Ontwikkeling baby 6 maanden


Publicatie datum:

Geeft een omschrijving van de ontwikkeling van een baby van 6 maanden

Gesponsorde koppelingen

Je baby is alweer een halfjaar oud! In die tijd is je baby zoveel gegroeid en heeft hij veel geleerd. Misschien kan je baby al zelfstandig zitten. Misschien probeert je baby ook te kruipen. Door speelgoed verder van hem te zetten kun je hem aanmoedigen deze te pakken. Zo leert je baby zich vooruit te bewegen en te kruipen. Weer andere baby's slepen of rollen zich door het hele huis. Je baby kan allerlei voorwerpen goed vast
houden en van de ene naar de andere hand doorgeven.

Je baby zal misschien ook last krijgen van tandjes die doorkomen. Je baby kan zich ongemakkelijk voelen, bijten op allerlei voorwerpen en vooral veel kwijlen. Wat goed helpt zijn koude bijtringen. Dit helpt tegen het pijnlijke tandvlees. Als je baby een koude ring niet fijn vindt, dan kun je een warme proberen.

Vanaf 6 maanden neemt de angst voor vreemden ook toe. Je baby weet precies het verschil tussen vreemden en bekenden. Het is handig bij een eerste kennismaken je baby vast te houden en te vertellen wie de nieuwe mensen zijn. Zo zal je baby aanvoelen hoe jijzelf over deze persoon denkt. Laat je kind zelf het tempo bepalen en dwing je kind niet bij iemand op schoot te gaan wanneer hij niet wilt of angstig is.

Rond deze leeftijd vind je baby het erg leuk om voorgelezen te worden en naar liedjes te luisteren. Laat hem vaak kennis maken met geuren, kleuren, geluiden en texturen. Door te luisteren leert je baby het meest. Wanneer je baby vaak bij andere baby's is dan leren ze veel van elkaar.

De baby leert je te respecteren en te vertrouwen wanneer je zachtaardig en liefdevol met hem om gaat. Als je baby iets aan het doen is wat niet mag, stuur hem dan spelenderwijs de andere kant op. Je kind weet nog niet hoe hij moet gehoorzamen. Wel leert hij te luisteren en begint hij te  leren waar hij niet mag komen? Het is belangrijk ook een compliment te geven als je baby goed geluisterd heeft. Als zijn omgeving interessant blijft, dan zal hij leren luisteren. Daarom is het handig andere leuke activiteiten achter de hand te hebben.

Ook zullen de meeste baby's van deze leeftijd al wat vaster voedsel beginnen te eten. Als je baby iets niet lekker vindt, geef het dan vaker. Op den duur zal hij het lekker vinden en zo leert je baby allerlei smaken kennen. Wat hij nu leert, zal hem later zeker goed uitkomen. Je kind kan in de kinderstoel zitten en eventueel mee eten. Als je kind echter geen interesse heeft, dwing je kind dan niet.

Je kunt je baby ook water of sap geven in een beker, maar geef dan niet meer dan 100 ml per dag. Het is ook belangrijk dat je de tandjes en het tandvlees van je baby schoonhoudt, nu je baby meer vast voedsel gaat eten. Gebruik een washandje of een babytandenborstel en gebruik peutertandpasta. Poets dan het liefst in de avond voor het naar bed gaan.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Je huis opdelen in area's voor beter overzicht in je schoonmaakwerkzaamheden

een plan om je huis in minder tijd opgeruimder te houden

Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

Westerse astrologie: Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

Praten

Praten doe je met je mond, maar betrek je hart erbij. Dan zul je echt wijs zijn.

Seksualiteit

het gedrag dat direct of indirect met de paring samenhangt

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

Waarom is het leven zo belangrijk voor de mens en het grote geheel?

Je leven is je alles waard, je werkt er voor, je vecht er voor maar waarom?

The LDS Church informeel benoemd The Mormon Church

The Church of Jesus Christ, The Latter Day Saint Movement or The United Order

Hoe is het om een tienermoeder te zijn ?

Een tienermoeder, veel mensen hebben hun oordeel daar wel over maar hoe zit het nu echt ?

Hindoeisme

Uitleg en informatie over hindoeisme

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Narcistische stoornis

Hoe herken je iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis?

Wildlife en het gewone leven

Een leven vol passies en keuzes

Je kind van de fopspeen af helpen

Wanneer afleren van fopspeen? En hoe afleren?

Op en top Hiphop

Dit artikel beschrijft de jeugdcultuur Hiphop

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?

Welke obstakels creëer jij om niet voluit te leven?

We werpen zelf belemmeringen op om voluit te leven.

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Hoe kan ik weten hoe ik moet zoenen?

Het blijft altijd spannend, zoenen voor de eerste keer. De vragen; Wat moet ik doen, Doe ik het wel goed en Doe ik teveel of te weinig spoken door uw hoofd.

Westerse astrologie: Kreeft

Kreeft als sterrenbeeld

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

Hoe hulp bieden na een ongeluk

Je ziet een ongeval gebeuren maar je weet niet wat je moet doen. Na dit artikel zal je wel kunnen ingrijpen

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.