Voorlezen schept een band


Publicatie datum:

Voorlezen wordt te weinig gedaan, we hebben het tegenwoordig veel drukker dan vroeger. Maar wist je dat voorlezen een goed moment van rust en regelmaat is. En dat het een goede band schept tussen ouders en kind.

Gesponsorde koppelingen

Tegenwoordig zijn we allemaal erg druk met werk, kinderen,huishouden, sociale contacten enz. Door de drukte hebben we minder tijd voor dingen die we eigenlijk zouden willen. Voorlezen wordt niet veel meer gedaan, simpel weg omdat veel ouders het veelste druk hebben met andere bezigheden. Maar wist u dat voorlezen juist ontzettend ontspannend werkt voor u en uw kind, het schept namelijk een leuke band.

 Voorlezen schept band

Voorlezen, vroeger werd dat vaak voor het slapen gaan gedaan. Maar tegenwoordig is het eerder nog even snel een liedje op de tablet of ipad luisteren voordat kinderen naar bed gaan. Maar wist u dat voorlezen juist een vorm van ontspanning voor uw kind en ook voor uw zelf is. Kinderen voelen dat u de tijd voor ze neemt en kunnen zo genieten van die kleine tien a vijftien minuten even rustig aandacht. Voorlezen hoeft niet persee voor het slapen gaan. Dat kan je ook tussendoor doen, probeer daar ook echt even tijd voor te maken. Kinderen leren heel veel van de momenten tijdens het voorlezen. Ze zien dingen in boeken die wij over het hoofd zien. Ze voelen de aandacht en zorg die je besteed aan het voorlezen. En daardoor pikken ze veel meer op dan dat wij denken. Kinderen hebben vaak veel behoefte aan kleine rust momenten, even een op een aandacht van iemand om wie ze geven. Of dat nou de moeder, vader, opa, oma, tante of oppas is dat maakt niet uit. Maar even dat moment van rust en dingen leren en oppikken is vaak een groot geschenk voor ze.

voorlezen

Het eene kind is meer een type voor voorlezen dan de ander, maar je kan er ook een moment van maken om ze iets te leren. Bijvoorbeeld dingen zoeken in boeken, naar kleuren en vormen vragen. Maak het altijd zo dat uw kind er echt plezier aan beleefd. Kinderen zijn vaak in verschillende dingen geintresseerd, pas daarop uw boeken aan. Herhaling is ook erg belangrijk, de meeste kinderen willen tien keer hetzelfde boek voorgelezen hebben. Geef daaraan toe, door herhaling onthouden ze meer en leren ze alleen maar eerder bepaalde dingen. Bekijk zelf ook goed de boeken voordat u gaat voorlezen, je hebt zoveel keus. Het eene boek zal meer geschikt zijn voor uw kind dan het andere boek. Pas de boeken altijd aan naar de behoefte van uw kind en naar wat u zelf ook belangrijk vind. Denk aan gevoelens, bepaalde gebeurtenissen in het leven zoals zindelijk worden, een broertje of zusje krijgen, jarig zijn etc.

 

Tijd maken hiervoor moet te doen zijn, vaak duurt voorlezen een klein kwartiertje. Dat heeft u toch wel ergens op de dag over? U zal merken als u dit vaker doet dat de band met uw kind sterker zal worden. En u zelf ook ontzettend kan genieten van de kleine momenten op de dag. Vaak vergeten we de kleine dingen door onze drukke leven, maar u zult zelf merken als u dit gaat doen het echt een mooi moment voor uw zelf en uw kind is.

Kinderen vinden het ook leuk om aan u dingen te vertellen over boeken en andere onderwerpen. Geef het kind ook de ruimte om aan u voor te lezen en u dingen te vertellen. U zult versteld staan van hoe veel uw kind eigenlijk al weet.

Boeken hoeven niet duur te zijn, je kan je aanmelden voor een bibliotheek en daarvan een leuk uitje maken tussen u en uw kind. Online kunt u boeken bestellen of kijk eens op een rommelmarkt. 

 

Maak van het voorlezen een leuk, rustig moment. Zie hoe uw kind geniet en daardoor worden deze kleine momenten leuk en speciaal, voor beiden.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker SuzanneVogelaar

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Hoe kan ik weten hoe ik moet zoenen?

Het blijft altijd spannend, zoenen voor de eerste keer. De vragen; Wat moet ik doen, Doe ik het wel goed en Doe ik teveel of te weinig spoken door uw hoofd.

Stuur eens een persoonlijke kerstkaart!

Tijdens de feestdagen wil jij natuurlijk jouw vrienden, familie en kennissen een prettige kerst toewensen. Je kunt dit doen met een standaard kaart waar je iets aardigs in schrijft of, je gooit het over een andere boeg en kiest ervoor om een eigen persoonlijke kerstkaart te maken!

Huismoeder worden of gaan werken?

Kan je een druk gezinsleven combineren met werken?

Hou van, leef en deel het (love, live and share)

Wat is er mooier dan kunnen genieten van het leven en het te kunnen delen.

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

Op tijd opstaan, hoe doe je dat

Opstaan, terwijl je nergens heen moet, hoe doe je dat?

Numerologie en geboortedag: 5, 14 en 23

Geboren zijn op de 5e, 14e en de 23e van de maand

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

Numerologie en geboortedag: 4, 13, 22 en 31

De getallen 4, 13, 22 en 31 als jouw geboortedag

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Tweetaligheid lijkt Alzheimer te vertragen

De ziekte van Alzheimer lijkt later op te treden bij mensen die zich in twee talen kunnen uitten.

Numerologie en geboortedag: 2, 11, 20 en 29

Betekenissen van de getallen 2,11,20 en 29 als jouw geboortedag

Van brabbelen naar praten

Spraakontwikkeling van een baby

Mijn homohuwelijk(3)…de kledingkeuze.

In dit artikel vertel ik over het maken van de juiste kledingkeuze voor mijn homohuwelijk. Daarmee probeer ik antwoord te geven op de vraag of er verschillen zijn tussen het hetero- en homohuwelijk.

Wie zorgt voor je kinderen na je overlijden?

Geeft uitleg wie voor je kinderen zullen zorgen na je overlijden

Het Oosten en het Westen

Boedha en de nederlandse nuchterheid

Numerologie en geboortedag: 6, 15 en 24

Geboren zijn op de 6e, 15e en de 24e van de maand

Gratis internet daten, gratis daten, gratis e-date, Gratis dating

Alle gratis dating mogelijkheden voor jouw verzameld op op één pagina.

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?

Eerste stapjes -waar blijven die?

de eerste stapjes van uw baby z

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

Samen bevallen

Samen bevallen doe je zo

Westerse astrologie: Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen

Hoe merk ik dat iemand liegt?

Een verslag over hoe je het opmerkt of iemand liegt.

Waarom is slapen zo belangrijk?

Slapen is noodzakelijk voor je gezondheid en je humeur, in dit artikel lees je hier meer over.