Zwangerschapstest en ovulatie test


Publicatie datum:

Zwangerschapstesten en ovulatie test geven duidelijk aan wanneer je vruchtbaar bent.

Gesponsorde koppelingen

Zwanger worden? Soms gaat dat niet makkelijk!
Als jij en je partner de keuze hebben gemaakt om te kiezen voor een kleine baby, kan het zijn dat er veel op je afkomt. Na veel praten, overleggen en overdenken heb je een grote beslissing gemaakt en nu het is zover is, kan je eigenlijk niet meer wachten... Veel stellen proberen in eerste instantie gewoon te vrijen wanneer ze daar zin aan hebben en zien wel wat er gebeurd. Als het na een aantal maanden proberen nog niet gelukt is, is het verstandig om iets beter te gaan ‘mikken'. Je kan hiervoor bijvoorbeeld ovulatie testen gebruiken.

Met een ovulatietest kan je precies zien wanneer je het meest vruchtbaar bent. Je dient deze testen wel met discipline en exact volgens de gebruiksaanwijzing te doen, anders werkt het niet.

Vruchtbare periode

Je vruchtbare periode valt ongeveer in het midden van je cyclus. Je cyclus bereken je als volgt. Neem de eerste dag van je laatste menstruatie. Neem nu de dag eerste dag van je volgende menstruatie. Tel het aantal dagen wat hier tussen in zit, dit wordt je cyclus genoemd. Gemiddeld duurt een cyclus 28 dagen, maar het kan rustiger een aantal dagen meer of minder zijn. Het kan ook per maand verschillen, dit noemen we een onregelmatige cyclus. Als je eenmaal weet hoe lang je cyclus (ongeveer) is, kan je beginnen met de ovulatie testen. Kies de datum die midden in je cylcus valt. Een week vóór die datum begin je met de ovulatie testen en je gaat door tot een week ná die datum. Het is belangrijk om iedere dag op hetzelfde tijdstip de ovulatietest te gebruiken, verder is het van belang dat je de twee uur daarvoor niet naar het toilet bent geweest.

Een ovulatietest hoeft niet per see 's morgens, maar omdat je urine 's morgens meer geconcentreerd is dan verder op de dag, is dit wel aan te raden. Een ovulatietest geeft met twee donkere strepen aan wanneer je ovulatie is. Een ovulatie duurt ongeveer 48 uur, dus het is belangrijk om te vrijen als je je ovulatie hebt. Als je ovuleert, ga dan niet meerdere keren per dag vrijen. Dit beïnvloedt de kwaliteit van de zaadcellen.

Aflezen ovulatietest

Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter, maar in principe is het aflezen van een ovulatietest simpel. Als er twee streepjes verschijnen die dezelfde kleur hebben, heb je je ovulatie. Als één van de streepjes lichter is, ben je NIET aan het ovuleren. Kijk hier dus goed naar.

Rekenvoorbeeld cyclus

Op 1 november begon je laatste menstruatie. Op 29 november begint je volgende menstruatie. Je hebt een cyclus van 28 dagen (1 november tel je mee, 29 november niet). 14 november ligt midden in je cylcus. Begin dus op 7 november met ovulatietesten en ga door tot en met 21 november.

Zwanger zijn

Als je het vermoeden hebt dat je zwanger bent, kan je een zwangerschapstest doen. Meer informatie hierover vind je in het artikel ‘zwangerschapstest'. Hou er rekening mee dat een ovulatietest geen garantie biedt voor een zwangerschap, het vergroot echter wel de kans, omdat je zeker weet dat je tijdens je vruchtbare dagen vrijt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie gezondheid

Slechte adem

Help ik hem een slechte adem! wat nu?

secundaire efflorescenties

Uitleg over secundaire efflorescenties (dermatologie)

Depressie aanpakken

hoe ga je om met een depressie?

Reisziekte

Wat is reisziekte, hoe komt het, hoe herken ik het en wat kan ik eraan doen?

De cyclus en symptomen van Binge Eating Disorder

Artikel over de cyclus van BED en de tekenen en symptomen van binge- eating.

Bloedarmoede (anemie)

Bloedarmoede komt vaker voor dan u denkt.

Vetweefsel: houdt het onder controle !

Vetcellen zetten uit en krimpen onder invloed van de levensstijl. De grootte van de vetcellen is mede van invloed op het ontstaan van diabetes type 2.

Ontbijten

Waarom ontbijten we? Hoe verschilt het ontbijt van land tot land?

Help, we verzuren!

Hoe komt het dat ons lichaam verzuurt en wat zijn de gevolgen hiervan?

Yoga Oefeningen Voor Rug- en Nekklachten

Zit u verkeerd of loopt u scheef? Of heeft u gewoon veel last van nek en rug doordat u op het werk de hele dag achter een computer zit? Geen tijd en geld voor een therapeut, dan zijn yoga oefeningen een ideale oplossing dat u thuis kunt uitvoeren.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een syndroom waar vele tienduizenden mensen in Nederland last van hebben. het wordt ook wel omschreven als weke delen reuma. wat is fibromyalgie?

Buikvet op een gemakkelijke manier verliezen

Niemand vindt het leuk om buikvet te hebben. Met dank aan de mode van vandaag zijn er minder mogelijkheden om je buik vet te verbergen en verliezen is het voordeel van

Hoe gezond afvallen

hoe op gewicht te blijven door middel van gezonde voeding en lichaamsbeweging

Leren leven met een afweerstoornis

Leren leven met een Afweerstoornis

Bloosangst

Bloosangst kan een serieuze belemmering betekenen in iemands leven

Slapen met rug-, en/of bekkenpijn.

Het vervelende van rug- of bekkenpijn is dat iedere houding pijnlijk is. Maar een goede nachtrust is zó belangrijk! Dus hoe kan je dan het beste liggen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden…

Geneesmiddelenverkoop op internet

Tegenwoordig is het niet moeilijk om aan geneesmiddelen te komen via het internet. Maar wat zijn nou de voor en nadelen van dit nieuwe concept?

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven X

De glycemische index

HSP

Wat is HSP en hoe ermee om te gaan

Een depressie, wat is dat nu precies?

wat is een depressie? Hoe herken je het en hoe kom je er vanaf?

Wie weet nu werkelijk wat gezond is en wat niet?

Als ik boodschappen ga doen voor mijn dagelijkse voeding weet ik somsvan gekkigheid niet meer wat ik moet kopen.

Kruidenthee en zijn toepassingen voor de gezondheid

Kruidenthee heeft heilzame eigenschappen en smaakt verrassend lekker van smaak

Wintermoeheid

Winterse invloeden op uw humeur

Als spanning een Burn-Out wordt.

Hoe voorkom en herken je een burn-out?

Gezonde voeding + afvallen

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, hier geef ik een aantal tips en voorbeelden van gezonde voeding.