Kunst aanschaffen bij een Kunstenaar zelf


Publicatie datum:

Hoe kun je het beste kunst aanschaffen bij een kunstenaar zelf?

Gesponsorde koppelingen

Hoe kun je het beste kunst aanschaffen bij een kunstenaar zelf? Waar moet je opletten? Wat zijn de do's en de dont's?

Gesponsorde koppelingen
Je kunt kunst op verschillende wijze aanschaffen. Via internet bijvoorbeeld, kun je op verschillende thematische websites kunst kopen of gewoon op een marktplaats website. Daarnaast kun je kunstwerken direct in een galerie aanschaffen. Er zijn legio mogelijkheden.

Maar naast de verschillende tussenhandel vormen kun je ook gewoon direct een kunstwerk bij een kunstenaar. Waar moet je op letten als je direct bij de bron een kunstwerk aanschaft?

Als je nog niet weet welke kunst je gaat aanschaffen en van wie is het internet een goede plek om je te oriënteren. Een kunstenaar die serieus met zijn vak bezig is heeft wel een website, waarop zijn of haar gegevens en natuurlijk kunstwerken kunt bewonderen. Speur het internet af voor kunstenaars.

Mocht je verliefd worden op een stuk kun je de kunstenaar opbellen en vragen of het mogelijk is om een afspraak te maken. Als je op bezoek gaat kan de kunstenaar meer achtergrond informatie geven over zijn werk.


Waar moet je op letten als je op bezoek gaat?

Er zijn een aantal zaken die je jezelf moet afvragen als je op bezoek gaat. Het is belangrijk dat het kunstwerk in perfecte conditie is en dat er niet alleen aan bepaalde delen van het werk aandacht is besteed. Controleer zowel de voorkant als de achterkant. Een kunstenaar met een goede reputatie of deze wilt opbouwen laat alles zien en beantwoord al je (kritische) vragen. Als de antwoorden niet goed aanvoelen. Als de kunstenaar je vragen ontwijkt en niet zijn werk van dichtbij laat zien is het wellicht tijd om verder te kijken.


Enthousiasme Tonen

Als je helemaal enthousiast bent over het schilderij. Alles klopt en de prijs is mooi dan is het niet nodig om je enthousiasme te onderdrukken. Veel kopers bedwingen hun enthousiasme in de hoop dat zij minder hoeven te betalen voor het schilderij. Maar kunstenaars zijn net mensen en die houden niet van spelletjes. Uit gewoon je emoties. De kunstenaar vind het veel prettiger om te zien dat je oprecht bent. Dat werkt twee kanten op. Hoop je op korting, dan is dat nog de beste strategie. Maar ga er nooit om vragen of op korting aansturen. Er zit een hoop werk in het creëren van een schilderij. De prijs moet niet het belangrijkste argument zijn om een schilderij wel of niet te kopen.

Als je het schilderij echt mooi vind. Het werk je aanspreekt en je kunt het je veroorloven. Koop het dan gewoon.

Kunstenaars appreciëren het als hun werk wordt gewaardeerd. Het leuke is dat je er weer wat voor terugkrijgt in de toekomst. Een uitnodiging voor een exclusieve tentoonstelling bijvoorbeeld.

Frank Zweegers

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie kunst

Domus Aurea; het Gouden Huis van Nero

De geschiedenis van het gouden huis van Nero in een vogelvlucht

Slaapkamer te Arles

Een onderzoek naar het schilderij Slaapkamer te Arles, van Van Gogh

De plek van het Sint Pietersplein in het oeuvre van Bernini

De bekende kunstenaar Gian Lorenzo Bernini hield zich naast het beeldhouwen ook bezig met architectuur. Zo staan de zogenaamde 'armen van de kerk', beter bekend als het Sint Pietersplein op zijn naam. Een verdieping in dit specifieke project toont aan dat Bernini met recht naast beeldhouwer, ook architect genoemd mag w

HP Lovecraft de meester van de horror

Voor veel mensen een onbekende maar zonder hem hadden horrorverhalen er heel anders uitgezien.

Boek 'Haar naam was Sarah' van Tatiana de Rosnay

Een beschrijving van het drama van Vel d'Hiv, Parijs, Tweede Wereldoorlog