Hoe verdien je geld met Foobie?


Publicatie datum:

Foobie.nl is een leuke site waarmee je geld kan verdienen, maar hoe gaat dat verdienen nu in zijn werk?

Gesponsorde koppelingen

Ben je je al een lange tijd aan het afvragn hoe je nu geld kan verdienen met foobie.nl? Vind je dat je te weinig verdiend naargelang je inspanning of ben je blij met je inkomsten, maar wil je toch wat meer verdienen? Wel om te weten hoe je meer kan verdienen, moet je weten hoe het werkt.

Gesponsorde koppelingen

Het is duidelijk dat je niets tot veel geld kan verdienen met foobie.nl. Je verdiensten hangen af van de populariteit van je artikels, dus als je een populair artikel schrijft, verdien je meer. Juist? Niet helemaal.

Eerst dacht ik dat foobie volgens het principe werkte dat wanneer iemand jouw artikel las, dat jij betaald kreeg. Maar toen begon ik na te denken en dingen te gaan uitpluizen. Hetgeen mij het meest opviel is dat niet foobie, maar dat google je betaald. Nu zou er een belletje moeten rinkelen: Waarom zou google jouw betalen voor het schrijven van artikels? Deze vraag is het uitgangspunt van dit artikel.

Google heeft helemaal geen interesse in wat je schrijft of hoeveel je schrijft, maar google heeft wel interesse in advertenties, vandaar de 'ad' in Adsense. Onderaan je artikel staan links en het zijn net die links die je inkomsten verhogen. Op zich verdien je dus niet aan je artikel zelf, maar aan de advertenties onder je artikel. Echter, je verdiend niet zomaar aan deze advertenties, je verdiend enkel wanneer iemand op zo'n link klikt. Het is dus het klikken op de advertentie dat ervoor zorgt dat jij betaald krijgt.

Toch heeft foobie er belang aan dat jij goede artikels schrijft. Net om die reden is er een controle (de "wachtrij"). Een artikel dat vol staat met grammaticale fouten en spellingsfouten is niet leuk om te lezen. Een artikel dat geen gevoel heeft, is niet leuk om te lezen. Een artikel met te veel herhaling is niet leuk om te lezen. Dus, onrechtstreeks is het wel zo dat de populariteit bijdraagt aan je inkomsten. Als je een artikel schrijft waar velen van genieten om te lezen, dan heb je meer bezoekers; Als je meer bezoekers hebt, dan is de kans dat zij op een advertentie klikken ook groter. Op die manier lijkt het dus dat je aan een populair artikel meer verdiend dan aan een niet zo populair artikel.

Uiteraard houden Foobie en Google wel een beetje rekening met jouw artikel. Dat is immers het belang van je categorie. De categorie waarin jouw artikel staat, bepaald welke soort van advertenties onderaan je artikel zullen komen te staan. De advertenties bij bvb 'werk en opleiding' zullen niet dezelfde zijn als bij bvb 'vrije tijd' of 'dieren'. Ook je sleutelwoorden hebben enigszins een invloed op de advertenties. Zo is het mogelijk dat als je het sleutelwoord 'vliegen' ingeeft je advertenties kan krijgen over bvb.vliegtuigen, ookal slaat 'vliegen' in jouw artikel op bvb. de vogeltrek. Om meer geld te kunnen verdienen, moet je dus ook goed rekening houden met welke advertenties je mogelijk kan krijgen, dit door goed na te denken over de categorie en de sleutelwoorden die je zal gebruiken.

Als je meer informatie wil hebben over het schrijven van een artikel, dan kan je terecht op het artikel "artikels schrijven: enkele do's & don'ts", dat ook relevante informatie bevat i.v.m. het vergroten van je inkomsten.

Nu je weet hoe het verdien-principe ongeveer werkt, moet je natuurlijk ook rekening houden met de veiligheidsmaatregel van foobie en Adsense. Je wordt natuurlijk niet betaald als je zelf ads onder je eigen artikel begint aan te klikken. Ook zal het waarschijnlijk niet toegelaten zijn om aan je lezers te vragen of zij willen klikken op de ads. Als je dit doet kan het niet alleen zijn dat je artikel niet gepubliceerd wordt, maar dan kan je ook bij de lezer overkomen als een geldwolf, waardoor zij mogelijk niet willen klikken op de ad. Het kan dan ook lijken alsof je je artikel niet schrijft voor je lezers, maar uitsluitend om geld mee te verdienen. Het nadeel van je te focussen op geld verdienen is dat de kwaliteit eronder lijdt. Kwantiteit helpt, maar kwaliteit is veel belangrijker.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie intern

Profiteer van je profiel

Maak gebruik van je persoonlijke profiel om niet alleen in contact te komen met anderen maar ook de prestaties van je artikelen te verbeteren!

De deur uit om thuis te werken!

Af en toe een beetje aanrommelen op het internet of ambitieus aan de slag?

Artikelen schrijven: de do's & don'ts

Schrijven is geen gevoel, het is kennis; kennis over de do's & don'ts van het artikel schrijven.

Schrijf over goede dingen!

Goede dingen zijn goede intitiatieven, goede doelen en handige informatie.

Foobie.nl met welke artikelen verdien je het meest

Een uitgebreide analyse van de artikelen waar je het meest mee verdiend op Foobie.nl