Een YouTube video insluiten in je artikel


Publicatie datum:

Met een simpele embedcode van YouTube kan je gemakkelijk een YouTube video insluiten in je artikel!

Gesponsorde koppelingen

Misschien heb je wel eens iemand een artikel zien publiceren met een YouTube video en vroeg jij je af hoe ze dat nou precies doen. In dit artikel leg ik even heel kort en duidelijk uit hoe je een video kan insluiten in je artikel. Ik heb er 2 afbeeldingen bij gedaan ter illustratie.

Gesponsorde koppelingen

Ga naar een YouTube video

Om een YouTube video in te kunnen sluiten moet je natuurlijk wel weten welke video je in je artikel wilt plaatsen. Zoek de video op YouTube en zorg dat je op de pagina bent waarop je de video bekijkt.

Delen en insluiten

Zoek onder de video naar een klein tabblad met de naam delen. Als je hierop klikt verschijnt daaronder nog een tabblad met de tekst insluiten. Als je op insluiten klikt dan krijg je een beetje html code van 2 of 3 regels dat je in je Foobie artikel moet plakken.

Voorgestelde video's weergeven

Je kan ervoor kiezen dat YouTube aan het einde van de video meer video's toont die lijken op de video in je artikel. De CTR van jouw artikelen kan mogelijk dalen wanneer je kiest om gerelateerde video's te tonen omdat de bezoeker op die manier jouw artikel sneller kan verlaten.

Https gebruiken

Als je ervoor kiest om https te gebruiken dan zal de video met een https:// url worden ingesloten. Dit houdt in dat de video over een beveiligde verbinding wordt bekeken. Het maakt niet echt uit wat je kiest, in enkele zeldzame gevallen kan je wel te maken hebben met een browser die geen https ondersteunt.

Privacymodus inschakelen

Als je kiest om privacymodus in te schakelen dan worden er geen statistieken bijgehouden door YouTube wanneer iemand de video bekijkt in jouw artikel. De video verschijnt niet in de YouTube geschiedenis van de bezoeker als hij of zij de video speelt in jouw artikel.

Oude insluitcode gebruiken

De oude insluitcode is de insluit code die YouTube gebruikte voordat ze met het nieuwe systeem kwamen. Het is in elk geval beter om dit uit te laten staan en gewoon de moderne code te plakken.

Insluiten in je artikel

Klik rechts op de insluitcode en klik op kopieren. Plak deze HTML code vervolgens weer in je artikel. Je zal zien dat de code gewoon letterlijk verschijnt in je artikel.

De standaardbreedte van YouTube dat je ook ziet in de insluitcode is 560. Het is het beste om dat even naar 500 te veranderen want daar bespaar je de beheerder die je artikel keurt weer de moeite mee dat hij de breedte naar 500 moet veranderen. Je Foobie artikel is namelijk 500 pixels breed. Gewoon 560 in 500 veranderen dus.

Wanneer je klikt op "wijzigen opslaan" onderaan je artikel dan zal je zien dat de embed code nu netjes een geel vierkantje is geworden dat verschijnt als YouTube video wanneer je artikel is gepubliceerd.

Let op! Het is niet toegestaan om een YouTube video in te sluiten in de inleiding van je artikel.

Let op! Op een YouTube video kan copyright zitten dus wees er zeker van dat je de video mag insluiten om geld te verdienen.

 


Foobie gebruiker LeXus

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie intern

Het schrijven van een juist artikel

Hoe kan je een artikel het beste vormgeven als je bezig bent met affiliate marketing?

Wat is online affiliate marketing?

Affiliate marketing is het onder de aandacht brengen van producten en diensten voor een leadvergoeding.

Foobie.nl met welke artikelen verdien je het meest

Een uitgebreide analyse van de artikelen waar je het meest mee verdiend op Foobie.nl

Profiteer van je profiel

Maak gebruik van je persoonlijke profiel om niet alleen in contact te komen met anderen maar ook de prestaties van je artikelen te verbeteren!

Schrijf over goede dingen!

Goede dingen zijn goede intitiatieven, goede doelen en handige informatie.