Positief denken tips en de voordelen


Publicatie datum:

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.

Gesponsorde koppelingen

Positief denken definieert optimisten.

Een optimist erkent negatieve omstandigheden, maar kiest ervoor om deze positief te bekijken en zoekt naar "het verborgen geschenk" of hoe hij/zij de situatie kan veranderen.

Optimisten blijven niet te lang stilstaan bij hun zorgen. En ook al hebben ze soms een gevoel van verslagenheid, toch weten ze dat het maar tijdelijk is. Ze kiezen ervoor het positieve te accentueren.

Gesponsorde koppelingen

De voordelen van positief denken

  • Een duidelijke verbetering van je algemene stemming. Positief denken leidt tot een toestand van rust, vrede, vreugde, geluk, levendige energie en optimisme. Je gaat vanzelf meer glimlachen.
  • Verschillende studies hebben aangetoond dat positief denken een gunstige invloed heeft op onze gezondheid. In "Je kunt je leven helen" van Louise Hay vind je praktisch advies en positieve affirmaties om te genezen van een aantal ziekten.
  • Overvloed en waardevolle toevalligheden. Een positieve houding gehandhaafd door middel van positief denken brengt ons de gebeurtenissen en de mensen die ons zullen helpen onze doelen te bereiken.
  • Door positief te denken wordt het makkelijker om verbinding te maken met anderen omdat je niet opgeslorpt wordt door je eigen dingen. Daarbovenop is jouw positieve humeur meer dan waarschijnlijk aantrekkelijk en aanstekelijk.
  • Positief denken creëert een heldere geest en geeft moed.

En tot slot enkele eenvoudige tips om negatieve gedachten te overwinnen:

  • Wees je ervan bewust dat je aantrekt waar je aandacht naar gaat. Geef negatieve gedachten dus minder aandacht en ze zullen vanzelf verkleinen of verdwijnen.
  • De meeste negatieve gedachten zijn geen weerspiegeling van de realiteit, maar wel van je angst. Wees dus kritisch over deze gedachten en durf ze in vraag stellen ipv ze tot realiteit te verheffen.
  • Creëer een ander (positiever) scenario. Maak er een 'best case scenario' van ipv een 'worst case scenario'. Je voorstellingsvermogen heeft het in zich om beide kanten uit te denken.
  • Er is altijd het heden om naar terug te vluchten! Breng je aandacht terug naar je directe realiteit wanneer negatieve gedachten de overhand krijgen.

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?

Sterrenbeeld: Steenbok

Beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok.

In 5 stappen naar een gedisciplineerd kind

Een kort 5 stappen plan met tips!

Weer aan het werk na zwangerschapsverlof

Veel moeders vinden het zwangerschapsverlof van 16 weken te kort. Waar lopen zij tegen aan en hoe gaan zij ermee om.