Facebook home: Een nieuwe trend of gaan we te ver?


Publicatie datum:

Facebook home is een nieuwe applicatie van het sociale netwerk Facebook.

Gesponsorde koppelingen

Facebook home is een nieuwe applicatie van Facebook gelanceerd op 16 april. Inmiddels is de applicatie al 500.000 keer gedownload.

Gesponsorde koppelingen

Facebook home, wat is het?
Onder de naam Facebook home lanceert het sociale netwerk Facebook een reeks aanpassingen voor Android, waardoor het sociale netwerk centraal komt te staan op je telefoon. Het thuisscherm van Android veranderd in een sociale nieuwsfeed – de ‘Cover feed’ – met grote foto’s die het gehele scherm van je telefoon vullen. Apps zijn niet meer direct zichtbaar op je thuisscherm, hiervoor dient eerst een menu oproepen om buiten de Facebook omgeving te komen.

Facebook chat
De berichtendienst van Facebook is geïntegreerd in Facebook Home. Als men een bericht ontvangt van een vriend verschijnt zijn gezicht, een zogenoemde ‘chathead’. Facebook CEO Mark Zuckerberg wil mensen centraal stellen in het besturingssysteem, omdat mensen graag willen weten wat de mensen om hen heen aan het doen zijn. Facebook laat blijken dat met Facebook home dat een telefoon over vrienden gaat, en niet over apps.

facebook-home-chat-heads (1)

Recensies
De vraag die in mij opkomt is ‘gaat dit niet te ver’? Door Facebook Home te gebruiken wordt in feite je telefoon overgenomen door Facebook. Facebook Home verschijnt gelijk in beeld wanneer je je telefoon aan doet, of van de sluimerstand af haalt. In principe heeft Facebook ook gewoon een app op de telefoon die gebruikt kan worden om te checken wat je vrienden doen. Uit cijfers is gebleken dat Facebook home niet hoog scoort.  In de Google playstore heeft de helft van de gebruikers de app het laagst mogelijk aantal sterren gegeven, 1 ster. En gemiddeld krijgt de app 2,4 sterren. Dit is aanzienlijk minder dan de 3,3 sterren voor de ”gewone” Facebook app en de 4,4 sterren voor Facebook messenger.

Anderen zijn echter positief en vinden de nieuwe Facebook Home er erg mooi uitzien, en het een aanrader voor de Facebook fans. Het bied het Facebook nieuwsoverzicht aan in een nieuw jasje, echter werken niet alle functies even goed als we gewend zijn van de Facebook app.

Beschikbaar
Facebook home is in de eerste instantie alleen beschikbaar voor de HTC One en One X en de Samsung Galaxy S III, S IIII en Note II. De plannen zijn er om het ook voor Iphone en Windows phone te introduceren.  Daarnaast wordt er een Facebook telefoon ontwikkeld. De HTC first zal de eerste telefoon zijn waar Facebook Home standaard op is geïnstalleerd. Hieronder een voorbeeld van Facebook Home.

Conclusie
We kunnen concluderen dat Facebook home verschillend wordt ontvangen. Facebook Home moet zich echter nog bewijzen, en staat nog in de kinderschoenen. De toekomst zal het ons leren of Facebook home een nieuwe hype zal worden!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

Waarom doen jonge mannen zulke domme dingen?

Soms staat de tijd even stil en vraag je je af, waarom?

Dino & Mens: Leefden samen?

Men is druk aan het zoeken naar bewijzen voor levende dinosauriërs, vooral de creationisten om de evolutietheorie te ontkrachten. Maar zijn er bewijzen voor het bestaan van dino's tijdens het mensentijdperk?

Veilig & slim op netwerksites

Twaalf tips om veilig en overzichtelijk op netwerksites te staan!

Bouwstenen van de astrologie

Bouwstenen van de astrologie; astrologie voor beginners.