stephen king: de koning van de horror


Publicatie datum:

Stephen King, wordt ook wel de koning van de horror genoemd Korte beschrijving van zijn werk en historie.

Gesponsorde koppelingen

Stephen King wordt ook wel de koning van de horror genoemd. Nu kun je daar een discussie over voeren of dat terrecht is. Feit is zeer zeker dat hij een grote betekenis heeft gehad en zeker ook in de doorbraak naar het grote publiek.

Gesponsorde koppelingen

Geschiedenis:

King werdt geboren in de amerikaanse staat Maine, waar zich later ook een groot gedeelte van zijn boeken zullen afspelen. Hij begon al vroeg met schrijven dit was geïnspireerd door een doos met horror en science fiction boeken die hij op zijn 13e thuis op zolder vond.Zijn eerste boek

Carrie

 

werd uitgegeven in 1971 toen was hij 34. Leuk detail is dat hij het manuscript had weggegooid. Zijn vrouw vond het in de vuilnis waarna ze hem overhaalde het op te sturen. Hij kreeg hiervoor een voorschot van 2500 dollar. Een schijntje als je bedenkt dat jaren later de paperback rechten voor 4 miljoen werden verkocht.

Typisch:

Typisch voor Stephen King is dat buiten dat veel van zijn boeken zich in de staat Maine afspelen. Het eigenlijk heel vaak gaat om redelijk normale en onopvallende hoofdpersonen die in steeds angstaanjagendere situaties terrecht komen. Bijvoorbeeld in it waarin een groepje schoolkinderen het moet opnemen tegen een demon.

Film:

Er zijn echt geweldig veel boeken van hem verfilmd. En niet alleen horror boeken zoals bijvoorbeeld: Carrie, It of the shining, maar ook een shawshank redemption is oorspronkelijk een Stephen King boek. Waarmee hij ook bewees dat hij buiten horror om geweldige karakters kan neerzetten en sublieme verhaallijnen kan schrijven.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie kunst

Boheems lood kristallen wijnglazen

Boheems (lood) kristallen (bewerkte) wijnglazen uit Tsjechie

Verhaal schrijven? Geef stem aan je personages!

Verschillende manieren om je personage tekst te geven in een verhaal.

Kunst in de jaren 80

De massacultuur van de jaren 80 en graffitikunstenaars Jean Michel Basquiat en Keith Haring.

Kunstgeschiedenis

Kunstgeschiedenis in al zijn facetten

Kunst aanschaffen bij een Kunstenaar zelf

Hoe kun je het beste kunst aanschaffen bij een kunstenaar zelf?