Een goed hoofdkussen vinden


Publicatie datum:

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

Gesponsorde koppelingen

Een goed matras en een goede bedbodem zijn samen met het hoofdkussen mede verantwoordelijk voor een goede nachtrust en een gezond, uitgerust lichaam. Een hoofdkussen is daarom geen bijzaak, maar een hoofdzaak. Vaak wordt er niet goed verdiept in een hoofdkussen en over het algemeen worden hoofdkussen veel te lang gebruikt. Wanneer een matras versleten is voel je dit direct, maar een hoofdkussen is iets wat langzaam steeds slechter wordt en wanneer het niet genoeg ondersteuning meer biedt zul je dit niet direct merken.

Tips bij aanschaf hoofdkussen

Voorop staat dat een hoofdkussen altijd genoeg ondersteuning moet bieden, je wervelkolom moet in een rechte lijn liggen wanneer je op je zij of op je rug ligt.

 

  • Probeer het hoofdkussen uit. Je kan in de winkel vaak al een aantal kussens uitproberen. Dit is belangrijk om te weten of wat voor een kussen je graag ligt. Zoek een matras wat overeenkomt met jouw matras en ga in de winkel een aantal hoofdkussens uitproberen. Je kan in speciaalzaken ook altijd vragen om een testkussen mee naar huis te nemen, op deze manier kun je een kussen echt goed uitproberen.

  • Wanneer je een hard matras hebt moet je een hoog of dik kussen hebben voor een goede ondersteuning van je hoofd. Wanneer je een zacht matras hebt is het belangrijk om een plat of dun kussen te nemen. Voor buikslapers geldt dat ze altijd het beste een dun kussen aan kunnen schaffen, dit helpt bij een goede ademhaling.

  • Een hoofdkussen kan van verschillende materialen gemaakt zijn zoals schuim, dons, veren of synthetisch.

  • Wanneer je last hebt van allergieën is het belangrijk om te kijken voor een kussen wat speciaal geschikt is voor personen met een allergie. Wanneer je een kussen vindt wat niet anti-allergisch is kun je ook een speciale hoes kopen die je om je hoes kunt doen.

  • Wanneer je veel transpireert in je slaap is het belangrijk om goed te kijken naar het materiaal waar je voor kiest. Als je een hoofdkussen van schuim wilt aanschaffen en je transpireert veel is dit af te raden. Bij dit kussen is de vochtontwikkeling hoger dan bij andere kussens.

  • Het is belangrijk om ook te kijken of het hoofdkussen wasbaar is. Omdat je elke nacht op het kussen slaapt is het belangrijk om dit goed schoon te houden. Een kussen is een goede broedplaats voor insecten, huisstofmijten en er verdwijnen veel dode huidcellen in het kussen.

  • Als laatste is het belangrijk dat de geur van het kussen je niet tegen staat. Wanneer je in de winkel op een kussen gaat liggen en je vindt de geur niet lekker, koop dit dan niet. De geur gaat er dan misschien na een tijd wel vanaf, je moet er elke dag op slapen. Kies dus voor een geurloos kussen of een kussen waarvan je de geur niet storend vindt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 37
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Toeval en Noodlot

We worden er soms mee geconfronteerd en gebruiken het woord fataal,

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.

Samen bevallen

Samen bevallen doe je zo

Welk cadeau geef je een voetbalfanaat?

Ideeën voor het geven van een cadeau aan iemand die van voetbal houdt.

Lachen met open mond wordt meer gewaardeerd.

Als mensen met hun open mond lachen,krijgen ze meer positieve reacties dan dat ze de lippen stijf op elkaar houden.

De Gay of ook wel De Homo

A Gay Woman was een Prostitute maar een Gay Man was een Womanizer

Ga niet voor middelmatigheid!

Creeer je eigen leven. Ga niet voor middelmatigheid!

Kanker, maar dan chronisch...

Ook met kanker kan het leven nog mooi zijn. In mijn geval dan...

Gouden tips om Slapeloosheid door te komen.

Tips om het slechte slapen te doorbreken.

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Stuur eens een persoonlijke kerstkaart!

Tijdens de feestdagen wil jij natuurlijk jouw vrienden, familie en kennissen een prettige kerst toewensen. Je kunt dit doen met een standaard kaart waar je iets aardigs in schrijft of, je gooit het over een andere boeg en kiest ervoor om een eigen persoonlijke kerstkaart te maken!

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

Lucide dromen

Als je lucide droomt, ben je je bewust van het feit dat je droomt en kun je je droom actief beïnvloeden.

Het figuur van Augustus vergeleken met Napoleon.

De figuur van Augustus vergeleken met Napoleon.

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Wicca, een levenswijze.

Wicca is leven in hamonie met de natuur.

Huismoeder worden of gaan werken?

Kan je een druk gezinsleven combineren met werken?

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

Inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen: Wat is het en waarom is het nodig?

Antroposofie

Beknopte verslag over antroposofie

Numerologie en geboortedag: 1, 10, 19 en 28

De betekenis van de getallen 1, 10, 19 en 28 als jouw geboortedag

Secret, of logica

Secret, een ophef over logica in een vorm van ongeloof