Cadeau ideeën voor op kraambezoek


Publicatie datum:

Er is een baby geboren! Natuurlijk wil je een leuk kraamcadeau geven, maar wat?

Gesponsorde koppelingen

Er is een baby geboren! Natuurlijk wil je een leuk kraamcadeau geven, maar wat? Probeer je in te leven in de ouders. Zijn het mensen die alles al hebben? Geef dan gerust een grappig of onzinnig cadeau. Maar zijn het mensen die elke dubbeltje moeten omdraaien, kom dan niet met zoiets aan.

Cadeau ideeën voor op kraambezoek
Er is een baby geboren! Natuurlijk wil je een leuk kraamcadeau geven, maar wat? Probeer je in te leven in de ouders. Zijn het mensen die alles al hebben? Geef dan gerust een grappig of onzinnig cadeau. Maar zijn het mensen die elke dubbeltje moeten omdraaien, kom dan niet met zoiets aan.

Denk dan eerder aan een luiertaart (een taart die is opgebouwd uit een helemboel luiers). Voorbeelden zijn te vinden op internet en je kunt ze ook kant en klaar kopen. Je geeft dat iets grappigs, wat meteen heel praktisch is.

Iets persoonlijks
Wil je iets persoonlijks geven maar mag het niet teveel geld kosten? Laat dan een slabbertje of een rompertje bedrukken. Met een leuke tekening of een mooie tekst geef je zo iets wat praktisch en tegelijkertijd persoonlijk is. Je kunt denken aan een zelf verzonnen gedichtje voor de kleine of gewoon zijn of haar naam en geboortedatum.

Een rompertje bedrukken is helemaal niet duur en je hebt er zeker een origineel cadeau mee.

Doe iets met het geboortekaartje
De ouders hebben het geboortekaartje met zorg uitgekozen. De afbeelding die erop staat zullen ze dus zelf erg leuk vinden. Het is dan ook een goed idee om daar iets mee te doen. Je kunt de afbeelding bijvoorbeeld laten afdrukken op een klok, op het eerder genoemde rompertje of op een ander voorwerp. Zet er liefst ook de geboortedatum en de naam van het kindje bij.

Vergeet de kraamvrouw niet
De baby krijgt meestal een enorme hoeveelheid cadeautjes. Maar de moeder verdient het natuurlijk ook om in de watten gelegd te worden. Leuke cadeaus voor de kraamvrouw zijn bijvoorbeeld:


• Een bezoekje van een kapster aan huis. De moeder die nog niet naar buiten kan wil er toch wel graag goed en verzorgd uitzien en een kapster aan huis is dan precies wat ze nodig heeft.
• Een fles kraamvrouwentranen. Dit is een transparante likeur met snippertjes bladgoud erin. Ziet er prachtig uit en smaakt ook nog lekker.
• Een fles kandeel. De traditionele kraamlikeur waarvan men zegt dat een dagelijks glaasje de melkproductie op gang brengt. Het wordt al sinds de 17e eeuw geschonken als er een baby geboren is. Het werd vroeger warm gedronken en door de kraamheer (de vader) geroerd met een pijpje kaneel.
• Een verzameling ontspannende muziek. Als moeder en baby hun slaapje doen kunnen ze samen luisteren naar de zoete klanken en even wegdromen van alle hectiek rondom de bevalling.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Datingprofielen vol onwaarheden

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

Het Oosten en het Westen

Boedha en de nederlandse nuchterheid

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Van kind tot volwassene: de pubertijd

Zelfrespect is belangrijk bij pubers

Protestantisme en katholicisme in Nederland

De belangrijkste verschillen tussen deze twee hoofdstromen binnen het christendom.

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Ik ga uitleggen hoe je je ex eindelijk terug kunt krijgen.

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

Scheten laten... Vervuiling?

Scheten laten? Iedereen heeft er last van en meestal kun je er niets aan doen. Gemiddeld laat je per 24 uur wel 10 tot 25 scheten. Maar wist je dat je daarmee het milieu (een beetje) vervuilt?

Hoe om te gaan met peuterpuberteit

Opvoeding van peuters in de peuterpuberteit

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?

Dynamiet

Een explosief goedje dat je vast wel kent. Dynamiet! Uitgevonden door Alfred Nobel en één van de bekendste explosieven.

Handleeskunde

Kun je aan je handen zien wanneer je laatste uur slaat? Of je binnenkort een nieuwe liefde vindt? Of je rijk wordt?

Obsessief-compulsieve stoornis

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Hoe is het om een tienermoeder te zijn ?

Een tienermoeder, veel mensen hebben hun oordeel daar wel over maar hoe zit het nu echt ?

Westerse astrologie: Boogschutter

Boogschutter als jouw sterrenbeeld

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Samen bevallen

Samen bevallen doe je zo

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?

Privacy

onze privacy in gevaar

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

Mantelzorg

Functioneel gezondheidspatroon:mantelzorg