Datingprofielen vol onwaarheden


Publicatie datum:

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

Gesponsorde koppelingen

Wanneer je, je lid maakt van een datingsite kan het idee al snel gaan spelen om uw profiel iets extra aantrekkelijker te maken. Dat gebeurt vaak door informatie aan te geven die eigenlijk niet helemaal correct is. Vaak gaat het daarbij om kleine leugentjes die u toch een betere kans geven om een nieuwe, leuke persoon aan de haak te slaan. Het Amerikaanse WhatsYourPrice.com voerde een onderzoek uit naar de eerlijkheid van online daters en stelde daarbij vast dat zowel mannen als vrouwen al eens durven te liegen bij het invullen van hun datingprofiel. Over het algemeen zouden het echter toch vooral de vrouwen zijn die het vaakst liegen. 

De cijfers
De cijfers die werden bekend gemaakt na afloop van het onderzoek liegen er in ieder geval niet om. Maar liefst 27 procent van de ondervraagde vrouwen heeft namelijk aangegeven wel eens te liegen bij het invullen van hun datingprofiel. Daar tegenover staat amper 18 procent van de ondervraagde mannen. We kunnen ons echter wel de vraag stellen of de mannen even toegeeflijk zijn geweest als de vrouwen. Het onderzoek bracht aan het licht dat er vooral over drie zaken wordt gelogen. Het gaat om de leeftijd, lengte en carrière van de dater in kwestie. Mannen liegen bijvoorbeeld vaak over hun lengte en carrière terwijl vrouwen vooral liegen over hun leeftijd en carrière. Over het werk wordt vooral gelogen om slimmer en zelfstandiger over te komen. In het bijzonder viel wel op dat vrouwen tussen de leeftijd van 25 en 30 jaar liegen over hun leeftijd terwijl het dan uiteraard geen schande is om nog single te zijn. Mannen liegen tussen de leeftijd van 34 en 39 jaar dan weer vooral over hun werk.

Profielfoto's
Of vrouwen daadwerkelijk meer liegen bij het invullen van hun datingprofiel blijft dus nog steeds de vraag. De kans bestaat namelijk dat vrouwen gewoon sneller openlijk toegeven dat ze geknoeid hebben met de informatie op hun profiel. Anderzijds is het wel zo dat vrouwen het vaakst gebruikmaken van een bewerkte profielfoto. Naar verwachting kiest maar liefst 30 procent van de vrouwen op een datingsite er voor om een bewerkte foto in te stellen als profielfoto. Het spreekt voor zich dat, dat natuurlijk ook niet helemaal eerlijk is.

Gevaren
Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het dus zeer eenvoudig mogelijk is om te liegen op een datingsite. Op zich is dat nog niet eens zo erg, maar het kan er wel voor zorgen dat u bijvoorbeeld niet afspreekt met die geweldig knappe, jonge man van op de chat, maar wel met een vieze, oude man. Dit kan zelfs behoorlijk gevaarlijk zijn. Daarom is het interessant om bijvoorbeeld een beroep te doen op de diensten van een datingsite die een zogenaamde ID-controle aanbiedt. Hierdoor wordt meteen duidelijk of een bepaald profiel daadwerkelijk naar waarheid is ingevuld of niet.

Gratisdatingsite.nl
Wanneer u graag wil weten welke datingsites op het internet gebruikmaken van een dergelijke ID-controle of andere soortgelijke trucjes kunnen daarvoor een beroep doen op de vergelijkingssite Gratisdatingsite.nl. Wanneer u een bezoek brengt aan www.gratisdatingsite.nl wordt u namelijk meteen op de hoogte gebracht van alle voor- en nadelen die er verbonden zijn aan de datingsite van uw keuze. Tot slot geeft Gratisdatingsite.nl ook de prijs, cijfers en beoordelingen weer aan haar bezoekers. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Antroposofie

Beknopte verslag over antroposofie

Numerologie en geboortedag: 9, 18, 27

Geboren zijn op de 9e, 18e en de 27e van de maand

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

Numerologie en geboortedag: 2, 11, 20 en 29

Betekenissen van de getallen 2,11,20 en 29 als jouw geboortedag

Mantelzorg

Functioneel gezondheidspatroon:mantelzorg

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.

De invloed van het slankheidideaal op meisjes en jonge vrouwen

De invloed van het slankheidideaal op meisjes en jonge vrouwen

Het ontstaan van Valentijnsdag

Valentijnsdag lijkt zo vanzelfsprekend, maar hoe is het ontstaan?

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Kiezen voor jezelf

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Ontwikkelingen baby bij drie maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkelingen van een baby rond drie maanden

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy en zijn geschiedenis over de eeuwen heen.

Westerse astrologie: Ram

Het eerste sterrenbeeld in de westerse astrologie

Je verjaardag vieren

feest vieren

De illusie van de prins op het witte paard

Veel vrouwen dromen van hun prins op het witte paard. Maar bestaan die eigenlijk nog wel?

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.

Praten

Praten doe je met je mond, maar betrek je hart erbij. Dan zul je echt wijs zijn.

Vrienden op nummer 1

Zijn vrienden de oorzaak van het gedrag van jou zoon of dochter? Lees dit artikel en kom erachter!

Verslaafd aan drugs

Hoe ontstaat een drugsverslaving? Dit artikel gaat daar dieper op in.

Wat de meeste mensen niet weten over scheidingen

Een aantal feiten over scheidingen