Hoe maak je je vriendin of vrouw blij op Valentijnsdag?


Publicatie datum:

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde te laten blijken dat je van haar houdt.

Gesponsorde koppelingen

Ieder jaar op 14 februari vieren we Valentijnsdag. Op Valentijnsdag laten geliefden, al dan niet anoniem, aan elkaar weten dat ze (nog steeds) van elkaar houden. Dit doen zij door het aan elkaar schenken van romantische cadeaus, bloemen of kaarten, daarbij geïnspireerd door de zinderende erotiserende romantische zweem die tegenwoordig om Valentijnsdag heen hangt veroorzaakt door de bijzonder aantrekkelijke en in zijn tijd zeer bekende Italiaanse acteur Rudolph Valentino*.

Rudolph Valentino

*Rudolph Valentino:
Rudolph Valentino was een Italiaanse acteur.  Zijn echte naam was Rodolfo Alfonso Raffaello Piero Filiberto Guglielmi. Valentino wordt gezien als een van de eerste sekssymbolen, hij werd wel "The Great Lover" (De grote minnaar) genoemd. Hij werd geboren op 6 mei 1895 in Castellaneta (Italië) en stierf op 23 augustus 1926 in New York City (VS).

Valentijnsdag:
In tegenstelling tot wat over het algemeen gedacht wordt is de bijzonder aantrekkelijke Italiaanse acteur Rudolph Valentino niet de naamgever van Valentijnsdag . De werkelijke naamgever van Valentijnsdag is Paus Gelasius die in het jaar 496 de datum 14 februari uitriep tot de dag van de Heilige Valentijn. De heilige Valentijn was een martelaar uit de derde eeuw die door de Romeinen  werd gemarteld en onthoofd tijdens de christenvervolgingen.

Het ontstaan van de Valentijnskaart:
De huidige manier waarop we Valentijnsdag vieren is begonnen met het anoniem versturen van een Valentijnskaart naar je geheime liefde. Deze traditie is ontstaan naar aanleiding van de legende van de Italiaanse bisschop Valentinus. Volgens deze legende kwam er in de tijd van de Romeinse christenvervolgingen een verliefd jong paar bij bisschop Valentinus met het verzoek om hen te trouwen. Volgens de toentertijd geldende wetten was dit te strengste verboden omdat de man een Romeinse soldaat was en de vrouw een christen. Bisschop Valentinus besloot echter om de twee geliefden wel in de echt te verbinden voor God omdat hij de liefde tussen de twee jonge mensen zwaarder vond wegen dan de wetten van de Romeinse keizer. Na het voltrekken van dit huwelijk kwamen er meer gemengde paren bij bisschop Valentinus die hij ook in de echt verbond tot bisschop Valentinus op een dag werd aangegeven en gearresteerd. Omdat hij toen hij voor de keizer geleid werd de keizer probeerde te bekeren tot het christendom voelde deze zich zo beledigt dat hij bisschop Valentinus op 14 februari liet martelen en onthoofden. Volgens de overlevering wist  bisschop Valentinus  vlak voordat het vonnis werd uitgevoerd de gevangenisbewaarder nog een briefje te geven voor zijn dochter met de tekst “Van je Valentinus”. Dit briefje was dus de eerste Valentijnskaart.

Wat deed ik vandaag met Valentijn?
Valentijnsdag is niet meer, zoals in het begin, alleen de dag waarop geheime geliefden elkaar anoniem een kaartje sturen maar een dag waarop iedereen elkaar romantische cadeaus, bloemen of kaarten geeft. Ik heb daarom vanochtend toen mijn vrouw, waar ik al 30 jaar verliefd op ben, nog lag te slapen naar de winkel gegaan en heb twee bossen rode rozen en 1 apart verpakte witte roos, met een klein rood hartje midden in de knop geplaatst, gekocht. Daarna kocht ik bij de bakker een paar verse croissants. Thuisgekomen heb ik twee grote rode kartonnen harten geknipt met daarop “Ik hou nog steeds heel veel van jou!” en “1 tint rood maakt de liefde groot”. Het ene hart plakte ik op de koker van de witte roos met het rode hartje en de ander zette ik op een stokje geplakt in de grote bos rode rozen. Ik legde de croissants in een mandje met onderin een rood servet. Dit alles plaatste  ik op ontbijttafel met een glas verse jus d’orange, een vers kopje koffie. Om het geheel te completeren startte ik toen mijn vrouw naar beneden kwam een romantische cd van Enrique Eglesias. En toen, Happy valentine………..

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Een cadeautje vinden

Vind het perfecte cadeautje voor je partner, je ouders of je vrienden.

Christelijke rouwverwerking voor kinderen

Christelijke rouwverwerking voor kinderen. Hoe verloopt rouwvverwerking bij kinderen.

Seksualiteit

het gedrag dat direct of indirect met de paring samenhangt

De ontwikkeling in de baby- en peutertijd.

De ontwikkeling in de baby- en peutertijd.

Laat andere je leven niet meer bepalen met deze leiderschap-tips

Leiderschap is belangrijk. Het is belangrijk dat u zelf uw leven bestuurt als leider. Volg deze tips dan op!

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Reptieleneieren en babyaapjes

Wie zal er het eerste – ik – zeggen?

Het is uit, en nu?

In dit artikel staan 9 tips om over liefdesverdriet heen te komen.

Westerse astrologie: Weegschaal

Weegschaal als sterrenbeeld

Sterrenbeeld: Waterman

Beschrijving van het sterrenbeeld Waterman.

Help: Ik ben een puber!!

Ik ben een puber, wat nu? Hoe ga je om met deze tijd? Hierover vind je informatie in dit artikel.

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

Waarom is slapen zo belangrijk?

Slapen is noodzakelijk voor je gezondheid en je humeur, in dit artikel lees je hier meer over.

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Positief denken tips en de voordelen

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.

Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Ontwikkelingen baby bij drie maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkelingen van een baby rond drie maanden

De Travestiet

Travestiet is een persoon die Mannelijk is bij geboorte en een Vrouweijke Gender Identiteit heeft.

Cadeau idee voor Valentijn

Een cadeau voor hem nodig? Tegenwoordig pasklare oplossingen.

Numerologie en geboortedag: 4, 13, 22 en 31

De getallen 4, 13, 22 en 31 als jouw geboortedag

Relaties en het spreken van de waarheid.

Hoewel het spreken van de waarheid in een relatie soms moeilijk is het altijd beter dan te liegen.

Beoordelingsfouten

Hoe beoordelen wij als mensen anderen en situaties.

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

Gouden tips om Slapeloosheid door te komen.

Tips om het slechte slapen te doorbreken.

Je huis en de omgeving

Je huis en de omgeving