De beste schilderijen uit de Renaissance, 3.


Publicatie datum:

Renaissance schilders en hun beroemdste schilderijen

Gesponsorde koppelingen

Het laatste deel van de drie-delige Renaissance schilders en hun schilderijen.

Gesponsorde koppelingen

Dan zijn we beland in het derde en tevens het laatste deel van de schilders uit de Renaissance. De laatste 10 schilders worden aan u geïtroduceerd met hun beste schilderijen. Als u de voorgaande twee artikelen gemist heeft kunt u zoeken onder dezelfde naam met een 1 of 2 achte, afhankelijk van welk artikel u zoekt.

Dan gaan we verder waar we waren gebleven.

Palma Vecchio: 1480-1528: Geboren in Serina
Beroemdste werken: Diana en Callisto, Dubbelportret van een onbekende jongeman en dame; Jacob en Rachel; Portren van een man; Judith; Diana en Callisto; Sacra Conversazione; Francesco Querini; Paola Priuli Querini.

Albrecht Altdorfer: 1480-1538: Beieren
Beroemdste werken: Landschap met gezin van een sater; Sint Joris in het Bos; Rust tijdens de vlucht naar Egypte; Landschap aan de Donau; De veldslag van Issus; Suzanna in het bad en de steniging van de oude man; Lot en zijn dochter; Het martelaarschap van St. Florian.

Rafael (Sanzio): 1483-1520: Geboren in Urbino
Beroemdste werken: Het huwelijk van de Maagd; Magdalena Doni; Madonna van de distelvink; De school van Athene; De bevrijding van heilige Petrus; De Borgobrand; Sixtijnse Madonna; De transfiguratie.

Franciabigio: 1484-1525: Geboren in Santa Maria
Beroemdste werken: De Maagd met het Kind, in gezelschap van de heilige Hiëronymus en de heilige Zenobio; Portret van een ridder van Rhodos; Portret van een man; Het laatste avondmaal; Madonna van de waterput; Schrijvende jongeman.

Andrea del Sarto: 1486-1530: Geboren in Florence
Beroemdste werken: Madonna van de harpijen; Madonna met het Kind en de heilig Johannes de Doper; Weeklacht om Christusl Madonna met de Zak; Het offer van Abraham; Madonna in zaligheid met heiligen; De heilige Johannes de Doper; Maria Hemelvaart.

Titiaan: 1488-1576: Geboren in Pieve di Cadore, volle naam is Tiziano Vecellio
Beroemdste werken: Het wonder van de gewonde vrouw; Veldconcert; Geheiligde liefde, wereldse liefde; Flora; Bacchanaal; De Venus van Urbino; Danae; De heilige Magdalena.

Agnolo Bronzino: 1503-1572: Geboren in Monticelli
Beroemdste werken: Ugolino Martello; Lucrezia Panciatichi; Jongeman; Eleonora de Toledo met Medici; Venus, Cupido, Tijd en Dwaasheid; Johannes de Doper; Het martellandschap van heilige Laurentius.

Giorgio Vasari: 1511-1575: Geboren in Arezzo
Beroemdste werken: Lorenzo, il Magnifico, De geheiligde familie met de heilige Johannes de Doper; De Onbevlekte Ontvangenis; De Geboorte; Cosimo I; De smidse van Vulcanus; De profeet Elisa; Perseur en Andromeda.

Il Tintoretto: 1518-1594: Geboren in Venetie
Beroemdste werken: De Voetwassing; De heilige Marcus bevrijdt een slaaf; Judith en Holofernes; De roof van het lichaam van de heilige Marcusl Suzanna in het bad; Minerva stuurt Mars weg; De oorsprong van de Melkweg; Het laatste avondmaal.

Guiseppe Arcimboldi: 1527-1593: Geboren in Milaan
Beroemdste werken: De bibliothecaris; Vuur; Water; Het gebraad; Lente; Winter; Eva met de appel; Vertumnum, god van de flora.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie kunst

De David van Donatello

Het eerste mannelijk naakt

Vincent’s slaapkamer in Arles

Info over het schilderij Slaapkamer te Arles, van Vincent van Gogh

Verhalen schrijven

Fantasie, fictie, non-fictie, kinderverhalen.

Kunst in de jaren 80

De massacultuur van de jaren 80 en graffitikunstenaars Jean Michel Basquiat en Keith Haring.

De 9 muzen

Een inleiding in de griekse muzen