Profiteer van je profiel


Publicatie datum:

Maak gebruik van je persoonlijke profiel om niet alleen in contact te komen met anderen maar ook de prestaties van je artikelen te verbeteren!

Gesponsorde koppelingen

Je hebt vast al wel gezien dat je op Foobie een vrij simpele en vrij nieuwe profielpagina hebt. Je kan daar een beetje wat over jezelf vertellen en een foto uploaden. Dat lijkt een leuke en vooral kleine bijzaak maar je kan je profiel op allerlei manieren gebruiken en ik heb nog maar 3 of 4 leden gezien die dat echt goed hebben gedaan.

Laat zien wat je kunt en pak het goed aan!

Gesponsorde koppelingen

Kies een leuke afbeelding!

Er wordt wel een beetje maar nog onvoldoende aangemoedigd om een leuke profielafbeelding te kiezen. Je profielafbeelding hoort niet alleen bij jou en je profiel, hij staat ook naast de artikelen die je hebt geschreven aan de zijkant. Je zou misschien denken dat zoiets kleins als het kiezen van een foto weinig tot geen meerwaarde biedt maar juist dat fotootje in plaats van het Foobie balletje maakt echt het verschil.

Wat je misschien ook nog niet wist is dat je profielafbeelding wordt gebruikt als je inhoud op Facebook wordt gedeeld. Je hebt dat misschien al gezien toen je zelf je eigen artikel hebt gedeeld. Het maakt de inhoud net een beetje persoonlijker.

Ook sommige zoekmachines gebruiken die foto in de lijst met resultaten.

Vertel wat over jezelf!

Neem de tijd om een leuke profielbeschrijving te maken. Vertel wat over jezelf, wie je bent, hoe oud je bent, wat je zoal bezig houdt op een dag en hoe je Foobie bent tegen gekomen. Gebruik fotos in je profielebeschrijving of embed een YouTube video. Als het ware heb je net als bij het schrijven van een artikel gewoon een hele tekstverwerker tot je beschikking! Dit is juist het leuke van Foobie ten opzichte van websites die zich heel strak aan 1 ontwerp houden, alles is wat vrijer.

90% van de bezoekers op jouw artikelen die via Google komen zullen niet jouw profiel bezoeken.

Je moet reeel blijven. Mensen zoeken naar informatie over een bepaald onderwerp en vaak zijn ze op zoek naar iets heel specifieks. Jij hebt de informatie geboden in je artikel en mogelijk kiest de bezoeker ervoor om een interessante advertentie te bezoeken.  De meeste van deze mensen zijn helemaal niet op zoek naar het levensverhaal achter de auteur van een simpele handleiding en hebben daar vaak ook helemaal de tijd niet voor. Eigenlijk is dit een beetje een saaie doelgroep maar daar moet je het natuurlijk wel voor een groot deel van hebben als je geld verdient met het schrijven van artikelen.

Die overige 10% die wel naar je profiel kijkt is misschien nog veel boeiender dan je had gedacht. Van de mensen die je profiel bezoeken zullen een groot aantal mensen natuurlijk leden van Foobie zijn die kijken wat je verder nog hebt geschreven. (of zich gewoon vervelen, hihi) Ook artikelen die uitleg of inzicht geven over een gevoeliger of persoonlijker onderwerp zal leden en gewone bezoekers veel sneller aanmoedigen om eens een kijkje te nemen. Onderwerpen in de categorie discussie misschien ook.

Doe je best, neem er even de tijd voor en maak er wat leuks van! Je wilt zelfstandig geld verdienen op het internet met het schrijven van artikelen. Als je veel geld wilt verdienen dan moet je een groot publiek bereiken. Je wilt namelijk zo veel mogelijk bezoekers. Laat zien wie je bent, laat zien wat je motiveert en maak mensen enthousiast om van jou op de hoogte te blijven. In feite ben je hetzelfde aan het doen als wanneer je voor een tijdschrift aan het schrijven bent, je wilt dat mensen zich abboreren als het ware en daarmee moet je (eventueel anoniem met een nickname) een beetje naam willen maken.

Veel mensen vinden het leuk om te zien waar je over schrijft omdat ze daar ook zelf inspiratie mee opdoen.  Inspireer die mensen dan ook echt! Als je hebt gemerkt dat artikelen schrijven over een bepaald onderwerp heel goed verdient, houd die informatie dan niet sneaky voor jezelf maar schrijf er een artikel over en plaats het in deze categorie Foobie Gerelateerd. Niet alleen geef je anderen een beetje motivatie, je krijgt natuurlijk ook weer een beetje extra bezoekers en dat uit zich uiteindelijk weer in mogelijke inkomsten.

Je hoeft helemaal niet allemaal persoonlijke dingen over jezelf te vertellen als je dat niet wilt. Je kan dus gewoon schrijven onder een nickname en daar is helemaal niets mee. Als je dan toch schrijft onder een nickname, grijp dan wel die kans om er toch anoniem iets leuks en persoonlijks van te maken.

Link naar je artikelen

Er staat wel een overzichtje van een paar artikelen die je hebt geschreven maar je kan natuurlijk ook het een en ander vertellen over waar je je zoal in verdiept en een linkje plaatsen naar een artikel dat je geschreven hebt en ermee te maken heeft.

Zorg er wel voor dat er ook echt iets aan informatie staat en verzin niet gewoon 3 "kijk hier voor meer informatie" zinnetjes erom heen want dat heeft veel minder effect.

Je kan natuurlijk ook links plaatsen naar anderen, dit is dus ook een extra manier om aan linkpartners te doen! Je kan ook affiliate links plaatsen maar zorg ervoor dat je profiel niet 1 grote spampagina is die is opgeukt met wat woordjes. Dit is ook weer handig in verband met SEO. Als je niet weet wat SEO is, zoek dat dan uit. Je hoeft je er niet heel erg in te verdiepen maar dan weet je in ieder geval wat ermee bedoeld wordt en hoe je het in je voordeel kan gebruiken.

Let op!

Je nieuwsfeed is niet hetzelfde als de beschrijving van je profiel. Ik zie de hele tijd mensen die stellen zich voor in een "status update" in plaats van hun profiel te wijzigen. Je kan je profiel wijzigen door vanaf je Account naar profiel wijzigen te gaan.

 

Waar het in 1 zinnetje op neer komt is dat je misschien wel 10 keer zoveel bezoekers of inkomsten krijgt  als je gewoon even de moeite doet om je voor te stellen, er wat leuks van te maken en het goed aan te pakken.

Dat gezegd hebbende, wordt het tijd om zelf maar eens een profielbeschrijving te maken! ...


Foobie gebruiker Isabell4

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie intern

Wat is online affiliate marketing?

Affiliate marketing is het onder de aandacht brengen van producten en diensten voor een leadvergoeding.

Prijswinnaars Oktober 2013

Foobie heeft enkele tegoedbonnen t.w.v. 10.- euro weggegeven aan leden die een grote bijdrage aan Foobie hebben geleverd.

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn artikel

Een aantal tips om meer bezoekers te krijgen op uw artikelen

Hoe kan ik zien of mijn artikel is afgekeurd?

Als je een artikel hebt geschreven op Foobie dan komt het eerst in de wachtrij om gekeurd te worden.

Link binnen je eigen artikelen!

Als je meer weet over een onderwerp, schrijf er dan meerdere artikelen over!