De duurste badkamers, de mooiste badkamers.


Publicatie datum:

De mooiste badkamers van over de hele wereld voor u verzameld.

Gesponsorde koppelingen

In Nederland heeft bijna ieder huis een badkamer. Voor de meeste vrouwen is de een belangrijk deel van het huis. In volgorde van belangrijkheid volgt hij direct na de keuken. Helaas is het budget voor de badkamer echter voor de meeste vrouwen niet onbeperkt en moeten er vaak een aantal concessies gedaan worden om het te kunnen betalen. Je kunt echter onbeperkt fantaseren over de mooiste badkamers. Er zijn echter ook een aantal mogelijkheden om je dromen in meer of meerdere mate bewaarheid te laten worden. Zo kun je bijvoorbeeld buiten het vakantie seizoen voor een hele  lage prijs een paar weken genieten van een buitensporige luxe badkamer in een Turks vijfsterren ressort. Tot ik onderstaande foto zag.

De mooiste badkamer

Ik werd, misschien omdat ik een man ben, nooit echt opgewonden van het fenomeen badkamer. Dit komt ook omdat ik als, te vroeg geboren* dus nooit officieel erkende, A.D.H.D.-er, niet het geduld op kan brengen om langer dan 10 minuten in een badkamer te verblijven. Natuurlijk hebben we, toen we ons huis kochten, meteen een complete nieuwe badkamer laten plaatsen. Maar als het aan mij gelegen had was de toenmalige badkamer bestaande uit een vlakke tegelvloer met een putje, een simpele douchekop, een eenvoudig toilet, een eenvoudige wasbak en een eenvoudige spiegel nu nog in die staat geweest. Tot ik bovenstaande foto zag. Dit is geen badkamer maar een kunstwerk. Aan de vloer kun je zien dat het een badkamer in een oosters paleis is. De uit massief marmer gehouwen badkuip is onbetaalbaar en vormt een vloeiend geheel met de marmeren rand onder aan de muur. De muren zijn versierd met een mozaïek gemaakt van duizenden minuscule tegeltjes met de mooiste motieven en achter het bad een 3D afbeelding waardoor het lijkt of je zo de paleisgangen  in kijkt. De lichtkopel bovenop het plafond gewelf is niet zichtbaar op de foto maar zorgt wel voor een mooi natuurlijk licht in de badkamer.

De mooiste badkamer

*In 1963 bestond het woord A.D.H.D nog niet maar ik was in de buik van mijn moeder al zo druk dat ze de dokter heeft gevraagd om mijn geboorte te bespoedigen. Hij gaf haar wonderolie waardoor ik een week te vroeg geboren ben.

Visueel genieten van de mooiste badkamers:
Toen ik eenmaal die foto van die mooie oosterse badkamer had gezien was mijn interesse in mooie badkamers gewekt. Ik ging daarom op internet op zoek naar nog meer mooie badkamers.

De mooiste badkamer

Badkamer aan zee:

Niet alleen is deze badkamer geweldig mooi maar vooral het binnen/buiten concept is adembenemend. De badkuip staat in een waterbassin dat onder het glas en de vlonder door in open verbinding staat met de glasheldere zee. Om stil van te worden, zo mooi.

De mooiste badkamer

Maagdelijk wit:
Hoe je schoon moet houden weet ik niet maar met zo’n glanzende witte spiegelvloer is deze badkamer dubbel genieten. Het lijkt of de feeërieke maagd op haar blote voeten het eeuwige licht tegemoet treed. Hiermee wordt deze maagdelijke witte badkamer als een voorportaal van de hemel.

De mooiste badkamer

Brandend verlangen:
Een grauwe grijze lucht boven een koude grijze zee. Een jonge naakte vrouw badend in het licht. Tien kaarsen branden om haar heen, één voor elke geliefde die haar verliet. Zo ligt ze daar alleen met de weelde om haar heen. Mooi is het zeker, maar romantisch is het niet.

