Datingprofielen vol onwaarheden


Publicatie datum:

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

Gesponsorde koppelingen

Wanneer je, je lid maakt van een datingsite kan het idee al snel gaan spelen om uw profiel iets extra aantrekkelijker te maken. Dat gebeurt vaak door informatie aan te geven die eigenlijk niet helemaal correct is. Vaak gaat het daarbij om kleine leugentjes die u toch een betere kans geven om een nieuwe, leuke persoon aan de haak te slaan. Het Amerikaanse WhatsYourPrice.com voerde een onderzoek uit naar de eerlijkheid van online daters en stelde daarbij vast dat zowel mannen als vrouwen al eens durven te liegen bij het invullen van hun datingprofiel. Over het algemeen zouden het echter toch vooral de vrouwen zijn die het vaakst liegen. 

Gesponsorde koppelingen

De cijfers
De cijfers die werden bekend gemaakt na afloop van het onderzoek liegen er in ieder geval niet om. Maar liefst 27 procent van de ondervraagde vrouwen heeft namelijk aangegeven wel eens te liegen bij het invullen van hun datingprofiel. Daar tegenover staat amper 18 procent van de ondervraagde mannen. We kunnen ons echter wel de vraag stellen of de mannen even toegeeflijk zijn geweest als de vrouwen. Het onderzoek bracht aan het licht dat er vooral over drie zaken wordt gelogen. Het gaat om de leeftijd, lengte en carrière van de dater in kwestie. Mannen liegen bijvoorbeeld vaak over hun lengte en carrière terwijl vrouwen vooral liegen over hun leeftijd en carrière. Over het werk wordt vooral gelogen om slimmer en zelfstandiger over te komen. In het bijzonder viel wel op dat vrouwen tussen de leeftijd van 25 en 30 jaar liegen over hun leeftijd terwijl het dan uiteraard geen schande is om nog single te zijn. Mannen liegen tussen de leeftijd van 34 en 39 jaar dan weer vooral over hun werk.

Profielfoto's
Of vrouwen daadwerkelijk meer liegen bij het invullen van hun datingprofiel blijft dus nog steeds de vraag. De kans bestaat namelijk dat vrouwen gewoon sneller openlijk toegeven dat ze geknoeid hebben met de informatie op hun profiel. Anderzijds is het wel zo dat vrouwen het vaakst gebruikmaken van een bewerkte profielfoto. Naar verwachting kiest maar liefst 30 procent van de vrouwen op een datingsite er voor om een bewerkte foto in te stellen als profielfoto. Het spreekt voor zich dat, dat natuurlijk ook niet helemaal eerlijk is.

Gevaren
Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het dus zeer eenvoudig mogelijk is om te liegen op een datingsite. Op zich is dat nog niet eens zo erg, maar het kan er wel voor zorgen dat u bijvoorbeeld niet afspreekt met die geweldig knappe, jonge man van op de chat, maar wel met een vieze, oude man. Dit kan zelfs behoorlijk gevaarlijk zijn. Daarom is het interessant om bijvoorbeeld een beroep te doen op de diensten van een datingsite die een zogenaamde ID-controle aanbiedt. Hierdoor wordt meteen duidelijk of een bepaald profiel daadwerkelijk naar waarheid is ingevuld of niet.

Gratisdatingsite.nl
Wanneer u graag wil weten welke datingsites op het internet gebruikmaken van een dergelijke ID-controle of andere soortgelijke trucjes kunnen daarvoor een beroep doen op de vergelijkingssite Gratisdatingsite.nl. Wanneer u een bezoek brengt aan www.gratisdatingsite.nl wordt u namelijk meteen op de hoogte gebracht van alle voor- en nadelen die er verbonden zijn aan de datingsite van uw keuze. Tot slot geeft Gratisdatingsite.nl ook de prijs, cijfers en beoordelingen weer aan haar bezoekers. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Relatiesleur? Wordt opnieuw verliefd op jouw partner.

Wat kan je doen als je in een relatie zit en je bent een beetje op elkaar uitgekeken? In dit artikel staan tips en nieuwe invalshoeken.

Een stalkende ex - wat doe je eraan?

Het einde van een relatie als begin van eindeloos lastigvallen.

Het korte termijn geheugen

Wat is nou precies het korte termijn geheugen? In een serie van artikelen ga ik dieper in op het geheugen.

Het elastiekje!

Hoe is elastiek onstaan en hoe komen wij eraan?

Schulden

Schulden, en niet de juiste hulp