Je Foobie artikel hoger in google krijgen (deel 2)


Publicatie datum:

Een vervolg op het artikel: Je Foobie artikel hoger in google krijgen met nogmeer tips. Hoger in google = meer bezoekers = meer inkomsten!

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel is een vervolg op mijn eerdere artikel: 'Je foobie artikel hoger in google krijgen'. In het eerste artikel zijn de volgende punten behandeld:

  • Paginatitel
  • Inleiding
  • Sleutelwoorden
  • Beschrijving
  • Head-tags
  • Plaatjes
  • Linkbuilding
  • Youtube
Gesponsorde koppelingen

Social media

Niemand kan tegenwoordig om de toenemende populariteit van social media heen, ook zoekmachines niet. Daarom zul je hoger in google komen als google 'ziet' dat er social media op je pagina actief is. Als je je eigen website maakt kun je bijvoorbeeld facebook like-buttons toevoegen, een hyves button of zelfs een livestream waarin de mensen kunnen zien wat je twittert!

Om terug te komen op foobie artikelen: Je ziet onderaan de pagina een facebook 'vind ik leuk' button staan, gebruik deze! Niet alleen zien de mensen op je facebook pagina dat je die pagina leuk vind waardoor je vrienden je artikel gaan bekijken, ook google ziet dat! En wanneer je vrienden ook op 'vind ik leuk' gaan klikken en je meer volgers krijgt is de kans heel groot dat je een stuk hoger terecht komt in de zoekmachines!

 

Tijdelijke relevantie

Als je in de chat of op het forum vraagt welke onderwerpen het goed doen dan zul je vaak het antwoord krijgen dat artikelen over recente gebeurtenissen (onderwerpen die in het nieuws zijn) veel inkomsten genereren, maar je zult je wel afvragen waarom precies? Dat komt omdat google (tijdelijke) voorkeur geeft aan nieuws artikelen. Schrijf een nieuwsartikel en je zult enkele weken tot wel maanden opvallend hoog scoren in google tot je artikel minder relevant wordt en een aantal plaatsen zal zakken. Het is hierbij belangrijk dat je in dat artikel de datum dat je het artikel schrijft of de datum van de gebeurtenis ergens bovenaan vermeld. De manier om dit te doen is bijvoorbeeld 22-8-2011 of 22-aug-2011, deze zullen beiden zichtbaar zijn wanneer er op je artikel gezocht wordt.

 Google +1

Is het je wel eens opgevallen dat er sinds een tijdje een +1 icoontje naast websites in google staat? Daarmee kun je een website +1 geven indien je ingelogd bent op je google account. Door een +1 te geven raad je die website in het openbaar aan. Ook hierdoor komt een pagina hoger in google.

Ten slotte

Ik wil nog zeggen dat Foobie erg goed vindbaar is op google, maar je kunt je artikel nog hoger krijgen door de tips in mijn artikelen te volgen. Het trekt meer bezoekers naar je artikel waardoor je ook meer inkomsten krijgt! Bedenk wel dat wanneer je zulke wijzigingen aan je artikel doorvoerd het enkele dagen kan duren voordat google je pagina bekijkt en hem hoger in google zet. Ook zullen niet alle (kleine) wijzigingen effect hebben.Ga dus niet meteen na het optimaliseren van je artikel op google zoeken want je staat waarschijnlijk nog op dezelfde plek! Google 'berekend' een score voor je pagina dus wanneer je een wijziging hebt aangebracht en je score omhoog is gegaan maar je staat nogsteeds op dezelfde plek komt het omdat degene boven jou een hogere score heeft. 

 

 

Link naar het eerste artikel: Je Foobie artikel hoger in google krijgen


Foobie gebruiker Dennis50

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 1454

Meer uit de categorie intern

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn artikel

Een aantal tips om meer bezoekers te krijgen op uw artikelen

Verdien ook veel geld met schrijven op Foobie.

Leer hier hoe je veel geld verdient met schrijven op Foobie.nl

Tips voor het vinden van schrijfonderwerp

Vind je artikelen schrijven ontzettend leuk, maar ben je door je onderwerpen heen? Lees hier tips voor nieuwe onderwerpen om over te schrijven!

Wat is online affiliate marketing?

Affiliate marketing is het onder de aandacht brengen van producten en diensten voor een leadvergoeding.

Prijswinnaars Oktober 2013

Foobie heeft enkele tegoedbonnen t.w.v. 10.- euro weggegeven aan leden die een grote bijdrage aan Foobie hebben geleverd.