Ieder mens een lebeltje!


Publicatie datum:

Bijna iedereen heeft wel een label gekregen, hebben we dat werkelijk nodig?

Gesponsorde koppelingen

Als je vandaag de dag in een instelling woont omdat je bij het een en ander hulp nodig hebt, is het bijna een schaamte om dat te uiten omdat iedereen een stempel heeft die hulp krijgt.

Ik ben van mening dat ieder mens zich moet kunnen uiten ongeacht of ze nu hulp nodig hebben of niet. Ik durf er voor uit te komen dat ik onder een stichting woon, werk en leef, en ja ik heb zo nu en dan hulp nodig. De enigste kink ik de kabel maakt mij woedend, om van de hulp gebruik te kunnen blijven maken moet men een indicatie hebben bij het CIZ, nou vind ik het natuurlijk hartstikke goed dat er regels zijn maar vaak heel vaak worden mensen afgewezen die wel echt hulp nodig hebben en daar baal ik van, want wat je nodigd hebt deze tijden om hulp te kunnen krijgen is niet normaal meer om die ja te horen van het CIZ, eerst moet je een plan hebben over hoe en wat in de toekomst en vervolgens moet je een diagnose mee sturen anders word het niet in behandeling genomen als je geen diagnose hebt moet je die dus laten stellen. Het is verschrikkelijk om in een molen te moeten belanden van de geestelijke gezondheidszorg.

Uiteindelijk wordt je bedrukt met een stempel waar je nooit meer vanaf komt, vervolgens moet je nog wel even alles opsturen en wachten op het besluit, hoe dan ook links of rechts het maakt niet uit als je een nee van het CIZ krijgt blijf je die stempel wel houden, waardoor je waarschijnlijk moeite krijgt om werk te behouden en of te krijgen, ook nadelen in de huizenmarkt, een huis kopen gaat niet zo gemakkelijk meer.

In het leven moet je doordachte keuze's maken en ook dus als je hulp nodig hebt het blijft je leven bij je als je een stempel hebt.

Ik vind het verschrikkelijk, ik word altijd als eerste aangekenen en gesproken met daar is mevrouw Bordeline/depressie weer. Ja ik heb trekjes daarvan inderdaad ja en ik ben niet altijd even vrolijk maar alstublieft zeg laat mij ook leven, ik ben een hele leuke spontane meid van 23 jaar, en ik kan nergens meer aan een baan komen want A. ik ben te oud en B. U geestelijke gesteldheid lijkt niet gepast.

Vaak denkt iedereen al dat je gek bent en opgesloten moet worden, ik ben het zat dat veel mensen er zo over denken, wij zijn ook gewoon mensen en willen werken en leven.

Ik heb dan wel een beperking maar ik leef wel gewoon en werk onwijs hard aan mijn dromen, ik wil me niet laten tegenhouden.

 

xoxo


Foobie gebruiker jhcvanboxtel

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

De geschiedenis van Astanga-yoga.

De geschiedenis van yoga.

Op zoek naar romantiek?

Enkele tips om gegarandeerd tot romantiek te komen!

The LDS Church informeel benoemd The Mormon Church

The Church of Jesus Christ, The Latter Day Saint Movement or The United Order

Voorlezen schept een band

Voorlezen wordt te weinig gedaan, we hebben het tegenwoordig veel drukker dan vroeger. Maar wist je dat voorlezen een goed moment van rust en regelmaat is. En dat het een goede band schept tussen ouders en kind.

in 5 stappen naar een stralende verschijning

Je hoeft niet mooi te zijn om te stralen!

Wanneer koop je de eerste babyschoentjes en wat is belangrijk bij de aanschaf hiervan?

Dit artikel beschrijft waar je op moet letten bij de aanschaf van de eerste schoentjes voor je baby of dreumes

Waaraan herken je een pathologische leugenaar?

Het leven van een pathologische leugenaar hangt van leugens aan elkaar. Dit leidt tot grote problemen in relaties met anderen en uiteindelijk in het leven van de pathologische leugenaar zelf.

Obsessief-compulsieve stoornis

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Lucide dromen

Als je lucide droomt, ben je je bewust van het feit dat je droomt en kun je je droom actief beïnvloeden.

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

Existentialisme en verantwoordelijkheid

Het existentialisme is een filosofie die over de verantwoordelijkheid van de mens gaat.

Goede voornemens

Artikel over goede voornemens, het hoe en waarom met tips.

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?

Westerse astrologie: Stier

Stier als sterrenbeeld

Het Veld - De zoektocht naar de geheime kracht van het universum ; Lynne McTaggart (recensie)

Recensie van : Het veld - Lynne McTaggart

Een relatie aangaan is makkelijker dan er één onderhouden.

Na wat spannende afspraakjes met je nieuwe partner, begint de echte uitdaging. Enkele aanwijzingen voor een kans op slagen.

Westerse astrologie: Steenbok

Steenbok als jouw sterrenbeeld

Is er een hiernamaals of is de dood het einde?

Iedere keer als er mensen in je directe omgeving overlijden stel je jezelf weer de vraag, “is er een hiernamaals of is de dood het einde?”

Münchausen by Proxy

Informatief artikel over Munchausen by Proxy

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

Een stalkende ex - wat doe je eraan?

Het einde van een relatie als begin van eindeloos lastigvallen.

Soorten opvoeding

Welke opvoedstijlen bestaan er en welke heb jij gehad?

Je kind van de fopspeen af helpen

Wanneer afleren van fopspeen? En hoe afleren?

Droominterpretatie!

Droominterpretatie is erg moeilijk, omdat je te maken hebt met je hogere zelf, die op vele manieren kan communiceren met je. Dromen kunnen symbolisch, letterlijk, een les, een voorgevoel, een verkapte astrale ervaring of de verwerking van gebeurtenissen van de dag zijn.