De mooiste badkamer

Mooi drente: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witte_wieven
Robuuste delen in het ochtendlicht. Alleen de “Witte Wieven” in het zicht. Maar in het raam, zie ik jou staan. Ik kan niet wachten om met jou in bad te gaan.

De mooiste badkamer

Ik dacht dat het glas was:
Dacht jij dat ook? Maar stel nou dat het niet zo is? En dat de zee gewoon een enorme poster is. Wordt deze badkamer dan minder mooi? Ja natuurlijk, dommie. Want nep is niet mooi. Het gaat niet om het gezicht maar om het gevoel!

De mooiste badkamer

Het eind van een droom:
Dit is alweer het einde van een kortstondig badkamer geluk. Wil je nog even langer genieten kijk dan nog even naar Betty Boop. Het lijkt heel gewoon maar kijk eens goed. Het is een tandenborstel waar zij haar benen mee doet.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie kunst

Cindy Sherman

over het leven en werk van Cindy Sherman

Sprengkoppenkunst op de Hoge Veluwe

Anna Maria Tavares maakte ´Secrets of the waters (for Mnemosyne)'. Dit bestaat uit een serie van vijf stenen geplaatst in de parken Sonsbeek en Zijpendaal, een plattegrond en een vaandel bestaande uit honderden geluksbandjes.

Verlichte Genoegens

Een droombeeeld uit de surrealiteit

stephen king: de koning van de horror

Stephen King, wordt ook wel de koning van de horror genoemd Korte beschrijving van zijn werk en historie.

Kalligrafie

Kalligrafie betekend letterlijk 'mooi schrijven' en kan ook gezien worden als kunst

Het Horror Vacui 2

De lotgevallen ener kunstenaar. Les petites miseres de la vie d’artiste

Nominaties Libris Literatuurprijs 2009

Shortlist Libris Literatuurlijst 2009 bekendgemaakt

Beroemd van het Witte Doek en het Canvas

Sommige acteurs schilderen graag in hun vrije tijd. Enkele worden er zelfs extra beroemd mee.

Toyisme

De internationale kunststroming het Toyisme bestaat dit jaar 20 jaar. In Emmen zijn twee kunstwerken van de Toyisten te bewonderen.

Theatercultuur in de 19e eeuw

korte geschiedenis over de theatercultuur in de 19e eeuw

Het verblijf van Fréderic Chopin en George Sand op Mallorca

Mallorca, korte tijd verblijfplaats van Fréderic Chopin en George Sand

Wil je ook de Mona Lisa of de Nachtwacht in je kamer? het kan!

Het beste uit de wereldberoemde musea is online beschikbaar en groeit. Niet alleen de kunstwerken, maar ook een impressie alsof je in het museum zou zijn.

Muziek en het ontstaan van abstractie in de beeldende kunst

Muziek en het ontstaan van abstractie in Kandinsky's kunst

Waar komt het mooie zigeuner meisje van Torino vandaan?

Iedereen kent het schilderij “de Zigeunerin van Torino” maar waar komt het mooie zigeuner meisje van Torino vandaan?

De beste schilderijen uit de Renaissance, 3.

Renaissance schilders en hun beroemdste schilderijen

Het atomium

De geschiedenis van het Atomium.

Echte kunst betaald zichzelf

Heel kunstminnend Nederland staat op zijn achterste benen vanwege de bezuinigingen. Maar echte kunst blijft altijd bestaan want die betaald zichzelf.

Acteren en zingen als uit laat klep

Musical als therapie

Kunstgeschiedenis

Kunstgeschiedenis in al zijn facetten

Het Horror Vacui

De angst voor en het verlangen naar de oerchaos en de vormeloosheid

Atropa

verslag over de toneelvoorstelling Atropa

Het verhaal achter Salvador Dalí

Salvador Dalí: wie was hij en wat deed hij?

De David van Donatello

Het eerste mannelijk naakt

De wilde Oscar Wilde

De befaamde 19e eeuwse artiest, die vroeg storf, maar veel naliet.

Meesterstukken: 'De Kruisafneming' van Rubens

Een iconografische analyse van Rubens meesterwerk