroensap

Hoe gezond citroensap is en hoe makkelijk je het toe kan passen in je dagelijks leven

In 3 stappen op weg naar een slank figuur!

Afvallen is heeft alles te maken met overtuiging en doorzettingsvermogen. Lees hier 3 stappen die je op weg zullen helpen naar een gezond gewicht

Alles over malaria

informatie over malaria

Afasie.

Afasie.Wat is het, hoe komt het en communicatietips.