Een goed hoofdkussen vinden


Publicatie datum:

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

Gesponsorde koppelingen

Een goed matras en een goede bedbodem zijn samen met het hoofdkussen mede verantwoordelijk voor een goede nachtrust en een gezond, uitgerust lichaam. Een hoofdkussen is daarom geen bijzaak, maar een hoofdzaak. Vaak wordt er niet goed verdiept in een hoofdkussen en over het algemeen worden hoofdkussen veel te lang gebruikt. Wanneer een matras versleten is voel je dit direct, maar een hoofdkussen is iets wat langzaam steeds slechter wordt en wanneer het niet genoeg ondersteuning meer biedt zul je dit niet direct merken.

Gesponsorde koppelingen

Tips bij aanschaf hoofdkussen

Voorop staat dat een hoofdkussen altijd genoeg ondersteuning moet bieden, je wervelkolom moet in een rechte lijn liggen wanneer je op je zij of op je rug ligt.

 

  • Probeer het hoofdkussen uit. Je kan in de winkel vaak al een aantal kussens uitproberen. Dit is belangrijk om te weten of wat voor een kussen je graag ligt. Zoek een matras wat overeenkomt met jouw matras en ga in de winkel een aantal hoofdkussens uitproberen. Je kan in speciaalzaken ook altijd vragen om een testkussen mee naar huis te nemen, op deze manier kun je een kussen echt goed uitproberen.

  • Wanneer je een hard matras hebt moet je een hoog of dik kussen hebben voor een goede ondersteuning van je hoofd. Wanneer je een zacht matras hebt is het belangrijk om een plat of dun kussen te nemen. Voor buikslapers geldt dat ze altijd het beste een dun kussen aan kunnen schaffen, dit helpt bij een goede ademhaling.

  • Een hoofdkussen kan van verschillende materialen gemaakt zijn zoals schuim, dons, veren of synthetisch.

  • Wanneer je last hebt van allergieën is het belangrijk om te kijken voor een kussen wat speciaal geschikt is voor personen met een allergie. Wanneer je een kussen vindt wat niet anti-allergisch is kun je ook een speciale hoes kopen die je om je hoes kunt doen.

  • Wanneer je veel transpireert in je slaap is het belangrijk om goed te kijken naar het materiaal waar je voor kiest. Als je een hoofdkussen van schuim wilt aanschaffen en je transpireert veel is dit af te raden. Bij dit kussen is de vochtontwikkeling hoger dan bij andere kussens.

  • Het is belangrijk om ook te kijken of het hoofdkussen wasbaar is. Omdat je elke nacht op het kussen slaapt is het belangrijk om dit goed schoon te houden. Een kussen is een goede broedplaats voor insecten, huisstofmijten en er verdwijnen veel dode huidcellen in het kussen.

  • Als laatste is het belangrijk dat de geur van het kussen je niet tegen staat. Wanneer je in de winkel op een kussen gaat liggen en je vindt de geur niet lekker, koop dit dan niet. De geur gaat er dan misschien na een tijd wel vanaf, je moet er elke dag op slapen. Kies dus voor een geurloos kussen of een kussen waarvan je de geur niet storend vindt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 37
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Dino & Mens: Leefden samen?

Men is druk aan het zoeken naar bewijzen voor levende dinosauriërs, vooral de creationisten om de evolutietheorie te ontkrachten. Maar zijn er bewijzen voor het bestaan van dino's tijdens het mensentijdperk?

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.

Jaloers? Wat is het en hoe kom je er vanaf?

Heb jij wel eens last van jaloersheid? Wat is jaloers zijn eigenlijk?

Mam, Pap...Ik ben homo!

In dit artikel vertel ik iets over de seksuele ontwikkeling van jongeren, homoseksualiteit, de coming out en waar u als ouders mee te maken kunt krijgen.

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.