Hoe hulp bieden na een ongeluk


Publicatie datum:

Je ziet een ongeval gebeuren maar je weet niet wat je moet doen. Na dit artikel zal je wel kunnen ingrijpen

Gesponsorde koppelingen

Als er een ongeluk of een accident is gebeurt moet je zelf eerst beheerst en rustig zijn. Als je paniekerig bent zet dat zich over naar de slachtoffers. Beoordeel de situatie. Wat is er gebeurt wat heeft de persoon voor. Dat is ook het moment wanneer je de hulpdiensten opbelt. Je vermeldt wie je bent, waar je bent, hoeveel slachtoffers er zijn, hoe oud ze zijn en in welke toestand ze verkeren. Probeer rustig te zijn en duidelijk te spreken als je de hulpdiensten belt. Het eerste wat je doet is de benen van het slachtoffer hoger leggen dit verbeterd de toevoer naar de hersenen. 

Veweider ook voorwerpen die zich rond de nek bevinden zoals sjaals of halskettingen. Laat niet te veel mensen bij het slachtoffer komen zeg dat ze afstand moeten houden. Houd het slachtoffer warm na een hevig ongeval kan hij snel onderkoelen. Geef hem desnoods iets warm te drinken. Let op alleen drinken geven als het slachtoffer bij bewustzijn is, anders kan dit tot verstikking leiden. De laatste stap is het slachtoffer gerust stellen. Zeg dat alles goed komt en dat er hulp op komst is, dit werkt psychisch. Ook al ziet het er zeer ernstig uit en schat je zijn overlevingskansen niet hoog in, stel hem gerust. Dit moet je doen wanneer je slachtoffer bij bewustzijn is maar als hij bewusteloos ligt moet je een heel andere procedure volgen. Eerst meet je de hartslag van het slachtoffer. je zoekt de adamsappel en gaat ietsje opzij tot onder de kaak. Duw zachtjes met je wijsvinger en middelvinger en tel de slagen.

Hartslagen tellen doe je zo:

Tel de hartslagen gedurende 15 sec. dan vermenigvuldig je dat met 4 voor de slagen per minuut. Over het algemeen is een hartslag van minder dan 60 of meer dan 100 per minuut reden tot ongerustheid. Dan begin je te reanimeren. kantel het hoofd rustig naar achter en til de kin op. Luister of hij ademt en controleer zijn hartslag ( zie hierboven). Kijk of de luchtwegen vrij zijn en knijp zijn neusgaten dicht. Blaas lucht in het slachtoffer ( 2 maal). druk vervolgens de borstkas in (30 maal). Blijf dit herhalen totdat er hulp aanwezig is. Als je bemerkt dat iemand aan het stikken is moet je de Heimlichgreep toepassen. Beoordeel de situatie en bel de hulpdiensten, ga vervolgens anchter het slachtoffer staan en zet je vuist onder haar ribbben. Ten slotte leg je je andere hand op je vuist en trek hem met een ruk naar je toe ( 5 maal); ga door tot er hulp is.


Foobie gebruiker kwinten99

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Een avond met een prostituee (escort meisje)meelopen.

Ze wist niet wat ze zag, al die koppen voor het raam. Wat een eitje, dat karweitje haha.

Droominterpretatie!

Droominterpretatie is erg moeilijk, omdat je te maken hebt met je hogere zelf, die op vele manieren kan communiceren met je. Dromen kunnen symbolisch, letterlijk, een les, een voorgevoel, een verkapte astrale ervaring of de verwerking van gebeurtenissen van de dag zijn.

Wat gebeurt er tijdens de normale veroudering van de mens?

Er is geen grens te trekken wanneer iemand tot de ouderen behoort, omdat ouderdomsveranderingen langzaam gaan en deze veranderingen per individu sterk verschillen. De grens wordt vaak getrokken op leeftijd en niet op grond van fitheid en belastbaarheid.

Mijn homohuwelijk(3)…de kledingkeuze.

In dit artikel vertel ik over het maken van de juiste kledingkeuze voor mijn homohuwelijk. Daarmee probeer ik antwoord te geven op de vraag of er verschillen zijn tussen het hetero- en homohuwelijk.

The LDS Church informeel benoemd The Mormon Church

The Church of Jesus Christ, The Latter Day Saint Movement or The United Order

Westerse astrologie: Vissen

Vissen als jouw sterrenbeeld

Dynamiet

Een explosief goedje dat je vast wel kent. Dynamiet! Uitgevonden door Alfred Nobel en één van de bekendste explosieven.

De sociale emotionele ontwikkeling van kind naar volwassen persoon

hoe een kind zich sociaal ontwikkelt

Sterrenbeeld: Schorpioen

Beschrijving van het sterrenbeeld Schorpioen.

Kanker, maar dan chronisch...

Ook met kanker kan het leven nog mooi zijn. In mijn geval dan...

Sterrenbeeld: Boogschutter

Beschrijving van het sterrenbeeld Boogschutter

Sterrenbeeld: Vissen

Beschrijving van het sterrenbeeld Vissen.

Het verbeteren van je geheugen

Heb je ook wel eens last van het vergeten van namen? Of een boodschappenlijstje? In dit artikel worden er manieren beschreven die helpen met het verbeteren van je geheugen.

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Kinderen en fantaseren

Fantaseert je kind erop los? Of voert hij hele gesprekken met een onzichtbare vriendje? Geniet ervan! Fantaseren hoort erbij. Het is zelfs een teken van intelligentie en creativiteit.

Oud en Nieuw: tradities

Een artikel over de tradities met oud en nieuw.

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

Numerologie en geboortedag: 3, 12, 21 en 30

Geboren zijn op de 3e, 12e, 21e en de 30e van de maand

Laat andere je leven niet meer bepalen met deze leiderschap-tips

Leiderschap is belangrijk. Het is belangrijk dat u zelf uw leven bestuurt als leider. Volg deze tips dan op!

Trap en traplopen

Veiligheid bij trap en traplopen

Stijlvolle herenhorloges voor elk budget

Voor ieder budgeet bestaat er een goed horlogemerk

De voordelen van flesvoeding

Borstvoeding wordt aanbevolen, maar flesvoeding heeft ook voordelen.

De Gay of ook wel De Homo

A Gay Woman was een Prostitute maar een Gay Man was een Womanizer

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.